ЕКИПИ ЩЕ ОБХОДЯТ НА АДРЕС 4 863 ДЕЦА И УЧЕНИЦИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН, НЕЗАПИСАНИ В УЧИЛИЩЕ

ЕКИПИ ЩЕ ОБХОДЯТ НА АДРЕС 4 863 ДЕЦА И УЧЕНИЦИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН, НЕЗАПИСАНИ В УЧИЛИЩЕ

Работата на институциите по механизма за обхват на децата и учениците от задължителната предучилищна и учищна възраст бе обсъдена на заседание на Областния координационен център, съобщиха от областната администрация.

По информацията в единната електронна система, към момента 4 863 деца и ученици на възраст от 5 до 16 години в Сливенска област не са записани. Близо 4000 от тях са били посещавани на адрес и в предходни учебни години. Вероятно повечето от децата са в чужбина с родителите си. Има и незаписани деца от мигриращи из страната семейства.

Какъв е статусът на тези деца, ще изясняват сформираните 57 екипа за обхват с участието на учители, РУО, общините, МВР, РДСП.  От началото на новата учебна година са извършени 530 посещения на адрес. Очакванията се, че до края на октомври ще приключат всички обходи, каза началникът на РУО Боян Аксаков.

Родителите на децата и учениците, които не са записани или са направили повече от 5 неизвинени отсъствия, подлежат на санкция. Те ще бъдат лишени от детски добавки за една календарна година. Информацията се обобщава в социалните служби до 15-то число на всеки месец, заяви директорът на РДСП Тотка Костова.

Заседанието на Областния координационен център /ОКЦ/ бе ръководено от зам.председателя Димитринка Петкова. В него участваха освен ръководителите на РУО и РДСП, ст. експерт в РУО Илонка Толева, зам.директорът на ОД на МВР комисар Веселин Василев, представители на общините Сливен, Нова Загора и Котел.

ОКЦ е създаден съгласно изискванията на ПМС 100 от 8 юни 2018 г. за създаване и функциониране на Механизъм за съвместна работа на институците по обхващане, включване и предотвратяване на отпадане от образователната система на деца и ученици в задължителна училищна възраст.

 

Предишна УВЕЛИЧАВАТ СЕ ЗАРАЗЕНИТЕ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ, ЗАБОЛЯЕМОСТТА ДОСТИГНА 445,5 НА 100 000 ДУШИ В ОБЛАСТТА
Следваща НАРОДНОТО ЧИТАЛИЩЕ В ДРАГОДАНОВО С БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО ДО КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

РУ- СЛИВЕН Е УСТАНОВИЛО ВАЛЕРИЯ ИВАНОВА ЙОРДАНОВА

В резултат на постъпила в РУ-Сливен информация от граждани Валерия Иванова Йорданова е установена на адрес в друг град на територията на страната. Тя се е свързала с баща си,

Новини Сливен

МЪЖ ОТ СЛИВЕН Е ЗАЛОВЕН С 2 КГ. ДРОГА

Мъж от Сливен е заловен с 2 кг. дрога в лек автомобил, научи Sliveninfo. Арестът на 51-годишния мъж е станал в петък . Акцията е осъществена от полицейското управление в

Новини Сливен

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И МЛАДЕЖИ ОТ ГЕРБ – СЛИВЕН ПОЗДРАВИХА ЛЕКАРИТЕ И АКУШЕРКИТЕ ЗА ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ

Днес е Бабинден – Ден на родилната помощ. Традиционно и тази година общински съветници и младежи от ГЕРБ – Сливен поздравиха лекарите и акушерките по повод празника. Те посетиха родилните