ЕЛЕНА ПЕШЕВА: БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ СА ТЕЗИ, КОИТО МОГАТ НАИСТИНА ДА ЗАЩИТЯТ НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС
юли 1, 2021 626 Прегледи

ЕЛЕНА ПЕШЕВА: БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ СА ТЕЗИ, КОИТО МОГАТ НАИСТИНА ДА ЗАЩИТЯТ НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС

Българските патриоти са тези, които могат наистина да защитават националния интерес. Това каза на пресконференция в Пресклуба на БТА в Сливен водачът на листата на Коалиция „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ за 21 МИР Елена Пешева. Тя е на 35 години, семейна с две деца, икономист по професия и преди да започне да се занимава с политика /в 44-тото народно събрание бе депутат от Пловдив/, е работила като мениджър на софтуерна компания. „Благодарна съм на лидерите на партията, че ми дадоха своето доверие и това, че не съм родом от Сливен, ме мотивира още повече да работя много активно по проблемите в Сливенска област“, посочи тя. Пешева разкритикува приетите законопроекти от 46-то народно събрание, свързани с увеличаването на заплатите и промени в Изборния кодекс, с които от 35 изборните секции в Турция са станали 121.

Като приоритети на патриотите тя очерта доходите на гражданите, здравеопазването, образованието, преизчисляване на пенсиите.
Като своя кауза Пешева посочи политиките, свързани с децата и семействата, безплатни лекарства за учениците до 18 години, строеж на нова модерна детска болница. Сред предложенията им ще бъдат ревизия на учебниците, недопускане на джендър идеология в българските училища. Патриотите са подготвили пакет от законопроекти, свързани с демографската криза – подпомагане на млади и образовани семейства с парични средства при раждане на деца, безплатно образование и безплатни учебници, данъчни облекчения за младите семейства, детски надбавки за всяко дете и др. Тя увери, че са подготвили финасови разчети за тези разходи, като допълни, че борбата с корупцията на всички нива също е част от осигуряването на средства. Сред приоритетите им е преизчисляването на пенсиите, като средната трябва да стане 700 лева.
Като своя кауза за Сливенска област тя очерта подпомагането на земеделските стопани, които трябва да получават повече стимули, както и възможност да реализират продукцията си. Друга цел е премахването на проблема с лошата миризма от инсталация за биогаз в Нова Загора.

Елена Пешева коментира повишаването на цените на тока, парното и хранителните продукти, като заяви, че в този момент на криза трябва да се мисли в посока повишаване на доходите, а не на цените. Пред КЕВР утре в 12 часа патриотите организират национален протест, като призовават и останалите партии и граждани да се включат в него.
Според вторият в листата – Доброслав Иванов, удържането на цените на ел.енергията се дължи на натиска на Обединените патриоти. По думите му, присъствието в парламента на тяхната група е необходимо, като социологическите проучвания сочат над пет процента подкрепа в предстоящите избори. Той припомни, че в страната тече подписка за заличаването на ДПС от регистъра на партиите, защото е противоконституционна, етническа и на верска основа. Според него ДПС е „влязло през задната врата“ при служебното правителство. Ще направим всичко възможно през следващия мандат да отнемем много от властовите ресурси, които отново получава“, заяви той и добави, че ако има „изборен туризъм“, са готови да блокират границата с Турция по време на изборите.

Д-р Спас Спасов, който е третият в листата заяви, че трябва да се премахнат изискванията към стопаните с животни в т.нар заден двор. Той подчерта, че трябва да се подкрепят производителите, а не само преработвателите в селското стопанство, да се облекчат бюрократичните пречки.

Коалицията „Българските патриоти – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“ са с номер 16 в изборната бюлетина.

Предишна ПРЕДСТАВИХА МАЩАБНИЯ ВОДЕН ПРОЕКТ НА „ВиК“ – СЛИВЕН
Следваща СТЕФАН ВЪЛДОБРЕВ ЩЕ ПЕЕ В СЛИВЕН, ПОДКРЕПЯЙКИ ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ И ДИМИТЪР СЯРОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ТРИМА ДРОГИРАНИ ШОФЬОРИ СА ХВАНАТИ ПРИ ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ В НОВА ЗАГОРА

Трима са хваната да управляват след употреба на наркотици в рамките на операция по пътна безопасност в Нова Загора. На 25 януари от 8 до 16 часа са извършени масови

Новини Сливен

ОСЪДЕН И ИЗДИРВАН БРИТАНСКИ ПЕДОФИЛ СТАНА ПАСТОР В СЛИВЕН

Осъден за педофилия англичанин се е спасил от британското правосъдие, като е станал пастор в ромската махала на Сливен. Той живее в квартала. По следите на криминално проявения беглец тръгва

Новини Сливен

7-ГОДИШЕН КОЛОЕЗДАЧ ПРОПАДНА В ШАХТА БЕЗ КАПАК

7-годишно момче от Сливен претърпя сериозен инцидент, карайки велосипед. Момчето е пропаднало в шахта, която няма капак. „Колелото е паднало в шахтата, а синът ми изхвърчал напред. Има рани по