ЕДИНСТВЕНИЯТ КАНДИДАТ ЗА ЕВРОДЕПУТАТ ОТ СЛИВЕН: „НАДЯВАМ СЕ ХОРАТА ОТ ОБЛАСТТА ДА МЕ ПОДКРЕПЯТ”
07.05.2019 4249 Прегледи

ЕДИНСТВЕНИЯТ КАНДИДАТ ЗА ЕВРОДЕПУТАТ ОТ СЛИВЕН: „НАДЯВАМ СЕ ХОРАТА ОТ ОБЛАСТТА ДА МЕ ПОДКРЕПЯТ”

Въпрос: Какво знаем за Камен Костов, единственият кандидат за евродепутат в листата на ПП ГЕРБ от Сливен, поставен под номер 14? Официално се знае, че Камен Костов е на 37 години, вече четири години е заместник областен управител на Сливен, завършил е социална педагогика в СУ „Климент Охридски”, където по-късно става магистър по трудова и организационна психология. Знаем, че Камен Костов е семеен, с две деца. Г-н Костов, това е официалната справка за Вас. Какво обаче широката общественост не знае за единствения кандидат за евродепутат от Сливен?

 Отговор: Това, което е останало по-встрани, са моите занимания с пчеларство, по-конкретно с пчелни семейства. Започнах преди 12 години и запалих моя баща по пчеларството. В момента имаме около 200 биологични пчелни семейства или казано направо отглеждаме 200 кошера с пчели.

 Въпрос: 200 кошера са сериозно число. Не се ли гледат трудно?

 Отговор: Да, гледат се трудно. Общо взето нямаме почивен ден. Все повече се задълбочаваме в детайлите. Целта ни е пчелите да се чувстват възможно най-добре.

 Въпрос: Има ли пазар за мед от 200 кошера?

 Отговор: Има пазар. Голяма част от меда го продаваме на приятели, а друга част на едро. За биологичния мед на този етап има пазар.

 Въпрос: Кой мед е биологичен?

 Отговор: Този, който отговаря на по-строги изисквания, включително на климатичните условия, където са кошерите, самите кошери и много други изисквания.

 Въпрос: Г-н Костов, разбрах за Вас, че сте работили със своята съпруга в Англия. Кога се случи това?

 Отговор: Случи се след като завърших висшето си образование. Осем години живяхме в София, където се роди и моят син. Той беше на една година, когато заминахме за Англия, където преди това със съпругата ми бяхме ходили на бригади. Две години и половина живяхме в Норфолк. Най-дълго работих във фирма за коли под наем, също и в една фабрика съм работил. Тук е мястото да кажа, че животът в България на мен ми харесва повече от този в Англия. Мисля, че човек може да бъде по-щастлив в родината си. Това е моето мнение, базирано на опита ми. Където и да съм, винаги подхождам позитивно към околните, приемам чуждото мнение и се опитвам да „вляза в обувките” на човека срещу мен. Считам, че изпадането в крайности не решава проблемите, а ги създава.

 Въпрос: Как приехте своето място в листата на ГЕРБ за евроизборите?

Отговор: За мен това е едно вълнуващо и сериозно предизвикателство. От друга страна е и много голям комплимент. Все пак отборът на ГЕРБ и СДС е много силен и това ми дава възможност да придобия още опит от хора, които са работили в Европейския парламент, бивши министри и управленци. Сериозни са предизвикателството и вълнението в мен.

Въпрос: Вашият персонален номер в самата бюлетина ще бъде 114. Очаквате ли подкрепата на своите съпартийци, съграждани и на хората от Сливенска област с един преференциален вот за Вас?

 Отговор: Аз винаги съм бил екипен играч, но все пак избирателите решават кой на коя позиция в крайна сметка ще бъде. Готов съм да приема това предизвикателство, но не на всяка цена. Нека всеки си прецени за кого да гласува. Аз съм единственият кандидат от Сливен и се надявам нашите съграждани, хората от областта да ме подкрепят. От там нататък – да видим какви ще са резултатите.

Въпрос: Какво ще направите за хората от Сливенска област, ако влезете в Европейския парламент?

 Отговор: Ще работя ежедневно с проблемите на област Сливен, която ще ми бъде най-приоритетния регион. Дори и да не стана евродепутат, а работя все пак в Европарламента, по каквато и да била причина, аз това мога да го приема като ангажимент, че ще бъда до проблемите на Сливен и Сливен ще бъде близо до политиките на ЕС.

 Въпрос: Това означава, че е възможно и да не сте евродепутат, но да работите в Европарламента?

Отговор: Не изключвам никаква възможност. Аз бих приел всяко предложение, което може да ме направи полезен за Сливен и региона.

 Въпрос: Г-н Костов, имате възможност да отправите своето послание към избирателите от Сливен, областта и страната.

 Отговор: На първо място призовавам да бъдат активни и да излязат да гласуват на 26 май. Най-важното е да дадем своя глас за европейското бъдеще на България. Така ще имаме възможност и за претенции – да търсим отговорност от хората, които сме избрали. ГЕРБ в ЕНП като най-голямата партия в Европейския парламент ще доведе до най-добро стечение на обстоятелствата за България относно основните политики, които искаме да проведем. Като двойния стандарт на храните, плана „Макрон” и други. Моя лична кауза са проблемите с производството на мед в България. Ще настоявам за по-стриктен контрол върху вноса на мед от трети страни. Трябва да наложим българския мед на мястото, което му се полага на европейския пазар. Пчелният мед е третия по фалшифициране продукт в света. Това трябва да спре и европейците трябва да знаят, че ядат хубав, европейски, български мед. Задължително е българските пчелари да бъдат подкрепяни за опрашването. Това трябва да стане европейска политика.

 Г-н Костов, благодаря Ви за това интервю.

 

Георги Мангинов

 

Предишна ЗАПОЧНА САНИРАНЕТО НА ОЩЕ ЕДИН ЖИЛИЩЕН БЛОК В СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОИЗВОДИТЕЛИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА СИ ДАДОХА СРЕЩА НА ЮБИЛЕЙНОТО ИЗДАНИЕ НА ЛЕТНИЯ ПРАЗНИК „ЗЛАТНА ПРАСКОВА“ В ГАВРАИЛОВО

Традиционни производители от цялата страна си дадоха среща на 20-ото юбилейно издание на летния празник в сливенското село Гавраилово „Златна праскова“. По време на официалното откриване кметът на община Сливен

Новини Сливен

ОЩЕ РАЗКРИТИ КРАЖБИ В СЛИВЕН

Разкрити са три кражби, установени са случай на нарушаване на карантина и лица, обявени за издирване по време на специализирана операция на РУ- Сливен. Акцията е с цел противодействие на

Новини Сливен

ХВАНАХА ДРОГИРАН ВОДАЧ

Полицейски служители на група „Пътен контрол“ към РУ-Нова Загора са установили 33-годишен водач на лек автомобил, употребил наркотични вещества. Проверката е извършена на 27 юни, в 16,30 часа, на ул.

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

3 × two =