ЕДИН НИКУЛДЕН С МНОГО ОТГОВОРНОСТИ ПРЕД Д-Р НИКОЛИНА ИВАНОВА

ЕДИН НИКУЛДЕН С МНОГО ОТГОВОРНОСТИ ПРЕД Д-Р НИКОЛИНА ИВАНОВА

„Мисля, че го прочетох много отдавна в книга: „Вещите са заменяеми, хората не са…“ Управлението е процес, чрез който усилията на всички хора в организацията се обединяват, структурират и насочват за достигането на определени цели. Реализирането на този процес се осъществява чрез използването на ресурсите, с които разполага организацията – финансови, материални, човешки и информационни. Мисля, че човешкият ресурс е най-важен за успехите на организацията. Ръководителят трябва да е открит и да дава личен пример с отдаденост на работата и доверие към сътрудниците и служителите.”

Тези думи са на д-р Николина Иванова, която от два месеца е директор на РЗИ – Сливен. Днес д-р Иванова празнува своя имен ден на работното си място и рано сутринта проведе първата за седмицата оперативка. „Честит празник на всички, които носят името на Св. Николай Мирликийски Чудотворец. Пожелавам им здраве, благополучие и късмет”, заяви пред Sliveninfo д-р Иванова.

Тя е възпитаник на на Гимназията с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ гр. Сливен. Завършва хуманна медицина през 1995г. в Тракийски университет – гр. Стара Загора. Има специалност „обща медицина“ и квалификация по здравен мениджмънт.

„Исках да стана археолог, но намерих това което търся на друго поприще. Във връзка с лични преживявания открих друго призвание и се насочих към професията на лекаря. Привлече ме възможността да помагам на хората, да мога да облекча нечие страдание чрез придобитите знания и умения. От 1996г. до 2000г. работих като участъков лекар, а от 2000г. до 2011г. – като общопрактикуващ лекар. В РЗИ работя от 2011г.”, споделя директорката.

Според нея професията на лекаря е най-хуманна – помага на хората, облекчава страданието и болката им, спасява живот и да видиш благодарност в очите на пациента или да чуеш „благодаря, докторе“ носи удовлетворение. Понякога дори само с думи, може да се даде надежда за оздравяване на пациента. В процеса на лечение е важно доверието между лекар и пациент. Важно е общуването с пациента.

„Нашата професия обаче е натоварена и с голяма отговорност. Лекарят усеща чуждата болка, но трябва да остане спокоен, да не показва притеснение, да бъде мил, но в същото време трябва да е способен да се мобилизира, да се съсредоточи, да мисли и действа рационално, а не емоционално, ако иска да помогне на пациента”, категорична е д-р Николина Ивановар, която вече дори и не мисли за почивка и хоби. Много често работи дори и в неделя, както се случи последния уикенд. „През последните две години, както в Регионалните здравни инспекции, в още по-голяма степен в лечебните заведения едва ли много хора могат да се отдадат на любимо занимание или да си позволят повече от няколко дни отпуск, които са недостатъчни за почивка и възстановяване. Колегите са подложени на огромно напрежение, увеличено много по време на пандемията от Ковид- 19. Най-трудното е, че не винаги можем да помогнем. Все пак аз съм оптимист. Виждам, че все повече хора разбират и осъзнават необходимостта от ваксинация и спазване на мерките. Категорична съм, че това е изходът от пандемичната ситуация”, счита директорката на РЗИ – Сливен.  Нейният оптимизъм идва и от още нещо – като че ли най-после по върховете на държавата разбраха важността на Регионалните здравни инспекции и тяхната изключително отговорна роля в опазване на общественото здраве.

 

Георги Мангинов

 

Предишна НАД 2000 ИМЕНИЦИ ПРАЗНУВАТ ДНЕС В ОБЩИНА СЛИВЕН
Следваща НА 92 ГОДИНИ Е НАЙ-ВЪЗРАСТНИЯТ ИМЕНИК НА НИКУЛДЕН В ОБЩИНА КОТЕЛ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН ПРЕДУПРЕЖДАВА ЗА ВЪЗМОЖНИ ОПИТИ ЗА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ

Днес в РУ-Сливен е постъпило обаждане от жена, жител на община Сливен, която е съобщила, че спрямо нея е направен опит за телефонна измама. Благодарение на съобразителността на жената измамата

Новини Сливен

ПЪРВАТА СПИРКА С ПРЕДПАЗНИ КОЛЧЕТА В СЛИВЕН Е ФАКТ

Първата спирка с предпазни колчета в Сливен е факт, видя репортер на Sliveninfo. Иде реч за спирката, на която в рамките на 6 месеца имаше два инцидента със смъртни случаи.Тя

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА КАМПАНИЯТА ЗА ДАРИТЕЛИ НА КРЪВНА ПЛАЗМА В СЛИВЕН

Продължава кампанията за даряване на кръвна плазма за пациенти с Ковид-19. Отделението по трансфузионна хематология /Кръвният център в ДКЦ-2/ на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен ще работи с кръводарители през почивните