ЕДОАРДО МИРОЛИО ПРЕД SLIVENINFO: НЯМА ДА НАПУСКАМ СЛИВЕН, ЯМБОЛ И БЪЛГАРИЯ

ЕДОАРДО МИРОЛИО ПРЕД SLIVENINFO: НЯМА ДА НАПУСКАМ СЛИВЕН, ЯМБОЛ И БЪЛГАРИЯ

Едоардо Миролио е един от най-големите чуждестранни инвеститори в България. В неговите предприятия в Сливен, Ямбол, Котел, Свищов и София работят около 2500 души. Миналата година Едоардо Миролио закупи модната марка „DIKA”, която налага във Франция чрез верига от свои магазини. Италианецът, който от няколко години е български гражданин, е най-големият инвеститор в Сливен и Ямбол. Затова и тиражираните информации, че той ще изтегля своя бизнес от Сливен и България, разтревожиха мнозина под Сините камъни и по поречието на река Тунджа. Sliveninfo потърси Едоардо Миролио, за да информира своите читатели за реалната ситуация.

 

Въпрос: Господин Миролио, в някои медии се появиха информации, че ще изтегляте своя бизнес от Сливен и България, защото държавата не Ви е позволила да внесете работници от Бангладеш. Вярно ли е това?

Отговор: Това са абсолютно измислени новини. Не е вярно. Интервюто, което бях дал (б.а. за вестник „Капитал”), може да бъде прочетено по различен начин. Някои може би са си помислили, че се местим към Франция, но всъщност във Франция ние само разширяваме пазарите, които имаме. И това, което правим във Франция, продава продуктът, който произвеждаме тук, в България. Който разсъждава така – Миролио отваря магазини във Франция, защото има намерение да се изнася от България, няма много последователност в мисленето. Не е логично.

 

Въпрос: Вие обаче имате затруднения с набиране на работна ръка за Вашите предприятия……

Отговор: Да, така е в цяла България.

 

Въпрос: Държавата Ви спря да внесете работници от Бангладеш…..

Отговор: Да.

 

Въпрос: Какъв е изходът тогава?

Отговор: Имаме информация, че започват и ще получат разрешения някои работодатели да внасят работници от Виетнам. Ще пробваме да внесем и ние работници от Виетнам. Искам да подчертая, че ние доста увеличихме заплащането на нашите работници. Но да кажем, че имаме други колеги в индустрията, които не са в състояние да увеличават така възнагражденията на работниците си. Някои от нашите колеги – индустриалци наистина ще оставят България или вече са в процес на напускане. Ние се надяваме, че с по-високото заплащане, което дадохме, ще може да привлечем персонал.

 

Въпрос: Нека да обобщим: Едоардо Миролио остава в Сливен, Ямбол, Котел, Свищов, София и България?

Отговор: Да, така е. Ние продължаваме да инвестираме много милиони левове на тези места. Ако имахме намерение да напускаме, нямаше да правим инвестиции. В момента започваме крупна инвестиция за изграждането на нова пречиствателна станция в Сливен.

 

Въпрос: На каква стойност ще бъде тази инвестиция?

Отговор: Около 6 милиона лева.

 

Въпрос: А имате ли намерение да търсите работници от специализирани училища за текстил? В Сливен има такава гимназия.

Отговор: Да, разбира се. Със сигурност. Ние работим много тясно с всички. Истината е, че през годините сме обучили хиляди служители и работници. Обучавали сме ги от нула, идвайки при нас без никакъв опит.

 

Въпрос: В момента колко души работят за Вас в България?

Отговор: Около 2500. Ние продължаваме напред да вършим нашата работа и да развиваме нашия бизнес. В момента изнасяме български продукт и го продаваме във Франция, която е световната столица  на модата.

 

Въпрос: …… говорим за модната марка „DIKA”, която Вие закупихте?

Отговор: Да. Не е лесно да имаш магазини и да продаваш във Франция продукт, който е създаден тук в България. Ние се гордеем, че в България създаваме продукт, който предлагаме на Европейския пазар.

Г-н Миролио, благодаря Ви за това интервю.

 

 

Георги Мангинов

Снимка Георги Мангинов

Предишна ЕДНА СЛИВНАЛИЙКА ДОКОСНА СЕВЕРНОТО СИЯНИЕ В НАЙ-СЕВЕРНИЯ ГРАД НА НОРВЕГИЯ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен 0 коментара

ПЪРВАТА КОПКА НА СТРОЕЖА НА ОБЩЕЖИТИЕТО В НАЦИОНАЛНАТА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАЗИЯ В СЛИВЕН БЕШЕ НАПРАВЕНА ДНЕС

С полагане на първа копка днес започна изграждането на общежитие в двора на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ – Сливен. „Много е лесно да подкрепяш хора, които са талантливи, трудолюбиви

Новини Сливен 0 коментара

ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ НА 100-ЛЕТНИЯ СЛИВЕНСКИ ТЕАТЪР!

Над 300 театрали ще пристигнат в Сливен утре, за 100-годишнината на Сливенския професионален театър. Тържественото честване започва с „Шествие на звездите“ по сливенското ларго. Световни кинозвезди – гости на празника,

Новини Сливен 0 коментара

БЛИЗО 5000 СА ИМЕННИЦИТЕ В ОБЩИНА СЛИВЕН НА ДНЕШНИЯ СТЕФАНОВДЕН

Православната църква почита днес, 27 декември Свети Стефан. Мъжете с името Стефан, които са с постоянен адрес в община Сливен са 1689. От тях 1313 са от град Сливен. Името

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

10 + 2 =