ЕВГЕНИЙ БАЛЕВ: КАКТО В СПОРТА, ТАКА И В ПОЛИТИКАТА, ЗАЛАГАМ НА МНОГО РАБОТА, ДИСЦИПЛИНА И ОТДАДЕНОСТ

ЕВГЕНИЙ БАЛЕВ: КАКТО В СПОРТА, ТАКА И В ПОЛИТИКАТА, ЗАЛАГАМ НА МНОГО РАБОТА, ДИСЦИПЛИНА И ОТДАДЕНОСТ

Евгений Балев е роден в Сливен. Състезател и треньор е по колоездене. Многократен шампион на страната и победител в колоездачната обиколка на България през 2007-а.

Може да подкрепите Евгений Балев като гласувате с № 32 в бюлетината, с преференция 107.

 

Въпрос: Лесно ли е да се занимаваш професионално със спорт в България? Какви са предизвикателствата?

Евгений Балев: Колоезденето е прекрасен спорт. Освен изключително тонизиращо и ободряващо, то има и много благоприятни ефекти върху здравето и психиката. Ще ви отговоря и от двете позиции – на спортист и на треньор. И за двете се изисква много работа, дисциплина и отдаденост. Колоезденето е моя страст. С това се занимавам още от 1987 година, от 12-годишен. Започнах от клуба в родния си град Сливен, който е с традиции в колоезденето. И до ден – днешен спортувам, защото за мен това е начин на живот. В същото време съм и треньор на мъжете и юношите старша възраст. Опитвам се да им предам своята страст и ентусиазъм. Напоследък в България се забелязва добра тенденция все по-масово да се карат велосипеди и не е лошо тези любители да бъдат организирани в някаква спортна форма. Заедно с това те да получат професионални съвети за начина, по който да се занимават с това си хоби, как да се хранят, поддържат добра форма и как да обслужват най-добре технически своите колела.

 

Въпрос: Кое е по-важно – развитието на спортната инфраструктура или развитието на масовия спорт?

Евгений Балев: Двете вървят ръка за ръка. Едното не може да се развива без другото. Затова и в последните години управлението на ГЕРБ постигна много за обновяване на спортната инфраструктура. Това е изключително важна стъпка, защото без нея не може да се развива нито професионален, нито масов спорт. България има дългогодишни традиции в спорта и обществото има високи очаквания към нашите спортисти да продължават да печелят медали от най-престижните първенства. Спортните постижения са от основно значение за повишаване престижа на страната. Целта е запазване и повишаване на успехите на нашите спортисти чрез системно подпомагане на спортните федерации, спортистите от националните отбори и координация между държавата и общините в тази дейност.

 

Въпрос: Трудно ли е да се привлекат младите хора към спорта във времена като днешните?

Евгений Балев:  Спортът е превенция и здраве. Пази младите от агресията, опасните изкушения на съвремието, а освен това повишава качеството на живот на всички. Спортът и младежките дейности са път, по който трябва да вървим, за да осигурим перспектива за младите и да възпита у тях самодисциплина. Спортните успехи са значими за привличането на младежи в клубовете. Забелязва се тенденция всеки град да развива един спорт, който да е конкурентен на национално и европейско ниво. Сливенските спортни успехи в момента са разностранни. Спортът не е никак маловажен за развитието на регион. Той е възможност за привличане на хора и е инвестиция в бъдещето. Въпреки демографската обстановка и всички останали трудности, които срещат спортистите и треньорите, успехите са факт, а общината и държавата се намесват все по-осезаемо, което става повод за по-голям интерес към спортните школи, а призовите места не изглеждат толкова непостижими.

 

Въпрос: Кои са уроците, които един шампион по колоездене може да използва на политическата сцена?

Евгений Балев: Както Ви казах, за спорта, с който се занимавам са необходими много, много работа, дисциплина и отдаденост. С тези свои качества влязох и в политиката. Сигурен съм, че това, че съм упорит и дисциплиниран, ще ми помогне да реализирам целите и идеите си, заради които станах част от листата на ГЕРБ и СДС в Сливен.

 

Въпрос: Какви ще са Вашите каузи, ако станете народен представител?

Евгений Балев: Ако спечеля доверието на моите съграждани, като народен представител ще работя за развитие на спортната инфраструктура с фокус върху масовия спорт, както и за развитието на колоезденето като спорт. Основната ми задача е реализирането на програми за трайна превенция срещу зависимостите и здравословните проблеми, както и по-добра жизнена среда и възможности за развитие на младите хора. Ще продължим изграждането и реконструкцията на спортната инфраструктура, и повишаване на енергийната й ефективност. Ще работим и за повече нови физкултурни салони в училищата – планираме да изградим средно по 25 изцяло нови салона годишно. Искаме да продължим изграждането и реконструкцията на спортни зали в областните центрове с капацитет до 1500 места, както и изграждането и реконструкцията на терени и тренировъчни съоръжения за елитен и масов спорт и осигуряване на достъп за хората с увреждания. Ще се стремим да осигурим приоритетно финансиране на проекти за масов спорт с фокус върху лека атлетика, гимнастика, плуване, спортни игри и др. По този начин ще обхванем над 100 000 ученици годишно в извънучилищни спортни дейности, което е около 1/7 от всички ученици в страната.

Да не забравяме и друга важна цел – запазване и повишаване на успехите на нашите спортисти чрез системно подпомагане на спортните федерации, спортистите от националните отбори и координация между държавата и общините в тази дейност. Ще работим и за това България да домакинства още състезания от висок ранг – това е добре за инфраструктурата, но и за позиционирането на страната ни в чужбина.

 

Въпрос: Защо на 14 ноември сливналии трябва да гласуват с номер 32?

Евгений Балев: Това е логичният избор, защото през последните години при управлението на ГЕРБ е направено много за развитието на спортната инфраструктура в страната. Това е в основата на преобразяването на българския спорт и първите резултати видяхме през това лято. Призовавам сливналии да прочетат политическите програми на основните партии. За доста от политическите субекти участието във властта е самоцел и политическото им поведение и тези са изпразнени от съдържание. И казвам това спокойно, защото идеите, експертизата и политическият опит на ГЕРБ и СДС са безалтернативни. И това личи и в програмата на коалицията.

ГЕРБ и СДС трябва да продължат добрата си работа, която е преобразила България. Затова призовавам хората на 14 ноември да гласуват с номер 32, за да има повече възможности и  повече сигурност за всички.

Предишна СТ. КОМИСАР ДИМИТЪР ВЕЛИЧКОВ ПОЗДРАВЯВА ПОЛИЦЕЙСКИТЕ СЛУЖИТЕЛИ С ТЕХНИЯ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК
Следваща САМО В ОБЩИНА КОТЕЛ ИМА РОТАЦИЯ В ОБУЧЕНИЕТО НА УЧЕНИЦИТЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДО КРАЯ НА ДЕНЯ КМЕТЪТ НА ОБЩИНА СЛИВЕН СТЕФАН РАДЕВ ОЧАКВА ОБЯВЯВАНЕ НА ГРИПНА ЕПИДЕМИЯ

Процентът на заболеваемост в Сливенска област обсъдиха днес кметът Стефан Радев и директорът на Регионална здравна инспекция – Сливен. В срещата участваха зам. кметът Пепа Чиликова и директорът на Дирекция

Новини Сливен

СЛИВЕН ЩЕ ОТБЕЛЕЖИ ГОДИШНИНА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

181 години от рождението на Васил Левски се навършват на 18 юли, сряда. Годишнината ще бъде отбелязана същия ден с възпоменателна церемония на пл. „Васил Левски“ от 10 часа. Пред

Новини Сливен

БОЛНИЦАТА ПОЛУЧИ ДАРЕНИЕ ОТ ТРИ УЧИЛИЩА ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА КУВЬОЗ

Ръководството на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен изказва своята голяма благодарност на учениците, учителите и ръководствата на трите училища, които направиха дарение за най-малките пациенти на болницата. Основно училище