Д-Р СТАНИМИР КОЛАРОВ Е НОВИЯТ НАЧАЛНИК НА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО ХИРУРГИЯ В МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ” – СЛИВЕН
юли 21, 2020 2663 Прегледи

Д-Р СТАНИМИР КОЛАРОВ Е НОВИЯТ НАЧАЛНИК НА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО ХИРУРГИЯ В МБАЛ „Д-Р ИВАН СЕЛИМИНСКИ” – СЛИВЕН

Д-р Станимир Коларов е новият началник на Отделението по хирургия в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен. Той заема мястото на д-р Ангел Ангелов, който се пенсионира. Д-р Коларов е специалист по хирургия с  квалификация в областта на горна и долна ендоскопия и ехография на коремни органи. Притежава значителен  опит в хирургичното лечение на онкологични заболявания в областта на висцералната хирургия.

В отделението се извършва съвременно оперативно лечение на онкологични заболявания – тумори на дебело черво, на стомах, кожа и подкожие, лапароскопска хирургия – безкръвни операции, диагностика, оперативно и консервативно лечение на болни със заболявания на целия гастроинтестинален тракт, заболявания на панкреаса, на млечната жлеза, на щитовидната жлеза и др. От 2012 година по клинична пътека, без заплащане за пациентите, се провеждат ендоскопски изследвания на чревния тракт чрез колоноскопия и при доказване на заболяване се предприема необходимото лечение. Колоноскопията е сигурен и безопасен начин за откриване на рак и полипи на дебелото черво. Методът е инвазивен, извършва се с пълна упойка.

Хирургичното отделение е оборудвано със съвременна медицинска апаратура от най- висок клас – ултразвуков нож, аргон плазмен коагулатор, оптична сонда за интраоперативна ехография, електрогоагулотор, апарати за ендоскопско изследване на гастроинтестеналния тракт.

В отделението работи екип от 8 хирурзи, с опит и квалификация в областта на плановата и спешна хирургия и 1 специализант по хирургия. От началото на месец юли д-р Георги Димитров придоби втора специалност – „съдова хирургия“. Специалистите-хирурзи  работят и в доболничната специализирана медицинска помощ.

За пациентите се грижат високо квалифицирани и с опит медицински сестри. Хигиенните грижи, полагани от санитарите, са на отлично ниво.

 

Предишна ШЕСТИМА СА ИЗПИСАНИ ОТ БОЛНИЦА, ЕДИН НОВ СЛУЧАЙ НА COVID-19 В СЛИВЕН
Следваща БИЗНЕСМЕН ОТ СЛИВЕН Е ОТКРИТ МЪРТЪВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВА ПРИЕМЪТ НА КАНДИДАТИ ЗА ЛИЧНИ АСИСТЕНТИ

Продължава приемът на кандидати за лични асистенти. Община Сливен изпълнява дейности по предоставяне на социалната услуга „личен асистент”, финансирани по ПМС № 344/21.12.2018г. и подписано Споразумение с Агенция за социално

Новини Сливен

ЖЕНА Е БИЛА Е ОГРАБЕНА ОТ ДВАМА НАПАДАТЕЛИ В КВ. „СТОЯН ЗАИМОВ“

Полицейски служители работят по случай на грабеж в сливенския квартал „Ст.Заимов“. Заявлението е подадено на 16 януари от 44-годишна жена. Пред органите на реда тя е обяснила, че около 18,34

Новини Сливен

ЗАТВОРЕНИ ЗА ДВИЖЕНИЕ СА ТВЪРДИШКИЯ ПРОХОД И ПЪТЯ ГУРКОВО-СЛИВЕН

Твърдишкият проход и пътят Гурково-Сливен са затворени за всички моторни превозни средства заради влошената зимна обстановка – съобщи дежурният от Областното пътно управление. Затворените участъци се обработват, очаква се след