ЕДНА ТАЙНА И 7 ВЪПРОСА

ЕДНА ТАЙНА И 7 ВЪПРОСА

Традициите в БСП не са това, което бяха. Или поне в Сливен. Винаги след избори резултатите са се анализирали на пленум, свикан 2 до 3 седмици след вота. Това сега се случи на национално ниво, но не и под Сините камъни, където общинското ръководство на социалистите се престраши да свика въпросния пленум тази вечер. Това е точно 72 дни след сериозния изборен неуспех на БСП в Сливен, реализиран на 11 юли. Но има нещо по-важно – на практика вече е стартирала кампанията за следващите избори и няма как някой да поеме отговорност, подавайки оставка. В предизборна обстановка нито една партия не си позволява подобен ход. Явно целта на забавянето с повече от 2 месеца е точно такава – една та кампания да захлупи другата, а сериозните въпроси да бъдат заметени под килима.

Ключовият въпрос пред БСП – Сливен е дали тази вечер открито и честно ще бъде поставена за обсъждане най-пазената тайна от общинското ръководство. Едно писмо, за което вече мнозина знаят, но ръководството на партията свенливо мълчи. Писмото е изпратено преди 4 месеца до Корнелия Нинова и в него се настоява за това водач на листата в Сливен да бъде човек от града и по конкретно Соня Келеведжиева. Скандалното в случая е, че под документа стоят имената на видни социалисти, повечето от които нито са се подписвали, нито са знаели за изпратеното писмо.

Не по-малко скандален е и фактът, че документът е изпратен зад гърба на Атанас Зафиров, който е един от заместниците на Корнелия Нинова и вече два пъти води червената листа в Сливен.

На боксов език това си е непозволен удар под кръста. Или направо забиване на другарски нож в гърба.

Логично възникват и въпроси.

Защо това решение не е взето от общинския съвет на БСП, както повелява Уставът на партията?

Защо членовете на общинския съвет дори не са били информирани?

Защо на предните избори, през месец април, нямаше подобно предложение за сливенски водач?

Какво се промени за два месеца?

Защо подобно предложение липсваше и на изборите, когато два пъти листата бе водена от Таско Ерменков?

Защо на последния парламентарен вот през юли цялата финансова, политическа, медийна и логистична помощ отиваше само за един кандидат – депутат?

Защо в листата фигурираха хора, които открито агитираха за въпросния кандидат-  депутат, игнорирайки собственото си представяне на изборите?

 

 

Георги Мангинов

Предишна СЛИВЕНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ЙОАНИКИЙ ОТТЕГЛИ ОСТАВКАТА СИ
Следваща ЕДИН ЩАСТЛИВ СЛИВЕНСКИ РИБАР ХВАНА 15 КГ ШАРАН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КОНЦЕРТ НА ИТАЛИАНСКИ И ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ В ГР. КОТЕЛ

На 06.07.2019г. от 19:30 часа Ви каним на концерт на Италиански и интернационални изпълнители, който ще се проведе на голяма сцена „Естрада” в парк Изворите. Котел е първият от петте

Новини Сливен

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОЛУЧИ КУПА ОТ БЪЛГАРСКАТА АВТОМОБИЛНА ФЕДЕРАЦИЯ

Автомобилната федерация на България отличи кметът Стефан Радев с купа за приноса му в развитието на автомобилния спорт в Сливен. Тя му бе връчена от мениджъра на Рали „Сливен“ Атанас

Новини Сливен

КРАСИМИР ВЪЛЧЕВ ОБЕЩА ОЩЕ ИНВЕСТИЦИИ ЗА СЛИВЕНСКИТЕ УЧИЛИЩА И УЧИТЕЛИ

За да има ускорено социално – икономическо развитие и модерно общество, утвърдените политики в образованието трябва да продължат. Това заяви по време на онлайн среща с учители и директори на