Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА: САМО БСП ИМА ПАКЕТ С КОНКРЕТНИ СУМИ В ПОДКРЕПА НА ДЕЦАТА И СЕМЕЙСТВАТА
15.03.2021 1031 Прегледи

Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА: САМО БСП ИМА ПАКЕТ С КОНКРЕТНИ СУМИ В ПОДКРЕПА НА ДЕЦАТА И СЕМЕЙСТВАТА

Безпратни лекарства за деца до 14 г. и по-ниско ДДС за детски храни – БСП е изчислила възможностите в програмата си на база на анализ на бюджетните възможности

Работа, добри доходи, добра среда на живот, добри публични услуги, качествено здравеопазване и образование – така можем да преборим демографската криза. БСП има силна платформа за възраждане на икономиката и стабилен екип от експерти.

БСП предлага и много конкретни реформи в социалната политика и грижата за децата на България, които заедно с икономическите реформи, ще спрат изчезването на българската нация и обезлюдяването на страната ни.

Моята ангажираност в грижата за българските деца, тяхното здраве и реализация, за подкрепа на млади семейства, минава през работа по следните реформи:

 • Осигуряване на безплатни лекарства за деца до 14 годишна възраст, за което са необходими окоро 150 млн лв. годишно.
 • Намаляване на ДДС за детски храни.
 • Прекратяване подмяната на българската култура и история и засилване на възпитателната функция на училището и детската градина в дух на традиционни национални ценности.
 • Предоставяне на еднократна помощ при раждане – за първо дете 500 лв, за второ – 1000 лв., трето дете – 1500 лв, за всяко следващо по 200 лв.
 • Предоставяне на еднократна помощ в размер на 6500 лв. за всяко второ и трето дете на осигурени за минимум 24 месеца назад родители.
 • По-добри условия за отглеждането на деца чрез увеличаване размера на майчинството през втората година до размера на минималната работна заплата. От 380 лв. то да стане 650 лв. през 2021 г.
 • Еднократна помощ от 250 лв. в началото на учебната година за всички деца от I до IV клас.
 • За работещите родители – необлагаем минимум от 500 лв. месечно за всяко дете ненавършило 18 г.
 • Един учебник по предмет за всеки клас в цялата страна;
 • Национална карта „Образование – икономика“, изработена от държава, общини и бизнес. На основата на стратегия за развитие на икономиката, държавата планира кадрите, подготвяни от професионалното и висшето образование, съобразявайки специалностите и учебното съдържание така, че да отговарят дългосрочно на потребностите на икономиката и пазара на труда по региони.
 • Повишаване на достъпността на висшето образование чрез усъвършенстване на системата за финансово стимулиране и кредитиране на студентите и докторантите в приоритетни за държавата професионални направления.

 

Вижте още в Предизборната платформа на БСП за България: https://bsp.bg/files/predizborna-platforma.pdf

Предишна МБАЛ "Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ" РАЗКРИВА ОЩЕ ЕДНО КОВИД-ОТДЕЛЕНИЕ
Следваща ИМУНИЗАЦИИ СРЕЩУ COVID-19 НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ СЛИВЕН ЗА ПЕРИОДА ОТ 15.03 ДО 21.03.2021 Г.

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

В СЛИВЕН ХВАНАХА ДРОГИРАН ВОДАЧ НА МИНИ КУПЪР

28-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Мини Купър“, е хванат да управлява след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 18 октомври, в 14,25 часа, на

Новини Сливен

УЧЕНИЦИ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН МОГАТ ДА УЧАСТВАТ В КОНКУРС, ОРГАНИЗИРАН ОТ ЕВРОДЕПУТАТА ОТ ГЕРБ/ЕНП АСИМ АДЕМОВ

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов организира конкурс за най-иновативно събитие по повод 9-ти май – Ден на Европа. В него могат да участват ученици от 10 до 12 клас от

Новини Сливен

ПОЗДРАВ ОТ КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА НА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми съграждани, Скъпи приятели, Днес честваме една от най-емблематичните дати в нашата история – обявяването на Независимостта на България! Този акт е резултат от усилията на тогавашната българска дипломация и