ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА Е ВОДАЧ НА ЕВРОЛИСТАТА НА БСП С 95:75 ГЛАСА СРЕЩУ СТАНИШЕВ
март 17, 2019 751 Прегледи

ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА Е ВОДАЧ НА ЕВРОЛИСТАТА НА БСП С 95:75 ГЛАСА СРЕЩУ СТАНИШЕВ

Елена Йончева спечели тежка вътрешнопартийна битка срещу лидера на ПЕС Сергей Станишев и повежда партията на българските социалисти в състезанието на Европейския парламент на изборите през май тази година

Елена Йончева става водач на евролистата на БСП с 96:75 гласа срещу Станишев, научи първи Епицентър.бг

Това показват резултатите от тайното гласуване на заседанието на Националния съвет на БСП, продължило повече от четири часа. Официалното обявявене на резулаттите предстои.

Елена Йончева беше кандидатът, посочен от лидера наа БСП Корнелия Нинова, и изборът на ИБ на БСП.

До последно Сергей Станишев отказваше да отстъпи на Йончева.

Още тази сутрин Епицентър.бг първи написа, че Станишев няма да е вадочан на евролистата на БСП, цитирайки прогноозата на Румен Овчаров. Нещо повече бившият водач на столичните социалисти призова Станишев сам да се откаже. За същото преди няколко дни го призова и Светлана Шаренкова, но Станишев отказа и до последно води битка.

По време на пленума Станишев предложи първите две места в евролистата да се гласуват заедно, но такава процедура не е предвидена. Нинова категорично отхвърли предложението и обяви, че ще се гласува по устав. Тя подчерта, че не е задължително Станишев изобщо да е в евролистата на БСП за изборите през май – председателството на ПЕС не изисква да е член и на Европарламента.

Според членове на НС на БСП с предложението си Станишев е искал да си гарантира поне второто място в евролистата.

Очаква се цялата евролиста на БСП да бъде подредена в началото на месец април.

Целта на БСП е да спечели европейски избори и да се опита да предизвика предсрочни парламентарни избори, като за част от предизборната кампания се смята „напускането“ на Народното събрание. Според последни социологически проучвания разликата между ГЕРБ и БСП е в границите на статистическата грешка, а целта на социалистите са шестима евродепутати при четирима в сегашния парламент.

Елена Йончева е родена на 27 май 1964 г. в София.

Образованието си получава в Москва, където завършва с отичие телевизионна журналистика.

Снима живота в Халеб, прави репортажи от най-горещите точки на света: Косово, Алжир, Чечня, Израел, Афганистан, Ирак, Венецуела, Колумбия и други.

Автор е на документални филми за събитията в Урайна.

Последният ѝ документален филм е озаглавен „Граница“.

През 2017 г. Елена Йончева става част от Инициативния комитет, който издига кандидатурата на Румен Радев за президент. След като той става президент, е назначена като прессекретар на държавния глава. Същата година тя напуска тази длъжност и участва в предсрочните парламентарни избори като водач на листата на „БСП за България“ в 29-ти Многомандатен избирателен район – Хасково.

Като народен представител в 44-тото Народно събрание тя е говорител на парламентарната група на „БСП за България“, каквато длъжност заема и до момента.

Член е на Комисията по външна политика и на Комисията по културата и медиите в 44-тия парламент.

Владее английски, френски, руски и испански.

 

/epicenter.bg

Предишна СКУЛПТУРАТА "ОПОЗНАЙ СЕБЕ СИ" БЕ ОТКРИТА В ЦЕНТЪРА НА ЯМБОЛ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

Един човек влиза в магазин за сувенири и си харесва една бронзова котка. – Колко струва? – Ами 100 лева за котката и 1000 за историята й. – А може

Новини

ВРЪЩАМЕ ЧАСОВНИЦИТЕ С ЧАС НАЗАД В НЕДЕЛЯ

Точно в 04:00 ч. сутринта в неделя, на 28 октомври, трябва превъртим стрелките на часовника с час назад и минаваме към зимно часово време. Възможно е да преместим стрелките за

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Една сутрин съпругът се върнал от няколкочасово ловене на риба и легнал да дремне. Въпреки, че не била наясно с особеностите на езерото, съпругата се качила в лодката. Тя

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

3 × two =