ЕКО ИНИЦИАТИВА: ОБЩИНА СЛИВЕН ПОСТАВИ КОНТЕЙНЕРИ ЗА СЪБИРАНЕ НА АЛУМИНИЕВИ КЕНЧЕТА В ГРАДА

ЕКО ИНИЦИАТИВА: ОБЩИНА СЛИВЕН ПОСТАВИ КОНТЕЙНЕРИ ЗА СЪБИРАНЕ НА АЛУМИНИЕВИ КЕНЧЕТА В ГРАДА

Община Сливен се включи в поредна акция на неправителствената организация „Капачки за бъдеще“, свързана със събирането на алуминиеви кенове в подкрепа на благородна кауза. Със съдействието и финансовата подкрепа на Общината, по Главната улица вече има няколко разположени контейнери за алуминиеви кенчета. Те представляват едни от най-екологичните опаковки за напитки, тъй като алуминият може да бъде рециклиран напълно и многократно.

„Община Сливен поема ангажимент да обслужва поставените контейнери и да предава събраното количество алуминиеви кенчета, когато кампанията се реализира. Целта е да се съберат средства за добри каузи – последният път беше закупена неонатална линейка със специално оборудване за най-малките пациенти“, коментира зам.-кметът по устройство на територията и строителството Камен Костов. Според него такива инициативи, които обединяват хората  в общи благородни каузи, имат бъдеще и генерират енергия, която трябва да дава добър пример на цялото общество.

От местното звено на неправителствената организация, което координирадоброволческите акциите на територията на общината коментираха, че кампанията в Сливен върви успешно и тепърва ще набира популярност. От там припомниха, че инициативата в града е стартирала още преди година и половина – първоначално със събирането на пластмасови капачки, а впоследствие и със събиране на алуминиеви кенове. По техни наблюдения в нея се включват все повече млади хора от Сливен, доброволци, мотивираниот необходимостта от закупуване на медицинска техника и опазване на околната среда.Те благодариха на Община Сливен за активната подкрепа и съдействието, както и на всички доброволци, които се включват в акциите. Освен по Главната улица, контейнери за събиране на алуминиеви кенове са разположени и в района на няколко училища – ППМГ „Добри Чинтулов“, ПГЕЕ „Мария Склодовска-Кюри“ и СУ „Пейо Яворов“.

Сред градовете, в които към момента е организирана логистика за събиране и на кенове, са София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Ботевград, Благоевград, Бяла, Велинград, Враца, Ловеч, Перник, Плевен, Полски Тръмбеш, Троян, Трявна, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и Пазарджик.

Всеки може да последва няколко стъпки за събиране на алуминиеви кенчета – да се увери, че те са алуминиеви, което лесно може да се провери с магнит. Ако магнитът ги лови, значи не са от алуминий и не са подходящи. Да ги смачка добре, с внимание към острите им ръбове, за да не се пореже. Да следи за кампании за събиране на капачки и кенове в рамките на пролетните и есенни акции на „Капачки за бъдеще“.

Предишна Д-Р ИВЕЛИНА ГЕОРГИЕВА: В СЛИВЕН СЕ ВРЪЩАМ КАТО У ДОМА
Следваща БЧК- СЛИВЕН УДЪЛЖАВА С ЧЕТИРИ ДНИ РАЗДАВАНЕТО НА ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ НА НУЖДАЕЩИТЕ СЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

51 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

2301 са общо новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас за последните 24 часа, при направени 8702 PCR теста. Това показва справка в Националната информационна система. Разпределението по области е

Новини Сливен

И В СЛИВЕН ТРЪГНА ПОДПИСКА СРЕЩУ СДЕЛКАТА ЗА ЧЕЗ

В Сливен стартира подписка срещу сделката за ЧЕЗ. Проявата се организира от БСП. „На практика събирането на подписи започна още в петък, а от утре продължава“, заяви пред Sliveninfo Деян

Новини Сливен

В ОКРЪЖЕН СЪД – СЛИВЕН СЕ ПРОВЕДЕ ЗАСЕДАНИЕ ПО ДЕЛОТО ЗА УБИЙСТВОТО НА АГРОБИЗНЕСМЕНА СТОЯН ТОДОРОВ

В Окръжен съд – Сливен се проведе поредното заседание по делото за убийството на агробизнесмена Стоян Тодоров. Той бе застрелян с пистолет в градина крах село Панаретовци. Полицията разкри убиеца,