Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА: „ПОДКРЕПЯМ НИНОВА ЗА ИДЕЯТА БСП ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЦЕНТЪР НА ЛЯВО ЦЕНТРИСТКИ ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ“
11.12.2023 592 Прегледи

Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА: „ПОДКРЕПЯМ НИНОВА ЗА ИДЕЯТА БСП ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ЦЕНТЪР НА ЛЯВО ЦЕНТРИСТКИ ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ“

 

На 09.12.23г в Стара Загора проведохме регионална среща на новоизбраните #кметове и #общинскисъветници от коалиция“ БСП за България“.

Гости на срещата бяха Председателката на БСП #КорнелияНинова ,народни представители и членове на ръководството на партията.

#Тема-„Местни избори и местната власт -най -близо до хората“.

Представям ви моето изказване в рамките на темата.

Уважаеми колеги,

Радвам се ,че имам възможността на този форум да споделя няколко неща с всички вас, които се надявам да са от полза за развитието на #БСП .

Като дългогодишен член на #БСП от #Сливен се чувствам длъжна да споделя съвсем накратко за ситуацията ,която се разви в Сливен преди и по време на местните избори . Ситуация, която стана известна в цяла България и за съжаление, която се повтори по същия сценарий в други градове и общински организации на Партията като Шумен ,Смолян ….

Преди местните избори член на #БСП, който беше два пъти областен управител в служебните правителства на #президента Радев , който остро критикува централното ръководство в отворено писмо в медиите , чрез инициативен комитет обяви кандидатурата си за кмет .

Беше взето решение на Национален Съвет на #БСП ,че Сливен трябва да има собствена кандидатура за кмет , което изключваше кандидат за кмет да бъде издигнатият от инициативен комитет .

Искам да поздравя националното ръководство на Партията и най -вече Председателят #КорнелияНинова за проявеното лидерство , неприемане решението на конференцията НА БСП – Сливен, за това кандидат за кмет да се яви кандидата на инициативния комитет, представител най- вече на #Президента и #Левицата . Въпреки разделението в #Партията ,поради това че Общинския председател дълго време е работил за кандидата на Инициативния комитет , БСП в Сливен постигна трети резултат , преди #ПП -ДБ , #Възраждане ДПС и #Левицата,за което можем само да се гордеем!

Сега ни предстои изключително много работа да възстановим структурата на Партията, като най -вече се изберат почтени , успели и достойни хора за председатели на ППО . А след това да се избере Общинско и Областно ръководство . Един много труден процес , за който много ще разчитаме на лоялността и предаността на нашите членове .

Искам да поздравя Корнелия Нинова и колегите около нея, които са инициатори на идеята за това #БСП да се превърне в център на #ЛЯВОЦЕНТРИСТКИПАТРИТИЧЕНФРОНТ . Нещо, от което има нужда не само България но и целият ЕС .

Във все повече страни и все по- големи части от обществата на държавите от ЕС осъзнават, че идеята за мултикултуризма в Европа и света се провали и се оказа утопия . Утопия ,която е на път да провали най -развитите Европейски държави като Франция , Белгия , Германия . Да унищожи християнските ценности на европейските общества и всички постижения на цивилизацията , включително и демократичното устройство , което поставя човека с неговите нужди на централно място .

Убедена съм, че ако в #БСП можем правилно да развием и да представим на Българската общественост идеята за това #БСП да бъде центъра за обединение в ляво центристки патриотичен фронт, с който #България да продължи да работи за засилване на евроинтеграцията ни и за членство в еврозоната и Шенген , голяма част от не гласувалите българи ще станат симпатизанти на БСП и ще гласуват за нас .

Ще си позволя да направя и едно предложение във връзка с излезлите на светло проблеми при смесеното гласуване с машини и бюлетини . Проблеми ,които са толкова фрапантни , груби и големи , че вече все повече избиратели стигат до извода ,че няма смисъл да гласуват , защото партиите, които си купят изборните комисии ,същите си пишат протоколи на изборни резултати, чрез които да спечелят изборите .

Предлагам в #БСП да направим развитие на досегашната си позиция и на база на големият брой недействителни бюлетини и подправени протоколи да заемем по-категорична позиция и да настояваме да се премине към изцяло машинно гласуване, но комисиите да броят разписките от машините , да правят протокол от резултатите , протокол ,който после да се сравнява в РИК с машинния протокол . И ако има разминавания – да има повторно броене .

Един в съвсем груб вариант предложен от мен механизъм, който ще сведе до минимум възможностите за манипулации на изборите .

Убедена съм ,че процеса на спад на общественото доверие към БСП, който беше неминуем след появата на много нови партии като ИТН , ПП , Левица и т.н. е към края си .

Ние ,социалистите , можем да го преодолеем ако БСП си постави национални цели ,разпознаваеми за голяма част от обществото и ако упорито , честно и почтено представителите на Партията докажат на избирателите ,че работят за хората ,а не за себе си .

Благодаря за вниманието

 

Д-р Събина Петканска

Предишна СТАНИМИР КОМБАЛОВ ЩЕ ВОДИ СЛЕДВАЩОТО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В СЛИВЕН
Следваща 19-ГОДИШЕН МЛАДЕЖ Е В КОМА СЛЕД ПЪТЕН ИНЦИДЕНТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

„ТОПЛОФИКАЦИЯ СЛИВЕН“ ЕАД: НАД 80% ОТ НАШИТЕ КЛИЕНТИ СА ЧАСТ ОТ ПРОГРАМАТА „ЛОЯЛЕН КЛИЕНТ“ И МОГАТ ДА ПОЛЗВАТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПРЕФЕРЕНЦИИ

„Топлофикация Сливен“ ЕАД е едно от малкото енергопроизводствени Дружества в страната, които прогресивно увеличават абонатите си. За изминалата 2018 година гражданите, ползващи този вид отопление стават все повече.“ Това съобщиха

Новини Сливен

ПРИКЛЮЧИ ПЪРВАТА ЧАСТ НА ЛЯТНАТА АКАДЕМИЯ НА ОДФ

Заключително занимание „Аз обичам България” се проведе в Арт-център „Седем”. С него приключи първата част на Лятната академия „Мечтани пътешествия”, организирана от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. В продължение на три

Новини Сливен

ОБЩИНСКИ ФОНД „КУЛТУРА“ ОДОБРИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ТРИ ПРОЕКТА

На редовни заседания на Общинския фонд „Култура“, които се състояха на първи и втори февруари, от експертния състав бяха разгледани  и оценени общо шест проекта. Три от тях са одобрени за