Д-Р СТАНИМИР КОЛАРОВ Е НОВИЯТ НАЧАЛНИК НА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО ХИРУРГИЯ В МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ” – СЛИВЕН
юли 21, 2020 3248 Прегледи

Д-Р СТАНИМИР КОЛАРОВ Е НОВИЯТ НАЧАЛНИК НА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО ХИРУРГИЯ В МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ” – СЛИВЕН

Д-р Станимир Коларов е новият началник на Отделението по хирургия в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Той заема мястото на д-р Ангел Ангелов, който се пенсионира. Д-р Коларов е специалист по хирургия с  квалификация в областта на горна и долна ендоскопия и ехография на коремни органи. Притежава значителен  опит в хирургичното лечение на онкологични заболявания в областта на висцералната хирургия.

В отделението се извършва съвременно оперативно лечение на онкологични заболявания – тумори на дебело черво, на стомах, кожа и подкожие, лапароскопска хирургия – безкръвни операции, диагностика, оперативно и консервативно лечение на болни със заболявания на целия гастроинтестинален тракт, заболявания на панкреаса, на млечната жлеза, на щитовидната жлеза и др. От 2012 година по клинична пътека, без заплащане за пациентите, се провеждат ендоскопски изследвания на чревния тракт чрез колоноскопия и при доказване на заболяване се предприема необходимото лечение. Колоноскопията е сигурен и безопасен начин за откриване на рак и полипи на дебелото черво. Методът е инвазивен, извършва се с пълна упойка.

Хирургичното отделение е оборудвано със съвременна медицинска апаратура от най- висок клас – ултразвуков нож, аргон плазмен коагулатор, оптична сонда за интраоперативна ехография, електрогоагулотор, апарати за ендоскопско изследване на гастроинтестеналния тракт.

В отделението работи екип от 8 хирурзи, с опит и квалификация в областта на плановата и спешна хирургия и 1 специализант по хирургия. От началото на месец юли д-р Георги Димитров придоби втора специалност – „съдова хирургия“. Специалистите-хирурзи  работят и в доболничната специализирана медицинска помощ.

За пациентите се грижат високо квалифицирани и с опит медицински сестри. Хигиенните грижи, полагани от санитарите, са на отлично ниво.

 

Предишна ШЕСТИМА СА ИЗПИСАНИ ОТ БОЛНИЦА, ЕДИН НОВ СЛУЧАЙ НА COVID-19 В СЛИВЕН
Следваща БИЗНЕСМЕН ОТ СЛИВЕН Е ОТКРИТ МЪРТЪВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

30-ГОДИШЕН СЛИВНАЛИЯ ПРАТИ ДВЕ МОМИЧЕТА В БОЛНИЦА СЛЕД ТЕЖКА КАТАСТРОФА НА ПЪТЯ ЦАРЕВО – ПРИМОРСКО

30-годишен мъж от Сливен прати две момичета в болница след челна катастрофа на пътя Царево-Приморско, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас. Мъжът загубил контрол над лекия си автомобил Опел

Новини Сливен

В ПЕТЪК ЩЕ ИМА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ НА НАМЕРЕНИЕ ЗА ДЪЛГОСРОЧЕН ДЪЛГ ОТ ОБЩИНА СЛИВЕН

На основание чл. 15, ал. 1 от Закона за общинския дълг, Кметът на Община Сливен кани местната общност, всички обществени организации и юридически лица от общината да участват в публично

Новини Сливен

ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА УЧЕНИТЕ В КРЕПОСТ ТУИДА, СЛИВЕН

Припомняме, че утре на 27.09.2019г. в града под Сините камъни – Сливен, ще се проведе Европейска нощ на учените. Богата и интересна програма очаква гостите на Крепост Туида и Националният