ЕКИП НА ПП „СИНИТЕ КАМЪНИ“ ОСВОБОДИ МАЛЪК ЯСТРЕБ, ПОПАДНАЛ В ЗАКРИТАТА ЧАСТ НА СЛИВЕНСКИЯ ПАЗАР
03.01.2024 979 Прегледи

ЕКИП НА ПП „СИНИТЕ КАМЪНИ“ ОСВОБОДИ МАЛЪК ЯСТРЕБ, ПОПАДНАЛ В ЗАКРИТАТА ЧАСТ НА СЛИВЕНСКИЯ ПАЗАР

Екип на Природен парк „Сините камъни“ освободи Малък ястреб, попаднал в закритата част на сливенския пазар, съобщиха от дирекцията на парка.

Сигналът е бил подаден днес (3 януари), като служителите са успели да го заловят безопасно. След извършен оглед е установено, че птицата е добре и няма наранявания. Пуснат е да лети на специално за вида място.

Малкият ястреб (Accipiter nisus) гнезди по дървета в гори, но и в градски паркове със стари големи дървета. У нас се среща целогодишно. През зимата е многоброен и в населените места.

На служителите на парка често им се случва да приемат бедстващи животни, като кукумявки, щъркели, костенурки, орли, лешояди, гарвани, бързолети, таралежи и др. Експертите съветват хората да се убедят, че животните наистина са бедстващи, когато се опитват да им помогнат. Бебетата бозайници, например, не се пипат и взимат. Дивите животни пренасят болести и не трябва да се взимат, галят, те не се пипат без ръкавици, припомнят експерти.

 

bta.bg

Предишна ДОГАН ПРЕДЛАГА СЪПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА ДПС НА ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ И ДЖЕВДЕТ ЧАКЪРОВ
Следваща КЛУБЪТ ПО СПОРТНА АКРОБАТИКА „СТЕФАН ДАНЧЕВ“ ВЕЧЕ СИ ИМА ТАЛИСМАН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДВАМА РАНЕНИ ПРИ КАТАСТРОФА, ТЪРСИ СЕ КОЙ Е КАРАЛ

На 31 март, около 15,30 часа, на път II-55, в  землището на село Асеновец, е настъпило пътно произшествие. Лек автомобил „Ситроен Ксара“, след като е напуснал пътното платно се е

Новини Сливен

ПРОКУРАТУРАТА РАЗСЛЕДВА СЛУЧАЯ ЗА „СМЪРТТА“ НА 72-ГОДИШНИЯ МЪЖ ОТ КВ. „ДРУЖБА“

Окръжна прокуратура – Сливен е образувала досъдебно производство по случая със 72-годишния мъж от сливенския квартал „Дружба“. „Досъдебното производство е образувано веднага след получаване на информацията за смърт на самотно

Новини Сливен

СТЕФАН ПАСКОВ ПОЗДРАВЯВА ЛОВЦИТЕ ПО СЛУЧАЙ ОТКРИВАНЕТО НА ЛОВНИЯ СЕЗОН

Скъпи колеги, на 12 август се открива ловният сезон. Искам да пожелая на всички вас много здраве, дисциплина и късмет. Нека се грижим за българската гора и дивеча. И наслука!