ЕЛИЗАБЕТ КЕНДЕРЯН ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РИК-СЛИВЕН

ЕЛИЗАБЕТ КЕНДЕРЯН ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РИК-СЛИВЕН

Съставът на Районната избирателна комисия – Сливен ще бъде определен от ЦИК. Проведените на 19 септември от областния управител Минчо Афузов консултации с парламентарно представените партии и коалиции не приключиха с консенсус, съобщиха от областната администрация.

Съставът на РИК – Сливен трябва да е от 13 члена, като нито една партия или коалиция не може да има мнозинство в комисията. По време на консултациите участниците трябваше да постигнат съгласие относно номинациите за председател, двама зам.председатели и секретар на комисията, които също не могат да бъдат излъчени от една и съща партия или коалиция.

Пълен консенсус имаше за предложенията на „Има такъв народ“ за председател на РИК – Сливен да бъде назначена Елизабет Кендерян и на номинацията на ДПС за секретар да бъде назначена Севда Османова.

За двете зам.председателски места бяха излъчени три кандидатури: на Росица Тодорова от „ГЕРБ – СДС“, Мария Чомпова от „БСП за България“ и Пепа Митева от „Демократична България – обединение“. След дадена 10-минутна почивка консенсус бе постигнат за кандидатурата на Мария Чомпова. Кандидатурата на Росица Тодорова бе подкрепена от „Има такъв народ“ и ДПС, а на Пепа Митева – от „Изправи се! Мутри вън!“ и „БСП за България“.

След като протоколът от проведените консултации бъде подписан, областният управител ще го изпрати заедно с направените предложения за членове и резервни членове на РИК-Сливен до Централната избирателна комисия за определяне на състава й.

На консултациите присъстваха гл.секретар Кирил Аврамов и екипът на областната администрация за организация на изборите на 14 ноември.

Елизабет Кендерян е икономист по образование. На втори избори ще бъде член на РИК-Сливен от квотата на ИТН. Тя е служител на Община Сливен.

Предишна ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ИТН ОГЛАВИ РИК-ЯМБОЛ
Следваща СЛИВНАЛИЙКАТА ВАЛЕНТИНА ВАСИЛЕВА - ФИЛАДЕЛФИС Е БИЛА ПОДСЛУШВАНА ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ ДГС ГУРКОВО И ДЛС МАЗАЛАТ СА НА ПОМОЩ В ЗАСЕГНАТИТЕ СЕЛА В КАРЛОВСКО

Териториални поделения на Югоизточно държавно предприятие–Сливен „ДГС Гурково“ и „ДЛС Мазалат“взеха участие в отстраняването на щетите в карловските села, засегнати най- силно от наводненията в началото на месеца. Горски служители

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧВА РЕМОНТ НА НАДЛЕЗА ПРИ СЕЛО САМУИЛОВО

Надлезът по пътя Сливен – Самуилово ще бъде ремонтиран. Участъкът е с дължина 42 метра. Предвижда се хидроизолация, старият асфалтобетон ще бъде подменен с изцяло нов, ще бъде изградена нова

Новини Сливен

ДВА ДНИ, ЧЕТИРИ ПОРЕДНИ ПОБЕДИ И ПЪРВО МЯСТО ЗА „СЛИВЕН БАСКЕТ“

Младите сливенски състезатели от „Сливен баскет“ продължават уникалното си представяне тази година. В събота и неделя те постигнаха четири категорични победи срещу отборите на „Троян“, „Лукойл – Академик“, „Хасково“ и