ЕДНА ДОБРА ДУМА ЗА СЛИВЕНСКИЯ ТРЕТИ МАРТ
март 5, 2018 3428 Прегледи

ЕДНА ДОБРА ДУМА ЗА СЛИВЕНСКИЯ ТРЕТИ МАРТ

Толкова много хора на площад „Хаджи Димитър“ в Сливен не бях виждал от оня ден през 1980 година, когато Сливен изпращаше митрополит Никодим.

На площада имаше хиляди покрусени хора.

И на Трети март тази година хората в центъра на Сливен бяха хиляди. Повечето обаче усмихнати, а някои дори възторжени. Знамената, малки и големи, нямаха чет. Имаше деца, родители, дядовци и баби.

Накратко – в Сливен стана празник. За което добра дума заслужават всички участници. На първо място онези няколко хиляди души, които дойдоха, без някой да ги е карал на сила. Които сами почувстваха силата на националния празник.

Добра дума заслужават авторите на идеята за шествието, изпълнено с много символика – от паметника на Хаджията по улицата на Раковски, до паметника на войводата Хитов.

Добра дума заслужават организаторите от Община Сливен, които успяха да стиковат почти отлично взаимодействието между различни институции и няколкостотин души, участващи в празничното шествие.

Добра дума заслужават и хората, почистили снега.

Добра дума и за официалните гости, никой от които не си позволи да бъде по дънки. Както се случи преди две седмици, при отбелязване годишнината от смъртта на Васил Левски….

Най-важното обаче е, че на Трети март в Сливен имаше дух. Имаше усещане за празник и единство, което толкова много ни липсва през последните години.

Затова ми се струва, че добрата дума днес е нужна. И нека се опитаме да загърбим дребнотемието. И да се гордеем с този сливенски Трети март.

 

Георги Мангинов

Предишна ПАДНА ПОКРИВЪТ НА УЧИЛИЩЕ " АНТОН ИВАНОВ КАМБУРОВ "
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Коментари и интервюта

ДОБРОТО СЕ ПРЕДАВА ПО НАСЛЕДСТВО

Очите ми се напълниха със сълзи. Случи се снощи, по време на благотворителната вечер под надслов „Мило сърце“, която събираше средства за Социално кафе за хора с увреждания. Една прекрасна

Коментари и интервюта

НЕ ПОСЯГАЙТЕ НА ДЕЦАТА КАТО ЩИТ

Ти защо протестираш, моето момче? Това е въпрос на репортерка в една от големите  национални телевизии, зададен на 10-годишно сливенско дете тази сутрин. Третокласникът отговори чистосърдечно: Ами не знам. Само

Коментари и интервюта

„КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ“ ….. ДРОГА

Беше време, когато журналистите започваха работния си ден в ….. полицията. В онова време, без компютри и смартфони, всички кореспонденти на централни издания от Сливен сутрин преглеждахме бюлетина за произшествията

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

fifteen − 3 =