ЕНЕРГЕТИЦИТЕ ОТ ТЕЦ МАРИЦА 3 И ПРОФСЪЮЗНИТЕ ИМ ЛИДЕРИ С ОТКРИТО ПИСМО ДО ПРЕМИЕРА: Г-н ПЕТКОВ, НАДЯВАМЕ ,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СТЕ ЕДИН  ОТ НАС, ТЕЗИ КОИТО 32 ГОДИНИ ЧАКАМЕ И ИСКАМЕ БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ УСПЕШНА,ПРОСПЕРИЩА СВОБОДНА И СИЛНА СТРАНА!
май 16, 2022 297 Прегледи

ЕНЕРГЕТИЦИТЕ ОТ ТЕЦ МАРИЦА 3 И ПРОФСЪЮЗНИТЕ ИМ ЛИДЕРИ С ОТКРИТО ПИСМО ДО ПРЕМИЕРА: Г-н ПЕТКОВ, НАДЯВАМЕ ,ЧЕ ВСЕ ОЩЕ СТЕ ЕДИН ОТ НАС, ТЕЗИ КОИТО 32 ГОДИНИ ЧАКАМЕ И ИСКАМЕ БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ УСПЕШНА,ПРОСПЕРИЩА СВОБОДНА И СИЛНА СТРАНА!

В емоционално открито писмо да Премиера енергетици от ТЕЦ МАРИЦА 3 и профсъюзите на КНСБ И КТ ПОДРЕПА в централата призовават Кирил Петков да ги подкрепи и правителството да даде възможност предприятието им да работи на минимална мощност, за да извърши планираните ремонти.

Те се обръщат към него като „обикновени хора“ към човек ,който също като тях не е бил част от „политическата класа“ и открито казват „Иска ни се да вярваме, че още сте един от нас, тези, които 32 години чакахме страната ни да се промени за по -добро“.

В писмото накратко е описан целият абсурден казус с постоянното спиране и пускане на централата и енергетиците изразяват надеждата, че Кирил Петков ще подкрепи индустрията, която създава висока добавена стойност и реално гарантира енергийната сигурност и независимост на страната. Според работниците те и премиерът имат еднакви виждания и искания и за това се надяват на неговата помощ.

Енергетиците заявяват, че готвените от тях масови протести в София, нямат политически характер и не целят дестабилизация на страната по време на „война, която се води до нас“, а точно обратното – целят не само запазване на техните работни места, а и запазване на стабилността на българската енергийна система. Ето го и пълният текст на писмото.

13052022Открито писмо

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЦИГУЛАР ОТ СВЕТОВНА КЛАСА ЩЕ СВИРИ ТАЗИ СЕДМИЦА В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА ВНИМАНИЕТО НА ВСИЧКИ СОБСТВЕНИЦИ НА ХОТЕЛИ И КЪЩИ ЗА ГОСТИ

Министерството на туризма е предоставило тестова версия на Единната система за туристическа информация /ЕСТИ/. Крайният срок за регистриране на профил на лицата, извършващи дейност в обекта в ЕСТИ е 30

Новини Сливен

БЧК ОТБЕЛЯЗА 140 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО НА ДРУЖЕСТВОТО В СЛИВЕН

Организацията на БЧК отбеляза 140-годишнината от създаването на червенокръсткото дружество в Сливен. Областният управител Чавдар Божурски изпрати поздравителен адрес до председателя д-р Иван Федин и директора на секретарията Моника Сярова.

Новини Сливен

СТ. КОМИСАР ДИМИТЪР ВЕЛИЧКОВ: ЧЕСТИТ ДИМИТРОВДЕН, СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ!

СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ, Всяка година посрещаме с вълнение празника на нашия град 26 октомври- Деня на Св. Димитър Солунски Чудотворец. Вярвам, че всеки един от нас носи в сърцето си обичта