ЕДИН МНОГО ПОЛЕЗЕН ПРОЕКТ НА СТОЙНОСТ 313 000 ЛЕВА РЕАЛИЗИРА ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“
март 20, 2022 857 Прегледи

ЕДИН МНОГО ПОЛЕЗЕН ПРОЕКТ НА СТОЙНОСТ 313 000 ЛЕВА РЕАЛИЗИРА ППМГ „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“

ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен, приключи реализирането на проект по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“. Общата стойност на проекта е 313 842 лева. Финансирането от МОН е на стойност 285 311 лв. Останалите 10% са съфинансирани от училището.

Изцяло ремонтирана, оборудвана и обзаведена е лабораторията по химия с два лабораторни „острова“ и демонстрационна маса за преподавателя. Реновирано е помещение на втория етаж в новата сграда на училището, в което са монтирани шкафове с плотове за лабораторна работа по биология, дигитални микроскопи и два лаптопа с добавена реалност, както и интерактивна маса.

Ремонтирана е съществуващата лабораторията по биология, която е обзаведена с модулни маси и дигитална лаборатория със сензори и устройства за регистриране и обработване на резултатите от провежданите експерименти.

Обновени са 4 класни стаи. В зона „Биология“ са обособени сепарета за неформална работа и отдих. В зона „Химия“ е обособено „Огнище“ с интерактивна маса. В зона „Иновации“ съществуващите две помещения са оборудвани с 30 компютърни конфигурации. Ремонтирани и преоборудвани са хранилищата по биология и химия.

В рамките на проекта в училището вече функционира нова пожароизвестителна система в старата сграда на гимназията, монтиран е и електронен звънец. Изготвена е програма за прилагане на компетентностния подход, която включва проектно базирано обучение по природни науки, интегративни занятия, различни форми на познавателна комуникация (дебат, дискусия и др.).

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС ОТ УПРАВАТА НА ФИРМА „ФИШКОМ“ – СЛИВЕН

Скъпи съграждани, Димитровден е радостен повод да се усмихнем и поздравим. Всички ние, които живеем и се трудим в нашия прекрасен Сливен. Всички ние, които искаме децата ни да останат

Новини Сливен

ДОСЪДЕБНОТО ПРОИЗВОДСТВО ЗА СЕЧТА КРАЙ КОТЕЛ Е ПОД НАДЗОРА НА ВКП

Районна прокуратура – Сливен се самосезира по материали в медиите и при условията на неотложност е започнала досъдебно производство с оглед данни за извършено престъпление по чл.235 от НК (незаконна

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ ОТ ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“ ПОЛОЖИХА ЦВЕТЯ ПРЕД ПАМЕТНИКА НА 11-ТИ ПЕХОТЕН ПОЛК

В понеделник, в деня предвиден за военно обучение на учениците от девети и десети клас, възпитаници на Профилираната хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ посетиха паметника на героите от Каймакчалан, намиращ се