ЕДИНСТВЕНИЯТ КАНДИДАТ ЗА ЕВРОДЕПУТАТ ОТ СЛИВЕН: „НАДЯВАМ СЕ ХОРАТА ОТ ОБЛАСТТА ДА МЕ ПОДКРЕПЯТ”
май 7, 2019 4096 Прегледи

ЕДИНСТВЕНИЯТ КАНДИДАТ ЗА ЕВРОДЕПУТАТ ОТ СЛИВЕН: „НАДЯВАМ СЕ ХОРАТА ОТ ОБЛАСТТА ДА МЕ ПОДКРЕПЯТ”

Въпрос: Какво знаем за Камен Костов, единственият кандидат за евродепутат в листата на ПП ГЕРБ от Сливен, поставен под номер 14? Официално се знае, че Камен Костов е на 37 години, вече четири години е заместник областен управител на Сливен, завършил е социална педагогика в СУ „Климент Охридски”, където по-късно става магистър по трудова и организационна психология. Знаем, че Камен Костов е семеен, с две деца. Г-н Костов, това е официалната справка за Вас. Какво обаче широката общественост не знае за единствения кандидат за евродепутат от Сливен?

 Отговор: Това, което е останало по-встрани, са моите занимания с пчеларство, по-конкретно с пчелни семейства. Започнах преди 12 години и запалих моя баща по пчеларството. В момента имаме около 200 биологични пчелни семейства или казано направо отглеждаме 200 кошера с пчели.

 Въпрос: 200 кошера са сериозно число. Не се ли гледат трудно?

 Отговор: Да, гледат се трудно. Общо взето нямаме почивен ден. Все повече се задълбочаваме в детайлите. Целта ни е пчелите да се чувстват възможно най-добре.

 Въпрос: Има ли пазар за мед от 200 кошера?

 Отговор: Има пазар. Голяма част от меда го продаваме на приятели, а друга част на едро. За биологичния мед на този етап има пазар.

 Въпрос: Кой мед е биологичен?

 Отговор: Този, който отговаря на по-строги изисквания, включително на климатичните условия, където са кошерите, самите кошери и много други изисквания.

 Въпрос: Г-н Костов, разбрах за Вас, че сте работили със своята съпруга в Англия. Кога се случи това?

 Отговор: Случи се след като завърших висшето си образование. Осем години живяхме в София, където се роди и моят син. Той беше на една година, когато заминахме за Англия, където преди това със съпругата ми бяхме ходили на бригади. Две години и половина живяхме в Норфолк. Най-дълго работих във фирма за коли под наем, също и в една фабрика съм работил. Тук е мястото да кажа, че животът в България на мен ми харесва повече от този в Англия. Мисля, че човек може да бъде по-щастлив в родината си. Това е моето мнение, базирано на опита ми. Където и да съм, винаги подхождам позитивно към околните, приемам чуждото мнение и се опитвам да „вляза в обувките” на човека срещу мен. Считам, че изпадането в крайности не решава проблемите, а ги създава.

 Въпрос: Как приехте своето място в листата на ГЕРБ за евроизборите?

Отговор: За мен това е едно вълнуващо и сериозно предизвикателство. От друга страна е и много голям комплимент. Все пак отборът на ГЕРБ и СДС е много силен и това ми дава възможност да придобия още опит от хора, които са работили в Европейския парламент, бивши министри и управленци. Сериозни са предизвикателството и вълнението в мен.

Въпрос: Вашият персонален номер в самата бюлетина ще бъде 114. Очаквате ли подкрепата на своите съпартийци, съграждани и на хората от Сливенска област с един преференциален вот за Вас?

 Отговор: Аз винаги съм бил екипен играч, но все пак избирателите решават кой на коя позиция в крайна сметка ще бъде. Готов съм да приема това предизвикателство, но не на всяка цена. Нека всеки си прецени за кого да гласува. Аз съм единственият кандидат от Сливен и се надявам нашите съграждани, хората от областта да ме подкрепят. От там нататък – да видим какви ще са резултатите.

Въпрос: Какво ще направите за хората от Сливенска област, ако влезете в Европейския парламент?

 Отговор: Ще работя ежедневно с проблемите на област Сливен, която ще ми бъде най-приоритетния регион. Дори и да не стана евродепутат, а работя все пак в Европарламента, по каквато и да била причина, аз това мога да го приема като ангажимент, че ще бъда до проблемите на Сливен и Сливен ще бъде близо до политиките на ЕС.

 Въпрос: Това означава, че е възможно и да не сте евродепутат, но да работите в Европарламента?

Отговор: Не изключвам никаква възможност. Аз бих приел всяко предложение, което може да ме направи полезен за Сливен и региона.

 Въпрос: Г-н Костов, имате възможност да отправите своето послание към избирателите от Сливен, областта и страната.

 Отговор: На първо място призовавам да бъдат активни и да излязат да гласуват на 26 май. Най-важното е да дадем своя глас за европейското бъдеще на България. Така ще имаме възможност и за претенции – да търсим отговорност от хората, които сме избрали. ГЕРБ в ЕНП като най-голямата партия в Европейския парламент ще доведе до най-добро стечение на обстоятелствата за България относно основните политики, които искаме да проведем. Като двойния стандарт на храните, плана „Макрон” и други. Моя лична кауза са проблемите с производството на мед в България. Ще настоявам за по-стриктен контрол върху вноса на мед от трети страни. Трябва да наложим българския мед на мястото, което му се полага на европейския пазар. Пчелният мед е третия по фалшифициране продукт в света. Това трябва да спре и европейците трябва да знаят, че ядат хубав, европейски, български мед. Задължително е българските пчелари да бъдат подкрепяни за опрашването. Това трябва да стане европейска политика.

 Г-н Костов, благодаря Ви за това интервю.

 

Георги Мангинов

 

Предишна ЗАПОЧНА САНИРАНЕТО НА ОЩЕ ЕДИН ЖИЛИЩЕН БЛОК В СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ СЕ ВКЛЮЧИ КЪМ КАМПАНИЯТА „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗАЕДНО“

Община Сливен ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно”на 17 септември 2022 г.Тази година инициативата ще се проведе под надслов „Подай ръка на природата“ и отново е насочена

Новини Сливен

ФИРМА „MG COMPUTERS“ ПОЗДРАВЯВА СВОИТЕ КЛИЕНТИ, КОНТРАГЕНТИ И СЛУЖИТЕЛИ С НАСТЪПВАЩИТЕ КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ

С настъпването на един от най-прекрасните християнски празници ръководството на фирма „MG Computers“ поздравява своите клиенти, партньори и служители. Нека да запазим магията на Коледната нощ през цялата година, за

Новини Сливен

ПРОЩАЛНО ЗА ЕМИЛ КЬОСТЕБЕКОВ

директор на Сливенския драматичен театър от 1975 до 1981 година Отиде си на 89-годишна възраст всеотдайният рицар на театралното изкуство Емил Кьостебеков – един безкористен, честен и достоен човек, посветил

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

eight + 11 =