ЕКСПЕРТИ ОТ ЛЕСОТЕХНИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ДА ИЗСЛЕДВА ЖИЗНЕНОСТТА НА СТАРИЯ БРЯСТ, РЕШИ ОБЩЕСТВЕНИЯТ СЪВЕТ
14.02.2023 856 Прегледи

ЕКСПЕРТИ ОТ ЛЕСОТЕХНИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ДА ИЗСЛЕДВА ЖИЗНЕНОСТТА НА СТАРИЯ БРЯСТ, РЕШИ ОБЩЕСТВЕНИЯТ СЪВЕТ

На свое заседание Общественият съвет за Стария бряст гласува да се изследва жизнеността на кореновата система на дървото. Това стана по предложение на председателя на фондация „Стария бряст“ и заместник-председател на Обществения съвет – Стефан Стефанов. Според него кореновата система трябва да се изследва и да се докаже категорично дали има възможност издънките да израснат в здрави дървета. Той предлага да се направят лабораторни изследвания, които да потвърдят или отхвърлят наличието на болестта трахеомикоза.

На заседанието на Обществения съвет присъства и кметът Стефан Радев. Той прие предложението на Стефан Стефанов и заяви, че от Лесотехническия университет имат готовност да предоставят експерти, които да направят оценка. На база на тяхното становище ще се вземе решение какви действия ще се предприемат сред това.

Предишна ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО КРАЙ СЛИВЕН
Следваща 27-ГОДИШЕН Е ЗАДЪРЖАН С ДРОГА В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЙКАТА ВАЛЕНТИНА ВАСИЛЕВА – ФИЛАДЕЛФЕВС СТАВА ДЕПУТАТ ОТ СОФИЯ

Преподавателката по пияно в сливенското читалище „Зора“ Валентина Василева – Филаделфевс става депутат от София. Тя бе втора в листата на „Изправи се! Мутри вън!“ на 25-МИР в столицата, където

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН НАБИРА ПЕРСОНАЛ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА УСЛУГИ ПО ПРОЕКТ ЗА ГРИЖА В ДОМА

Във връзка с изпълнение на Проект BG05SFPR002-2.001-0034 „Грижа в дома в Община Сливен“, започва прием  на документи за извършване на подбор на персонал за следните позиции: рехабилитатор и домашен помощник/санитар.

Новини Сливен

РАЗКАЗ ЗА ПРОФЕСИОНАЛИЗМА И ЧОВЕЧНОСТТА НА МЕДИЦИ ОТ ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА В СЛИВЕН

Това е разказ на Жана Апостолова от Сливен за професионализма, човещината и доброто. Тя иска през нейните очи повече хора да разберат за лекарите и медицинските екипи в МБАЛ „Д-р