ЕНЕРГЕТИЦИТЕ ОТ ТЕЦ МАРИЦА 3 И ПРОФСЪЮЗНИТЕ ИМ ЛИДЕРИ С ОТКРИТО ПИСМО ДО ПРЕМИЕРА: Г-н ПЕТКОВ, НАДЯВАМЕ ,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СТЕ ЕДИН  ОТ НАС, ТЕЗИ КОИТО 32 ГОДИНИ ЧАКАМЕ И ИСКАМЕ БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ УСПЕШНА,ПРОСПЕРИЩА СВОБОДНА И СИЛНА СТРАНА!
16.05.2022 504 Прегледи

ЕНЕРГЕТИЦИТЕ ОТ ТЕЦ МАРИЦА 3 И ПРОФСЪЮЗНИТЕ ИМ ЛИДЕРИ С ОТКРИТО ПИСМО ДО ПРЕМИЕРА: Г-н ПЕТКОВ, НАДЯВАМЕ ,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СТЕ ЕДИН ОТ НАС, ТЕЗИ КОИТО 32 ГОДИНИ ЧАКАМЕ И ИСКАМЕ БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ УСПЕШНА,ПРОСПЕРИЩА СВОБОДНА И СИЛНА СТРАНА!

В емоционално открито писмо да Премиера енергетици от ТЕЦ МАРИЦА 3 и профсъюзите на КНСБ И КТ ПОДРЕПА в централата призовават Кирил Петков да ги подкрепи и правителството да даде възможност предприятието им да работи на минимална мощност, за да извърши планираните ремонти.

Те се обръщат към него като „обикновени хора“ към човек ,който също като тях не е бил част от „политическата класа“ и открито казват „Иска ни се да вярваме, че още сте един от нас, тези, които 32 години чакахме страната ни да се промени за по -добро“.

В писмото накратко е описан целият абсурден казус с постоянното спиране и пускане на централата и енергетиците изразяват надеждата, че Кирил Петков ще подкрепи индустрията, която създава висока добавена стойност и реално гарантира енергийната сигурност и независимост на страната. Според работниците те и премиерът имат еднакви виждания и искания и за това се надяват на неговата помощ.

Енергетиците заявяват, че готвените от тях масови протести в София, нямат политически характер и не целят дестабилизация на страната по време на „война, която се води до нас“, а точно обратното – целят не само запазване на техните работни места, а и запазване на стабилността на българската енергийна система. Ето го и пълният текст на писмото.

13052022Открито писмо

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЦИГУЛАР ОТ СВЕТОВНА КЛАСА ЩЕ СВИРИ ТАЗИ СЕДМИЦА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН ЩЕ СЛЕДИ ЗА НАРУШИТЕЛИ ПРИ ШОФЬОРИТЕ – АБИТУРИЕНТИ

От 13 до 21 май на територията на ОДМВР-Сливен се проведе специализирана операция по контрол на скоростта, която е част от активните мерки по пътна безопасност, прилагани от Гладна дирекция

Новини Сливен

18-ГОДИШЕН АПАШ Е ЗАДЪРЖАН В НОВА ЗАГОРА

Новозагорски криминалисти задържаха 18-годишен старозагорец, извършил взломни кражби от хранителен магазин и лек автомобил. В края на миналата седмица 18-годишният И.П. е проникнал с взлом в магазин в новозагорското село

Новини Сливен

ПРЕЗ ПОЧИВНИТЕ ДНИ НЯМА НАРУШЕНИЯ НА ПОСТАВЕНА КАРАНТИНА В СЛИВЕН

По време на редовното заседание на Общинския кризисен щаб днес беше направен анализ на спазването на мерките срещу разпространението на коронавирус. Продължават сигналите за струпване на хора в автобусите, пред