Д-Р ЧЕНКОВА И Д-Р КОМИТОВ СА ПРЕДЛОЖЕНИ ЗА НАГРАДАТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СЛИВЕН „ЗА ГРАЖДАНСКИ ПРИНОС“

Д-Р ЧЕНКОВА И Д-Р КОМИТОВ СА ПРЕДЛОЖЕНИ ЗА НАГРАДАТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СЛИВЕН „ЗА ГРАЖДАНСКИ ПРИНОС“

Началникът на Военна болница – Сливен д-р Илиян Комитов и д-р Милена Ченкова, началник на отделението по Инфекциозни болести в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ са предложени за голямата награда на Общински съвет – Сливен „За граждански принос“. Това съобщи пред Sliveninfo Димитър Митев, председател на общинския съвет в града под Сините камъни.

Двамата инфекционисти са на първа линия в борбата с коронавируса вече седми месец. До момента през техните отделения са минали стотици заразени с COVID -19, огромната част от които са излекувани.

„Голяма част от съветниците считат, че д-р Комитов и д-р Ченкова заслужават тази голяма награда за своя професионализъм, всеотдайност и скромност. Сигурен съм, че предложението ще бъде гласувано и ще стане факт“, каза Димитър Митев.

Наградата „За граждански принос“ се дава от Общински съвет – Сливен, но не всяка година. Тя е учредена през 2004 г. и до момента са я получавали само петима души. Тази година призът ще бъде връчен за празника на Сливен – Димитровден.

 

 

Предишна ОБЩИНАТА УКРЕПИ СВЛАЧИЩЕТО В УЧАСТЪКА ОТ ПЪТЯ СЛИВЕН - ВРЪХ БЪЛГАРКА - РАКОВО
Следваща МЕСТНАТА КОМИСИЯ ЗА БОРБА С ТРАФИКА НА ХОРА - СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧВА В ИНИЦИАТИВАТА WALK FOR FREEDOM 2020

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВЕСЕЛИНА ТОНЕВА ВЛИЗА В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА СЛИВЕН

Една от най-добрите преподавателки по български език и литература в Сливен влиза в новия общински съвет, ставайки част от групата на ГЕРБ. Веселина Тонева преподава в ППМГ „Добри Чинтулов“. Тя

Новини Сливен

ОТКРИХА ОСТАНКИ ОТ ЖИВОТНИ В НАПОИТЕЛЕН КАНАЛ В СЛИВЕНСКО

Останки от животни бяха открити в канал на напоителни системи в близост до сливенското село Тополчане. Водата от канала се използва за напояване на земеделските площи в Сливенско. След подаден

Новини Сливен

КЪДЕ И ДОКОГА НЯМА ДА ИМА ВОДА В СЛИВЕН

Днес 03.05 /петък/ поради авария ще бъде прекъснато водоподаването в северната част на кв. „Българка“ до 12.30 ч. ВиК-Сливен се извинява на своите потребители за причиненото неудобство.