„ЕДОАРДО МИРОЛИО“ Е ПЪРВАТА ВИНАРСКА ИЗБА В БЪЛГАРИЯ С ВОДЕЩИЯ МЕЖДУНАРОДЕН СТАНДАРТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ IFS Food

„ЕДОАРДО МИРОЛИО“ Е ПЪРВАТА ВИНАРСКА ИЗБА В БЪЛГАРИЯ С ВОДЕЩИЯ МЕЖДУНАРОДЕН СТАНДАРТ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ IFS Food

„Едоардо Миролио“, именитата винарска изба от Тракийската низина, премина успешно одита за придобиване на международния стандарт IFS Food. Процесът по подготовка продължава близо 1 година. В този период системата за качество, контрол и безопасност при производство на бяло, розе, червено сухо вино, естествено пенливо вино – бяло и розе, и червено ликьорно вино е успешно верифицирана и усъвършенствана.

Избата получава признатия сертификат на 20.12.2021г с изключително висок резултат: оценка от 93,28 %. Това е първата и единствена до момента винарска изба в България сертифицирана като винопроизводител със стандарт IFS Food.

Той е гаранция за безопасността, качеството и произхода на продукта на всички нива – от производството до крайния етап на консумация (клиент).

Сертифицирането по IFS Food показва високата ангажираност на ВИ „Едоардо Миролио“ към производството на безопасни за здравето на потребителите вина, като се фокусира върху постояннство в качеството, изискванията на клиентите и непрекъснатото подобряване на процесите.

Франко Миролио, изпълнителен директор на винарната, казва:

„Винопроизводството е еволюирало от местна традиция до форма на изящно изкуство. Изкуството да пренасяме вълнуващо сетивно изживяване – от лозята до масата на винолюбителите. Ексклузивността на това преживяване преминава през гаранция за произхода, безопасността и качеството на продуктите.”

IFS Food e признат стандарт за одит на производителите на храни, с акцент върху безопасността на храните и качеството на процесите и продуктите. Съдържа много изисквания, свързани със спазването на спецификациите на клиента. Стандартът IFS Food е разработен с пълно и активно участие на сертифициращи органи, търговци на дребно, представители на хранително-вкусовата промишленост и други заинтересовани страни.

Предишна Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА ПОЗДРАВЯВА СВОЯ БАЩА Д-Р ВАСИЛ ПЕТКАНСКИ ПО СЛУЧАЙ НЕГОВИЯ РОЖДЕН ДЕН
Следваща ОЩЕ ДВЕ СЛИВЕНСКИ ФИРМИ НАПРАВИХА ДАРЕНИЕ ЗА ХРАНИТЕЛНАТА БАНКА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЦВЕТЯ В ЗНАК НА ПОЧИТ БЯХА ПОДНЕСЕНИ НА ГРОБА НА СТЕФАН ПАНАРЕТОВ ВЪВ ВАШИНГТОН

Посланик Тихомир Стойчев и представители на българското посолство поднесоха цветя на гроба на първия пълномощен министър на България в САЩ Стефан Панаретов /1853 – 1931 г./. Това стана на 19

Новини Сливен

ЗАДЪРЖАН Е ИЗВЪРШИТЕЛЯТ, ПРОСТРЕЛЯЛ 13-ГОДИШНО ДЕТЕ НА СПОРТНА ПЛОЩАДКА В ГРАД СЛИВЕН

Информация по случая за действията на полицейските служители, довели до разкриване  на престъплението, представи на брифинг днес директорът на Областната дирекция по МВР в Сливен старши комисар Димитър Величков. Работата

Новини Сливен

ОКРЪЖНИЯТ ПРОКУРОР НА СЛИВЕН ПЛАМЕН СТЕФАНОВ СТАВА СЪДИЯ, ВЕСЕЛИН ГАНГАЛОВ ЩЕ БЪДЕ ОБВИНИТЕЛ № 1

Окръжният прокурор на Сливен Пламен Стефанов става съдия. Той ще бъде един от съдиите в Окръжен съд – Сливен. Това ще се случи на 28 юли. Решението взе днес ВСС.