Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА: БЕЗ РЕФОРМИ Е НЕВЪЗМОЖНО ДА ДОСТИГНЕМ СТАНДАРТИТЕ НА ЖИВОТ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ
31.03.2021 1026 Прегледи

Д-Р СЪБИНА ПЕТКАНСКА: БЕЗ РЕФОРМИ Е НЕВЪЗМОЖНО ДА ДОСТИГНЕМ СТАНДАРТИТЕ НА ЖИВОТ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

Скъпи съграждани,
През изминалия един месец като кандидат за народен представител, ви запознах с вижданията на БСП и моите разбирания за реформи и политики, които да доведат до подобряването на живота в България – в здравеопазването, в образованието и социалната политика.

Кампанията е в своя край , но има още какво да бъде казано и за останалите важни сфери, засягащи развитието на България и качеството на живот. Без реформи и в останалите обществени системи като избирателната, правораздаването, обществения ред, местното самоуправление и гражданско общество, трудно могат да се отстранят съществуващите слабости и да започне подобрение, за да се спре миграцията на младите от България.

Необходим е сериозен обществен и политически дебат между всички граждани и политически сили за нуждата от наболелите реформи в страната ни. Нужно е да се замислим и да анализираме дали в България е изпълнено основното изискване за функциониране на съвременната държава – разделението на законодателната, изпълнителната и съдебната, а дори и медийната власти? Дали в България са създадени и минимални условия за организиране и представяна на гражданското общество?!

Трябва да се замислим, като започнем от случилото се през най-новата ни история от периодите на Филип Димитров, Жан Виденов, Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев и сега Бойко Борисов, и да преценим дали няма нещо общо и близко и дори дали няма еднакви тенденции и проблеми.

И това общо, и тези проблеми не са ли, че политическата сила, която спечели парламентарните избори, в лицето на Председателя на партията спечелила изборите, веднага реално става ръководител на двете власти – законодателната и изпълнителната? А чрез различните механизми на пълномощията на законодателната и изпълнителната власт, тези две власти започват да указват доминиращо влияние и върху съдебната власт, както и върху медиите, местното самоуправление и гражданското общество, за представянето на което няма никакви регламенти?

Скъпи съграждани,
и в бъдеще ще изразявам своите разбирания за това какво трябва да се направи, за да стане България държава със стандарт на живот и работа близки до средните европейски норми. Надявам се, да имам възможност да отстоявам разбиранията си за реформите в останалите обществени системи, освен здравеопазването, образованието и социалната сфера.

Вярвам, че всички ние имаме потенциала и волята да осъществим нужните реформи, да направим българската държава много по- добре функционираща, гражданска, с по-добър живот и по-добро бъдеще за децата ни.
В името на бъдещето, на предстоящите парламентарни избори,
гласувайте с бюлетина №4 за БСП и преференция № 103 за д-р Събина Петканска – Вълева.

Предишна ИВАН КЛИСУРСКИ ОТ ПП "ИМА ТАКЪВ НАРОД" - СЛИВЕН: ПОЛИТИКАТА У НАС ИМА НУЖДА ОТ СЕРИОЗНО ЛЕЧЕНИЕ, А ИЗБОРИТЕ СА НАЧАЛОТО НА ТЕРАПИЯТА
Следваща ХУБАВА ЖЕНА ОТ СЛИВЕН ДАЛА ИНФОРМАЦИЯ ЗА КЮЛЧЕТАТА ЗЛАТО, ЗАДИГНАТИ ОТ ПЕТИМАТА НАШЕНЦИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

МИНИСТЕРСКА НАГРАДА ЗА ДИРЕКТОРА НА ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН

96 служители на ръководна и изпълнителска длъжност в ОДМВР и РДПБЗН – Сливен са наградени по случай празника на МВР С тържествен молебен за здраве, закрила и успех на полицейските

Новини Сливен

МЪЖ ОТ СЕЛО ЖЕЛЮ ВОЙВОДА Е ЗАДЪРЖАН ЗА ДОМАШНО НАСИЛИЕ

Полицейски служители от участък „Петолъчка“ към РУ-Сливен са задържали 41-годишен мъж за домашно насилие. Сигналът е получен в ранния следобед на 12 февруари за семеен скандал в село Желю войвода.

Новини Сливен

Д-Р ДИМО КОНДЕВ ОГЛАВИ ОБЛАСТНАТА ДИРЕКЦИЯ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ХРАНИТЕ В СЛИВЕН

43-годишният д-р Димо Кондев оглави областната дирекция по безопасност на храните в Сливен, научи Sliveninfo. Той ще бъде начело на структурата временно, до провеждането на конкурс. Д-р Кондев заменя дългогодишния