ЕЛИЗАБЕТ КЕНДЕРЯН ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РИК-СЛИВЕН

ЕЛИЗАБЕТ КЕНДЕРЯН ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РИК-СЛИВЕН

Съставът на Районната избирателна комисия – Сливен ще бъде определен от ЦИК. Проведените на 19 септември от областния управител Минчо Афузов консултации с парламентарно представените партии и коалиции не приключиха с консенсус, съобщиха от областната администрация.

Съставът на РИК – Сливен трябва да е от 13 члена, като нито една партия или коалиция не може да има мнозинство в комисията. По време на консултациите участниците трябваше да постигнат съгласие относно номинациите за председател, двама зам.председатели и секретар на комисията, които също не могат да бъдат излъчени от една и съща партия или коалиция.

Пълен консенсус имаше за предложенията на „Има такъв народ“ за председател на РИК – Сливен да бъде назначена Елизабет Кендерян и на номинацията на ДПС за секретар да бъде назначена Севда Османова.

За двете зам.председателски места бяха излъчени три кандидатури: на Росица Тодорова от „ГЕРБ – СДС“, Мария Чомпова от „БСП за България“ и Пепа Митева от „Демократична България – обединение“. След дадена 10-минутна почивка консенсус бе постигнат за кандидатурата на Мария Чомпова. Кандидатурата на Росица Тодорова бе подкрепена от „Има такъв народ“ и ДПС, а на Пепа Митева – от „Изправи се! Мутри вън!“ и „БСП за България“.

След като протоколът от проведените консултации бъде подписан, областният управител ще го изпрати заедно с направените предложения за членове и резервни членове на РИК-Сливен до Централната избирателна комисия за определяне на състава й.

На консултациите присъстваха гл.секретар Кирил Аврамов и екипът на областната администрация за организация на изборите на 14 ноември.

Елизабет Кендерян е икономист по образование. На втори избори ще бъде член на РИК-Сливен от квотата на ИТН. Тя е служител на Община Сливен.

Предишна ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ИТН ОГЛАВИ РИК-ЯМБОЛ
Следваща СЛИВНАЛИЙКАТА ВАЛЕНТИНА ВАСИЛЕВА - ФИЛАДЕЛФИС Е БИЛА ПОДСЛУШВАНА ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

5 КГ. МАРИХУАНА СА ИЗЗЕТИ ПРИ СПЕЦАКЦИЯ НА КРИМИНАЛИСТИ ОТ ОДМВР – СЛИВЕН

Голямо количество готова листна маса и растения марихуана са иззети при специализирана полицейска операция на под ръководството на Окръжна прокуратура-Сливен. До успешната реализация се е стигнало след продължителна и упорита

Новини Сливен

ЕДИН УБИТ И ТРИМА РАНЕНИ ПРИ УДАР МЕЖДУ ДВЕ КОЛИ

На 24 декември, 02,30 часа,  е получено съобщение за настъпило пътно произшествие на път ІІІ-662. От извършеният оглед на местопроизшествие е установено, че при суха настилка на прав пътен участък

Новини Сливен

ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ ОТИВА В СГРАДАТА НА 10-ТО, УЧИЛИЩЕ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ СЕ ВЛИВА В 3-ТО

Езикова гимназия „Захарий Стоянов“ да се премести в сградата на 10-то училище в кв. „Българка“. Начално училище „Васил Левски“ да престане да съществува, вливайки се в 3-то училище. Това са