Д-Р НИКОЛОВА И Д-Р МАКСУДОВА СА СМЕЛИТЕ ЛЕКАРКИ, КОИТО ДОБРОВОЛНО ЛЕКУВАТ БОЛНИ С COVID -19
май 18, 2020 5079 Прегледи

Д-Р НИКОЛОВА И Д-Р МАКСУДОВА СА СМЕЛИТЕ ЛЕКАРКИ, КОИТО ДОБРОВОЛНО ЛЕКУВАТ БОЛНИ С COVID -19

Д-р Диана Николова и д-р Фериде Максудова са смелите сливенски лекарки, които станаха доброволци в Инфекциозното отделение на областната болница. Отделението остана само с един лекар – д-р Милена Ченкова, а в края на миналата седмица бе дезинфекцирано. От днес то отново работи, като в него се връщат трима пациенти с коронавирус, които през последната седмица бяха във фтизиатричното отделение.

Д-р Максудова и д-р Николова са част от лекарския екип на отделението от 3 май.

Sliveninfo научи, че двете доброволки са специализантки. В момента д-р Николова специализира ендокринология, а д-р Максудова пулмология.

Към екипа на инфекциозно отделение се включиха и пет медицински сестри от други отделения, които също доброволно са взели решението да лекуват заболели от опасната зараза.

Предишна ОТКРАДНАХА ИНСТРУМЕНТИ ОТ АВТОМОБИЛ НА EVN
Следваща СЕДЕМ НАРУШИТЕЛИ НА КАРАНТИНАТА В СЛИВЕН ОТИВАТ НА СЪД

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВ ОТ ИНЖ. ИРИНА ПЕТРОВА, ДИРЕКТОР НА ПП „СИНИТЕ КАМЪНИ“

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, Трети март е ден, в който народът ни стои на колене пред подвига на руските войници, румънските и финските войни, българските опълченци и всички, които със своята героична

Новини Сливен

СЛИВЕНСКИ СВЕЩЕНИК НАПРАВИ ДАРЕНИЕ ЗА ХРАНИТЕЛНАТА БАНКА

Популярният сливенски свещеник отец Янко Георгиев направи дарение за Общинската хранителна банка. В петък отец Янко, който е председател на църковното настоятелство на храм „Света Богородица“, дари няколко кашона с

Новини Сливен

МЛАДИ РОДИТЕЛИ ОТ СЛИВЕН: ТРЕВОЖИМ СЕ ЗА СИГУРНОСТТА НА ДЕЦАТА СИ

„Тревожим се най-вече за сигурността на децата ни. Потокът от автомобили в града е голям, но маркировката и знаците са занемарени, проблеми с видимостта създават и непочистените храсти покрай платната.