ЕНЕРГЕТИЦИТЕ ОТ ТЕЦ МАРИЦА 3 И ПРОФСЪЮЗНИТЕ ИМ ЛИДЕРИ С ОТКРИТО ПИСМО ДО ПРЕМИЕРА: Г-н ПЕТКОВ, НАДЯВАМЕ ,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СТЕ ЕДИН  ОТ НАС, ТЕЗИ КОИТО 32 ГОДИНИ ЧАКАМЕ И ИСКАМЕ БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ УСПЕШНА,ПРОСПЕРИЩА СВОБОДНА И СИЛНА СТРАНА!
май 16, 2022 358 Прегледи

ЕНЕРГЕТИЦИТЕ ОТ ТЕЦ МАРИЦА 3 И ПРОФСЪЮЗНИТЕ ИМ ЛИДЕРИ С ОТКРИТО ПИСМО ДО ПРЕМИЕРА: Г-н ПЕТКОВ, НАДЯВАМЕ ,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СТЕ ЕДИН ОТ НАС, ТЕЗИ КОИТО 32 ГОДИНИ ЧАКАМЕ И ИСКАМЕ БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ УСПЕШНА,ПРОСПЕРИЩА СВОБОДНА И СИЛНА СТРАНА!

В емоционално открито писмо да Премиера енергетици от ТЕЦ МАРИЦА 3 и профсъюзите на КНСБ И КТ ПОДРЕПА в централата призовават Кирил Петков да ги подкрепи и правителството да даде възможност предприятието им да работи на минимална мощност, за да извърши планираните ремонти.

Те се обръщат към него като „обикновени хора“ към човек ,който също като тях не е бил част от „политическата класа“ и открито казват „Иска ни се да вярваме, че още сте един от нас, тези, които 32 години чакахме страната ни да се промени за по -добро“.

В писмото накратко е описан целият абсурден казус с постоянното спиране и пускане на централата и енергетиците изразяват надеждата, че Кирил Петков ще подкрепи индустрията, която създава висока добавена стойност и реално гарантира енергийната сигурност и независимост на страната. Според работниците те и премиерът имат еднакви виждания и искания и за това се надяват на неговата помощ.

Енергетиците заявяват, че готвените от тях масови протести в София, нямат политически характер и не целят дестабилизация на страната по време на „война, която се води до нас“, а точно обратното – целят не само запазване на техните работни места, а и запазване на стабилността на българската енергийна система. Ето го и пълният текст на писмото.

13052022Открито писмо

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЦИГУЛАР ОТ СВЕТОВНА КЛАСА ЩЕ СВИРИ ТАЗИ СЕДМИЦА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МЪЖ E НАМУШКАН С НОЖ В СЛИВЕНСКИЯ КВАРТАЛ „ДРУЖБА“

Мъж е намушкан с нож пред блок № 21 в сливенския кв. „Дружба“, научи Sliveninfo. Престъплението е извършено около 22 часа в четвъртък. 36-годишният Кольо сам се е добрал до

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ: ГОРДЕЕМ СЕ КАТО НАЦИЯ, ЧЕ БЪЛГАРСКОТО ЗНАМЕ НИКОГА НЕ Е БИЛО ПЛЕНЯВАНО

,,Гордеем се като нация, че знамената на Българската армия не са пленявани в нито една битка досега. По стара традиция, идваща още от времето на Първата българска държава, на Йордановден

Новини Сливен

ЗАПОЧВА ОБНОВЯВАНЕТО НА ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА КЪМ ХАМАМ БАИР

Предстои обновяването на пешеходната пътека, водеща към местността Хамам баир. На откриването на строителната площадка днес присъстваха зам.-кметът Пепа Чиликова, председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и граждани. Ремонтът на