ЕДИН МНОГО ПОЛЕЗЕН ПРОЕКТ НА СТОЙНОСТ 313 000 ЛЕВА РЕАЛИЗИРА ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“
20.03.2022 1128 Прегледи

ЕДИН МНОГО ПОЛЕЗЕН ПРОЕКТ НА СТОЙНОСТ 313 000 ЛЕВА РЕАЛИЗИРА ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“

ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен, приключи реализирането на проект по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“. Общата стойност на проекта е 313 842 лева. Финансирането от МОН е на стойност 285 311 лв. Останалите 10% са съфинансирани от училището.

Изцяло ремонтирана, оборудвана и обзаведена е лабораторията по химия с два лабораторни „острова“ и демонстрационна маса за преподавателя. Реновирано е помещение на втория етаж в новата сграда на училището, в което са монтирани шкафове с плотове за лабораторна работа по биология, дигитални микроскопи и два лаптопа с добавена реалност, както и интерактивна маса.

Ремонтирана е съществуващата лабораторията по биология, която е обзаведена с модулни маси и дигитална лаборатория със сензори и устройства за регистриране и обработване на резултатите от провежданите експерименти.

Обновени са 4 класни стаи. В зона „Биология“ са обособени сепарета за неформална работа и отдих. В зона „Химия“ е обособено „Огнище“ с интерактивна маса. В зона „Иновации“ съществуващите две помещения са оборудвани с 30 компютърни конфигурации. Ремонтирани и преоборудвани са хранилищата по биология и химия.

В рамките на проекта в училището вече функционира нова пожароизвестителна система в старата сграда на гимназията, монтиран е и електронен звънец. Изготвена е програма за прилагане на компетентностния подход, която включва проектно базирано обучение по природни науки, интегративни занятия, различни форми на познавателна комуникация (дебат, дискусия и др.).

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЖЕНА ПОСТРАДА ПРИ СБЛЪСЪК МЕЖДУ МЕРЦЕДЕС И СУЗУКИ

На 30 декември, в 13,50 часа, е получено съобщение за възникнало пътно произшествие на ул.“Патриарх Евтимий“ в град Нова Загора. Лек автомобил „Мерцедес“, управляван от водач на 65 години от

Новини Сливен

ИНСТИТУЦИИТЕ СЕ СЪБИРАТ НА СЪВЕЩАНИЕ ЗАРАДИ ПОВИШЕНАТА ЗАБОЛЕВАЕМОСТ ОТ ГРИП В СЛИВЕН

Във връзка с повишената заболеваемост от Грип и остри респираторни заболявания  на територията на обл. Сливен на 24.01.2018 г. ще се проведе заседание на Оперативното бюро, включващо представители на различни 

Новини Сливен

В ЗАЛА „МАЙ“ СЕ ПРОВЕДЕ ФОРУМ, ПОСВЕТЕН НА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА ЕС И БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Публичен форум на тема „Бъдещето на Европа“ се проведе днес в зала „Май“. „На този форум една от темите за дискутиране ще бъде „Европа за гражданите“. Това е програма, в