ЕДИН ГРАБЕЖ И МНОГО КРАЖБИ СА РАЗКРИТИ ПРИ АКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА
20.06.2024 529 Прегледи

ЕДИН ГРАБЕЖ И МНОГО КРАЖБИ СА РАЗКРИТИ ПРИ АКЦИЯ НА ПОЛИЦИЯТА

Специализирана операция по противодействие на престъпленията срещу собствеността, личността, наркоразпространението, незаконната търговия с тютюневи изделия, нерегламентиран добив и съхранение на дървесина и контрол по пътна безопасност е проведена на 19 юни на територията на ОДМВР-Сливен. Полицейски екипи съвместно със служители на Зонално жандармерийско управление- Бургас и на РДГ-Сливен са извършили проверки на превозни средства, лица, заложни къщи, игрални зали, частни адреси, търговски и други обекти.

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР-Сливен и екип на РДГ-Сливен са извършили проверки в складове за съхранение и продажба на дървесина на територията на РУ-Твърдица. Установени са 2 нарушения, за които са съставени актове по Наредба №1 за контрол и опазване на горите /неработещо видеонаблюдение/ .  С цел превенция на управителите на проверените обекти са съставени констативни протоколи. Проверени са 3 игрални зали в Твърдица и Шивачево-не са установени нарушения.

В хода на операцията са разкрити кражби на вещи / два мобилни телефона/ от къща в квартал „Комлука“, кражба на пари и хранителни продукти от два магазина на ул. „Великокняжевска“, кражба на велосипед от двора на частен имот и кражба на товарен автомобил от фирма в индустриалната зона на град Сливен. Извършителите са задържани. Работата по образуваните досъдебни производства продължава.

По време на операцията е постъпил сигнал за кражба на телефонен кабел, собственост на мобилен оператор. Установени са две посегателства в района на бул. „Бургаско шосе“. Нанесената щета е в процес на установяване. Образувани са досъдебни производства.

По време на операцията е получен сигнал за грабеж. 54-годишен мъж е заявил, че на улица в новозагорския квартал „Шести“ е нападнат и му е отнет мобилния телефон. В резултат на незабавните издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Той е криминално проявен мъж на 22 години от град Нова Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

По време на операцията са извършени проверки на 942 лица и 562 превозни средства. Установени са 4 случаи на превозване и съхранение на незаконно добита дървесина в град Котел и селата Ябланово и Пъдарево.

 

Предишна НА СЪБОР И КУРБАН В НЕЙКОВО
Следваща ОГНЕБОРЦИ ГАСИХА ГОЛЯМ ПОЖАР В ЗЕМЛИЩЕТО НА СЕЛО ОРИЗАРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТКРАДНАХА 11 ТОНА ЗЪРНО В НОВОЗАГОРСКО

Новозагорски криминалисти са разкрили кражба на 11 тона зърно от частен имот в село Любенова махала. Сигналът е подаден на 26 юли от собственика. След проведените незабавни издирвателни действия за

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ СПАСИХА ЖЕНА, ПАДНАЛА В КАНАЛ

Пожарникари са оказали помощ на жена, паднала в канал в град Нова Загора. Инцидентът е станал около 16,30 часа вчера. 51-годишна жена е паднала в канал на улица „Никола Койчев“.

Новини Сливен

СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗВА УТРЕ 178 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХАДЖИ ДИМИТЪР

178 години от рождението на Хаджи Димитър ще бъдат отбелязани утре с редица събития. От 10 до 17 часа в къща-музей „Хаджи Димитър“ ще бъдат прожекциите на филми за Хаджи