ЕДИН ТОН КАНАБИС В КАТ – СЛИВЕН
ноември 4, 2019 6744 Прегледи

ЕДИН ТОН КАНАБИС В КАТ – СЛИВЕН

Един тон канабис се съхранява в КАТ – Сливен. Индийският коноп е в чували и е поставен в хале за леки автомобили, научи Sliveninfo. Канабисът е иззет при операция на сливенската полиция, която е извършена през октомври, но до момента не е огласена. Новината за акцията днес потвърдиха пред Sliveninfo три независими източника.

Канабисът е бил засят върху няколко десетки декара на терен по пътя за Минералните бани край Сливен. Той се отглеждал легално за износ в чужбина.

Според специалисти при легално отглеждане на канабис концентрацията на основното вещество в него трябва да бъде до 0,2 на 1000. В случая първоначално е образувана проверка, която по-късно е станала досъдебно производство по чл. 354В, ал.1. Този член касае отглеждане на индийски коноп в нарушение на българския закон. По него се предвижда наказание от 2 до 5 години затвор.

В момента се очакват резултатите от назначените експертизи.

Sliveninfo научи, че фирмата, която отглежда канабиса, има разрешение от Министерството на земеделието, което е подписано от бившия министър Румен Порожанов. Според запознати в момента има не малко български фирми, които отглеждат законно канабис и го изнасят за лечебни цели в чужбина, повечето в Румъния.

Стана ясно, че освен прокуратурата в Сливен свое разследване прави и ямболската прокуратура. То е свързано с евентуално получаване на европейски пари в разрез със закона.

Предишна ПЪРВАТА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В СЛИВЕН ЩЕ БЪДЕ НА 11 НОЕМВРИ
Следваща КОЛЬО МИЛЕВ ПОЗДРАВИ СТЕФАН РАДЕВ И МУ ПОЖЕЛА ПОЛЗОТВОРЕН МАНДАТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

КМЕТЪТ НА КОТЕЛ ЧЕСТИТИ ТРИФОН ЗАРЕЗАН НА СВОИТЕ СЪГРАЖДАНИ

Уважаеми съграждани, На 14-ти февруари, по стара българска традиция празнуваме Трифон Зарезан – празник на труда и веселието, на виното и винопроизводството. Празник, изпълнен с надежда за берекет и плодородие.

Новини Сливен

ЮРИСТ ЗАЕМА МЯСТОТО НА МИНЧО АФУЗОВ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА СЛИВЕН

Млад юрист заема мястото на подалия оставка от общинския съвет на Сливен Минчо Афузов, научи Sliveninfo. Новият съветник се казва Васил Добрев Петров. Той е син на някогашния секретар на

Новини Сливен

СВЕТОВНА ЗВЕЗДА НА КЕЧА ОСИНОВЯВА МОМЧЕНЦЕ ОТ СЛИВЕН

Легендарният кечист, световен и олимпийски шампион по борба Кърт Енгъл ще осинови българско дете. Няколко дни вече американецът публикува снимки от България. БЛИЦ научи, че Енгъл е в Сливен и