Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА: ДЕЦАТА И МЛАДИТЕ ХОРА СА НАШ ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ
юли 4, 2021 388 Прегледи

Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА: ДЕЦАТА И МЛАДИТЕ ХОРА СА НАШ ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ

Работа, добри доходи, добра среда на живот, добри публични услуги, качествено здравеопазване и образование – така можем да преборим демографската криза. БСП има силна платформа за възраждане на икономиката и стабилен екип от експерти.
БСП предлага и много конкретни реформи в социалната политика и грижата за децата на България, които заедно с икономическите реформи, щБе спрат изчезването на българската нация и обезлюдяването на страната ни.
Моята ангажираност в грижата за българските деца, тяхното здраве и реализация, за подкрепа на млади семейства, минава през работа по следните реформи:
• Осигуряване на безплатни лекарства за деца до 14 годишна възраст, за което са необходими окоро 150 млн лв. годишно.
• Намаляване на ДДС за детски храни.
• Прекратяване подмяната на българската култура и история и засилване на възпитателната функция на училището и детската градина в дух на традиционни национални ценности.
• Предоставяне на еднократна помощ при раждане – за първо дете 500 лв, за второ – 1000 лв., трето дете – 1500 лв, за всяко следващо по 200 лв.
• Предоставяне на еднократна помощ в размер на 6500 лв. за всяко второ и трето дете на осигурени за минимум 24 месеца назад родители.
• По-добри условия за отглеждането на деца чрез увеличаване размера на майчинството през втората година до размера на минималната работна заплата. От 380 лв. то да стане 650 лв. през 2021 г.
• Еднократна помощ от 250 лв. в началото на учебната година за всички деца от I до IV клас. –120 000  деца.
• За работещите родители – необлагаем минимум от 500 лв. месечно за всяко дете ненавършило 18 г.
• Един учебник по предмет за всеки клас в цялата страна;
• Национална карта „Образование – икономика“, изработена от държава, общини и бизнес. На основата на стратегия за развитие на икономиката, държавата планира кадрите, подготвяни от професионалното и висшето образование, съобразявайки специалностите и учебното съдържание така, че да отговарят дългосрочно на потребностите на икономиката и пазара на труда по региони.
• Повишаване на достъпността на висшето образование чрез усъвършенстване на системата за финансово стимулиране и кредитиране на студентите и докторантите в приоритетни за държавата професионални направления.
Гласувайте с Бюлетина #4 за БСП
И преференция #102 за Д-р Събина Петканска-Вълева
Предишна ЗА ПОРЕДНА ГОДИНА СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА МУЗЕИТЕ
Следваща ОБЩИНА СЛИВЕН СЕ ВКЛЮЧИ В НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ "БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ ДИАБЕТА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНАТА ОРГАНИЗИРА ПРОЯВИ ЗА 24 МАЙ И СТЕНА ОТ ЦВЕТЯ ЗА СНИМКИ НА АБИТУРИЕНТИТЕ

Община Сливен ще отбележи Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност на 24 май. С начален час 11.30 ч. по бул.

Новини Сливен

В РБ „САВА ДОБРОПЛОДНИ” ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕНА СТИХОСБИРКАТА „ДУМИ ЗА ОБИЧАНЕ” НА КЕТИ БОЗУКОВА И БИБЛИОГРАФИЯ ПОСВЕТЕНА НА НЕЙНАТА ДЕЙНОСТ И ТВОРЧЕСТВО

  На 20.11.2017г., от 17:00ч., в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” ще бъдат представени най-новата стихосбирка на Кети Бозукова „Думи за обичане” и био-библиография посветена на нейната дейност и творчество. Кети

Новини Сливен

ЕДНО ОБЩИНСКО ПРЕДПРИЯТИЕ – ДВЕ ДИРЕКТОРКИ

Общинското предприятие „Земеделие и гори“ в Сливен се ръководи от две директорки, научи Sliveninfo. Едната е Даниела Йорданова, която оглави предприятието в началото на мандата на сегашната кметска управа. Другата