ЕДНА ДОБРА ИДЕЯ, МАЛКО УСИЛИЯ И ТРЕТО УЧИЛИЩЕ СИ ИМА ГОРА

ЕДНА ДОБРА ИДЕЯ, МАЛКО УСИЛИЯ И ТРЕТО УЧИЛИЩЕ СИ ИМА ГОРА

Седмокласникът Борислав дава идеята. Учители, ученици и родители я приемат. Общината помага, Гората.бг осигурява логистиката. Резултатът е налице. Трето училище д-р „Иван Селимински“ – Сливен вече си има гора. За която учениците ще се грижат и в бъдеще. Ето кратката история на това похвално начинание.

На 19 февруари, паметна дата за всички българи, на която отбелязваме годишнина от гибелта на Апостола, поставихме началото на гората на ОУ “Д-р Иван Селимински“.
Всичко започна седмица по-рано, когато седмокласникът Борислав Трифонов предложи: „Хайде да си направим гора на училището! Всичко ще организирам!“.  Както и стана 
 взе нужните за целта дръвчета: бор  40 бр. и дъб  25 бр., при акция, организирана от Гората. бг в Сливен. Спечели съмишленици сред съученици, учители и родители, които подкрепиха осъществяването на идеята му.
Със съдействието на г-жа Емилия Кючукова 
 ландшафтния архитект на Община Сливен ни бе предоставен терен за засаждане на дръвчетата.
Сърдечни благодарности на всички майки, татковци, баби и дядовци, които в съботния ден бяха съпричастни с нас и заедно засадихме гора!
Щастливци сме, че работим в училище, където учениците имат възможността не само да получават добро образование, но и да израстват като добри хора!
Щастливци сме и с родители като Вас, готови да подкрепят добрите начинания на децата си!

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН НАБИРА ПЕРСОНАЛ ПО ПРОЕКТ ЗА ПАТРОНАЖНА ГРИЖА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

С ИЗЛОЖБА „ОСТАНИ ЖИВ! ПАЗИ ЖИВОТ! ЗАПОЧНАХА ДНИТЕ ЗА БЕЗОПАСНОСТ НА ПЪТЯ В СЛИВЕН”

Дните за безопасност на пътя бяха открити в Сливен на 16 септември с изложба на Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“. Експозицията под надслов „Остани жив! Пази живота!“ бе разположена на

Новини Сливен

МОМЧЕТА НА 14 И 16 ГОДИНИ СА ОГРАБИЛИ ПЕНСИОНЕР В СЛИВЕН

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали извършители на грабеж. Полицейските служители започват работа по случая на 29 ноември след получен сигнал за извършен грабеж спрямо мъж на 78 години от град

Новини Сливен

ПРАЗНИЧНО ПРИВЕТСТВИЕ ОТ ИНЖ. ПЕТКО БЕРКОВСКИ, УПРАВИТЕЛ НА СД „БЕРКО 90-БЕРКОВСКИ И СИЕ“

Уважаеми съграждани, броени дни преди Коледа и Нова година си позволявам да отправя пожелания за здраве и просперитет. Към работниците и служителите от СД „Берко 90 – Берковски и Сие“.