ЕДИН МНОГО ПОЛЕЗЕН ПРОЕКТ НА СТОЙНОСТ 313 000 ЛЕВА РЕАЛИЗИРА ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“
март 20, 2022 1017 Прегледи

ЕДИН МНОГО ПОЛЕЗЕН ПРОЕКТ НА СТОЙНОСТ 313 000 ЛЕВА РЕАЛИЗИРА ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“

ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен, приключи реализирането на проект по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“. Общата стойност на проекта е 313 842 лева. Финансирането от МОН е на стойност 285 311 лв. Останалите 10% са съфинансирани от училището.

Изцяло ремонтирана, оборудвана и обзаведена е лабораторията по химия с два лабораторни „острова“ и демонстрационна маса за преподавателя. Реновирано е помещение на втория етаж в новата сграда на училището, в което са монтирани шкафове с плотове за лабораторна работа по биология, дигитални микроскопи и два лаптопа с добавена реалност, както и интерактивна маса.

Ремонтирана е съществуващата лабораторията по биология, която е обзаведена с модулни маси и дигитална лаборатория със сензори и устройства за регистриране и обработване на резултатите от провежданите експерименти.

Обновени са 4 класни стаи. В зона „Биология“ са обособени сепарета за неформална работа и отдих. В зона „Химия“ е обособено „Огнище“ с интерактивна маса. В зона „Иновации“ съществуващите две помещения са оборудвани с 30 компютърни конфигурации. Ремонтирани и преоборудвани са хранилищата по биология и химия.

В рамките на проекта в училището вече функционира нова пожароизвестителна система в старата сграда на гимназията, монтиран е и електронен звънец. Изготвена е програма за прилагане на компетентностния подход, която включва проектно базирано обучение по природни науки, интегративни занятия, различни форми на познавателна комуникация (дебат, дискусия и др.).

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МНОГО ПИЯН ШОФЬОР НАЦЕЛИ ПЪТЕН ЗНАК

Водач с алкохол 2,87 промила е причинил пътно произшествие в град Твърдица. Няма пострадали. На 18 февруари, около 14,50 часа, на улица „Княз Борис“ в град Твърдица, 52-годишният Н.Н. се

Новини Сливен

ЗАЩОТО СЪМ ЖУРНАЛИСТ

8 ч. сутринта: Рано – рано ми прекъсват кафето. Тежка, много тежка седмица бе тази. А, още не е свършила. Ето, докато си пия първото кафе, идва и първото прессъобщение.

Новини Сливен

МАЛКО НАД 26 600 ГРАЖДАНИ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН ПРЕДСТОИ ДА ПОДМЕНЯТ ЛИЧНИТЕ СИ ДОКУМЕНТИ ПРЕЗ 2020 ГОДИНА

До края на 2020 година изтича срокът на валидност на близо 26 644 лични карти на граждани от Сливенска област, напомнят от сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Сливен. От