Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА Е НОМИНИРАНА ЗА КАНДИДАТ  – ДЕПУТАТ НА  БСП В СЛИВЕН
януари 26, 2021 4309 Прегледи

Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА Е НОМИНИРАНА ЗА КАНДИДАТ – ДЕПУТАТ НА БСП В СЛИВЕН

Известната лекарка от Сливен д-р Събина Петканска е номинирана за кандидат – депутат на БСП за предстоящите парламентарни избори на 4 април, научи Sliveninfo. Д-р Петканска, която е детски хирург, не си е направила отвод, което означава, че ще участва в гласуването на предстоящата общинска конференция на социалистите. Форумът започва в четвъртък и ще продължи три дни. На него няма да има изказания, а само ще се гласува за кандидатите за депутати, издигнати от партийните организации в Община Сливен.

Д-р Събина Петканска е над 20 години активист на БСП. За кратко беше общински съветник от левицата. На последната общинска конференция на социалистите тя направи изключително запомнящо се изказване, което взриви залата. Името й не се спряга като член на различните кръгове в партията под Сините камъни.

Д-р Петканска е дъщеря на друг известен сливенски хирург – д-р Васил Петкански, който също бе дълги години активист на БСП и е бивш директор на Областната болница в Сливен. Участието на лекарката в червената листа за депутати със сигурност ще направи борбата непредвидима.

След подредбата от Общинската конференция кандидатите за депутати на БСП ще бъдат гласувани и подредени от областния съвет. Окончателната дума за водача ще има Националният съвет на БСП.

Предишна 1132 ЛИЦА СА ОСЪДЕНИ ПРЕЗ 2020 ГОДИНА ПО АКТОВЕ НА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА - СЛИВЕН
Следваща МЕСТНИЯТ ПАРЛАМЕНТ ЩЕ ГЛАСУВА УДЪЛЖАВАНЕ НА СРОКА ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ НАЕМИ НА ПОЛЗВАТЕЛИТЕ НА ОБЩИНСКИТЕ ИМОТИ ЗА ТЪРГОВИЯ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА ОБУЧЕНИЕ В СМЕСЕНА СРЕДА НА УЧЕНИЦИТЕ ОТ V ДО ХІІ КЛАС

От 23 ноември до 23 декември учениците от V до ХІІ клас в област Сливен могат да преминат на обучение в смесена среда по преценка на педагогическите съвети, гласи заповед

Новини Сливен

ДЕТЕ ОТ СЛИВЕН – СЕКРЕТАР НА СЪВЕТА НА ДЕЦАТА КЪМ ДАЗД

Даниела Стоева – Председател на Младежки общински съвет/МОС/ при Младежки дом и представител за област Сливен е новият секретар на Съвета на децата към ДАЗД. Тя беше единодушно избрана на

Новини Сливен

85-ГОДИШНА ЖЕНА ЗАГИНА ПРИ ПОЖАР В ТОПОЛЧАНЕ

85-годишна жена загина при пожар вчера в сливенското село Тополчане. Във вторник в 11:11 часа в оперативния център при РДПБЗН-Сливен е получен сигнал за пожар в къща в с. Тополчане.