ЕДИН ПОЛУРАЗРУШЕН ХРИСТИЯНСКИ ПАРАКЛИС СЕ НАМИРА САМО НА 10 МИН. ОТ СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ
16.03.2022 2176 Прегледи

ЕДИН ПОЛУРАЗРУШЕН ХРИСТИЯНСКИ ПАРАКЛИС СЕ НАМИРА САМО НА 10 МИН. ОТ СЛИВЕНСКА МИТРОПОЛИЯ

Един полуразрушен християнски параклис се намира само на 10 мин. пеша от сградата на Сливенска митрополия. Иде реч за параклиса „Света Ана“, който е в северната част на Гимназията по текстил в Сливен. Снимките на Sliveninfo са красноречиви – това свято място е поругавано нееднократно. А само преди 3 г. параклисът е бил ремонтиран основно.

„Нещо трябва а се направи, написах официално писмо до Сливенска митрополия. Разбрах, че параклисът „Света Ана“ , който е един от най-старите в Сливен, трябва да бъде обслужван от храма „Свети Димитър“. Сегашното му състояние е истински срам за миряните в Сливен“, заяви пред Sliveninfo д-р Юлия Бянкова, началник на Отделението по реанимация в областната болница.

Предишна СТЕФАН РАДЕВ: НАДЯВАМ СЕ ОБЩИНА СЛИВЕН ДА ПРЕМИНЕ ТЕЖКИЯ ПЕРИОД, БЕЗ ГРАЖДАНИТЕ ДА УСЕТЯТ ТОВА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

30-ГОДИШЕН МОТОЦИКЛЕТИСТ Е СЪС СЧУПЕН ГЛЕЗЕН СЛЕД СБЛЪСЪК С КОЛА, УПРАВЛЯВАНА ОТ 18-ГОДИШНО МОМИЧЕ

На 11 октомври,  в 15,24 часа в района на кръстовище с булевардите  „Христо Ботев“ и „Панайот Хитов“ в град Сливен е възникнало пътно произшествие между мотоциклетист и лек автомобил „Алфа

Новини Сливен

ЕДИН СМЕЛ МЪЖ ОТ СЛИВЕН СТАНА ДОБРОВОЛЕЦ В COVID ОТДЕЛЕНИЕТО НА ВОЕННА БОЛНИЦА

Той е млад мъж от Сливен. И много смел. Петър Николов е студент четвърти курс в сливенския филиал на МУ – Варна – специалност „медицинска сестра”. Петър Николов е вече

Новини Сливен

ЕДИН ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СЛИВЕНСКИ БИЗНЕСМЕНИ ПОСТРАДА С БРАТ СИ В ТЕЖКА КАТАСТРОФА

Янко Лолов, един от най-големите бизнесмени в Сливен, е пострадал тежко при катастрофа. Той е бил пасажер в „Мерцедес“ шофиран от брат му Вангел, който има сериозен бизнес в Карнобат.