ЕЛЕКТРОННОТО ПРЕБРОЯВАНЕ ПРОДЪЛЖАВА ДО 24 ЧАСА НА 17 СЕПТЕМВРИ

ЕЛЕКТРОННОТО ПРЕБРОЯВАНЕ ПРОДЪЛЖАВА ДО 24 ЧАСА НА 17 СЕПТЕМВРИ

Електронното преброяване на населението и жилищния фонд, което започна на 7 септември, ще продължи до 24,00 часа на 17 септември 2021 година, напомниха от областната администрация в Сливен.

От 18 септември до 3 октомври 2021 г. всяко домакинство ще бъде посетено от преброител. Ако вече сте се преброили онлайн, единственото, което трябва да направите, е да предадете на преброителя 15-цифрения код, който се генерира от системата за преброяване.

При въпроси по преброителната карта или при технически казуси гражданите могат да звънят на *2021 или на 02/907-84-30.

Обект на преброяване са всички лица, които пребивават обичайно на територията на страната, и временно присъстващите лица, независимо от тяхното гражданство и статут на пребиваване.

Данните от преброяванията се използват в процеса на вземане на решения и при разпределяне на финансирането в различни области като образование, здравеопазване, социална защита и други. Те са в основата на разработването на национални и регионални политики, което превръща преброяването в общонационална задача.

„Електронното преброяване има много предимства. То е лесно и бързо. Съвсем не на последно място, то е и безопасно за здравето и живота на всички, ангажирани в преброителния процес, и на самите домакинства в усложнената обстановка на епидемия“, коментира областният управител на област Сливен Минчо Афузов.

Началникът на  отдел „Статистически изследвания – Сливен“ Антон Георгиев напомни, че гражданите могат да се запознаят с подробни указания за електронното преброяване и да следят актуалната информация на интернет страницата  https://census2021.bg/ или на сайта на НСИ https://nsi.bg/.

Включи се, защото си важен!

Благодарим Ви, ако вече сте се преброили!

 

Предишна ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е НАД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА
Следваща КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПРИЗОВАВА ГРАЖДАНИТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТ ЕЛЕКТРОННАТА ПЛАТФОРМА В ПРЕБРОЯВАНЕ 2021

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НА „БАТМИШ“ ЩЕ СТРЕЛЯТ И ПРЕЗ ЯНУАРИ 2018 ГОДИНА

По информация на Военно формирование 22 220, във връзка с разпределението и реда за използване на учебните полигони и стрелбищата за подготовка на военните формирования и организациите извън въоръжените сили,

Новини Сливен

ПП „ИМА ТАКЪВ НАРОД“ СЛИВЕН: ЖИТЕЛИ НА МАЛКИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА НИ СИГНАЛИЗИРАТ ЗА ЕВЕНТУАЛНА ПОДГОТОВКА НА ТЪРГОВИЯ С ГЛАСОВЕ

Да са близо до хората, да чуят от какво се нуждаят те и да се опитат да помогнат в разрешаването на проблемите им, това са три от основните приоритети на

Новини Сливен

НА МЯСТОТО НА СТАРИЯ БРЯСТ ЩЕ ИМА СКУЛПТУРА

Да се направи произведение на изкуството на мястото на Стария бряст – това сочи резултатът от анкетата, организирана от Община Сливен. Тя се проведе от началото на ноември до края