ЕДНА ДРАМАТИЗАЦИЯ, КОЯТО ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ В СЛИВЕН ЩЕ ЗАПОМНИ

ЕДНА ДРАМАТИЗАЦИЯ, КОЯТО ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ В СЛИВЕН ЩЕ ЗАПОМНИ

Десетокласниците от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ отбелязаха 150 годишнината от гибелта на Апостола на българската свобода – Васил Левски. Те представиха пред учениците и техните учители драматизацията ,,Моят Левски“, написана от Ванесса Терзиева – възпитаничка на гимназията.

18 февруари е денят, в който животът на един достоен българин приключва на бесилото. Единственото, което неизменно оцелява през години и вековете е моралният облик на Апостола, този ,,най-свиден син на България“. Човекът, който остава вечен пример за подражание.

Предишна МЕСНИ ЗАГОВЕЗНИ Е
Следваща Д-Р ПЕТКАНСКА СИ НАПРАВИ ОТВОД ОТ ЧЕРВЕНАТА ЛИСТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРЕЗИДЕНТЪТ ПЕТЪР СТОЯНОВ НАГРАДИ УЧЕНИЦИ ОТ СЛИВЕН

Ивана Мангинова от XI клас на ППМГ „Добри Чинтулов“ и Светослава Павлова от IX клас на СУ „Константин Константинов“ получиха наградите си от конкурса на Фондация „Ценности“ на тема „Детството

Новини Сливен

ДЕЛЕГАТИТЕ НА РАО „ТРАКИЯ“ ОБСЪДИХА НА ЗАСЕДАНИЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ПРЕД ОБЩИНИТЕ ЗА 2023 ГОДИНА

Делегатите на Регионална асоциация на общините (РАО) „Тракия“ вчера си дадоха среща на първото за тази година заседание. То се проведе в Стара Загора  и премина в разширен формат – заседание на

Новини Сливен

СЪВЕТНИЦИТЕ ОТ БСП-СЛИВЕН НАПРАВИХА ДАРЕНИЕ НА НЧ ,,ХРИСТО БОТЕВ 1936“

Групата общински съветници на БСП-Сливен дари компютри на Народно читалище ,,Христо Ботев1936“ в с.Бяла. Дарението връчи общинският съветник Радослав Кутийски.