Д-Р МАРИЕЛА КРАСИМИРОВА: НА 4 АПРИЛ НЕКА ОТСТРАНИМ ПРИЧИНИТЕ, КОИТО РАЗБОЛЯХА ДЪРЖАВАТА НИ И ДОКАЖЕМ, ЧЕ „ИМА ТАКЪВ НАРОД“
април 1, 2021 3175 Прегледи

Д-Р МАРИЕЛА КРАСИМИРОВА: НА 4 АПРИЛ НЕКА ОТСТРАНИМ ПРИЧИНИТЕ, КОИТО РАЗБОЛЯХА ДЪРЖАВАТА НИ И ДОКАЖЕМ, ЧЕ „ИМА ТАКЪВ НАРОД“

На 4 април нека отстраним причините, които разболяха държавата ни и да докажем, че „Има Такъв Народ“. Тази цел е водеща в битката на д-р Мариела Красимирова – четвърта в листата на партията на Слави Трифонов в Сливен. Посветила е живота си в помощ на хората и опазване на здравето им като лекар, от позицията на народен представител би работила за опазване на правата и интересите им като залага на принципи, морал и човечност.

1.Вие сте лекар, коя е болката на българския гласоподавател, която бихте се заели да лекувате ?

-Основната болка е безпринципността, липсата на всякакъв ред и правила и налагането на всичко това за норма в днешно време. В ежедневната си битка за оцеляване хората загубиха стремежите си, обезверени са, станаха търпеливи до крайност и започнаха да се примиряват с абсурдни порочни практики защото загубиха вярата си, че може да се живее различно. Дълги години управляващите ни убеждават, че ежедневието ни не е трудно,развиваме се икономически, всичко ни е наред, ноние не сме разбрали, следователно проблемът е в нас! И ние спряхме да си вярваме, съгласихме се с този абсурд!

  1. Коя е мисията на д-р Мариела Красимирова ?

-Стремежът към промяна, която да прекъсне порочността на системата е моята мисия. Искам да се превърнем в по-сетивни хора, да спрем да се приспособяваме и да приемаме за нормални, напълно неприемливите неща в нашата държава. Аз като всеки лекар съм полагала Хипократоваклетва, а основен принцип в нея е – „На първо място не причинявай вреда”, това е водещо и в ежедневните ми действия. Намирайки и отстранявайки причината, изчезва и болестта. Това ще се стремим да направим и ние от ПП „Има Такъв Народ“ – да намираме и отстраняваме точните причини, за да спре да боледува държавата ни и да докажем, че има такъв народ.

  1. Защо останахте да упражнявате професията си тук, в Сливен, доста ваши колеги избраха Терминал 1 или 2 на летището?

-От целия ми випуск колеги, с които съм учила медицина, аз съм от малцината останали в България и работеща като медик, а бяхме 100 човека. Има и други избрали да живеят тук , но се отказаха от медицината, а това е плашеща реалност. За мен не е имало и мисъл да емигрирам. Имаше период, в който работех в София и пътувах постоянно до Сливен. Бързо взех решение, че тук е моето място. Не веднъж съм се питала какво би станало с града ни, с държавата, ако всички отидем далеч, на „по-хубавото и по-уреденото“. Искам хубавото да си го направим тук, в България, а не летището да е отправната ни точка.

  1. Всички ваши конкуренти говорят за почтеност и морал пред гласоподавателите, но единици са тези, които се водят от тях когато наистина се наложи. Защо хората да се доверят именно на вас като представител на „Има Такъв Народ“ ?

-Почтеността е важна за политиците, защото те са избрани, назначени да служат на обществото. За да могат да изпълняват тази функция са им дадени правомощия. Те имат възможността да повлияят върху даден процес, нещо или някого, но има риск политиците да не използват тази сила, за да служат на обществото, а да бъдат изкушени да я употребят за лична изгода. Важно е да издържат на това изкушение, а това изисква почтеност. Почтеността е в даването на личен пример чрез честен начин на живот, както и последователно и безкомпромисно спазване на морални и етични принципи и ценности във всяко действие.

  1. Според вас, болно ли е нашето здравеопазване и какво бихте написали на рецептата за лечението му ?

-Тя ще е доста дълга тази рецепта … Системата на здравеопазването в момента е насочена не към пациента, болестта му и неговите оплаквания, а към припокриване на изискванията на здравната каса. Това е в ущърб и на болния, и на лекаря. Налага се да импровизираме, за да се впишем в системата, за да се изпишат лекарствата на хората с отстъпка. Губим доверието на пациентите, а то е най-ценният ресурс, който един лекар може да притежава! В настоящата система или си брънка от порочната спирала на клиничните пътеки, амбулаторните листове на 20 мин., ТЕЛК, епикризите със съмнително реални диагнози и оплаквания, напаснати към конкретна болест, или просто си извън системата. Доболничната помощ не работи, а това е нейната цел – да облекчи болничната и хората да не достигат до болница. Унизително е – лекарите са принизени до ниво дребни търговци, а болниците са търговски дружества. Това е болестта на здравеопазването и трябва причината да се открие и премахне-спешно!

  1. Вашият апел към избирателите, защо на 4 април да не отидат за риба например или да останат в зоната на комфорт на дома си, а да застанат пред урната и да гласуват ? 

-Отговорността се оприличава със свобода, щом имаш свобода, то имаш и отговорности! Може би за някого е по-лесно да не излиза от зоната си на комфорт, но човек винаги има избор между лесния и верния път. Нищо от онова, което си струва, не е лесно. Именно затова гражданите трябва да поемат собствената си отговорност и да не упрекват друг за случващото се в държавата ни. Ако са избрали да не гласуват, трябва да са готови да изтърпят последствията от бездействието си. Смятам, че за да не се налага пак „да търпим“ наш морален и чисто човешки дълг е да отидем и да заявим себе си гласувайкина 4 април.

  1. На сливенската общественост сте позната като млад професионалист, който надава глас срещу несправедливостите. Срещу коя от тях негодувате най-много и бихте искали да работите за преодоляването й?

-Имам развито до крайност чувство за ред и справедливост, което в ежедневието доста често ми вреди. Изморих се да не съм съгласна с всичко около нас, но не мога и не искам да се научавамда се примирявам с несправедливостите. Не желая да съм от онези, които надават глас, но само от дивана в къщи. Искам в държавата ни нещата да са уредени и справедливи затова следвам максимата – Не проклинай мрака, запали свещ! Смятам, че заедност е това, от което имаме нужда сега, защото по отделно се загубихме и всеки гледа в „собственото си канче“. Вземането под внимание на другите е в основата на един добър живот, добро общество.

  1. В какво вярвате и за какво да ви повярват хората ?

– “Думата ти трябва да е подпис и печат!” – на това ме учеше баща ми от малка и на това се старая да науча и дъщеря си днес. Най-важното е сами себе си да не лъжем. Онзи, който лъже сам себе си и слуша собствената си лъжа, стига до там, че вече никаква истина, нито в себе си, нито наоколо, може да разпознае. Нуждаем се от хора в управлението, с които да сме възможно най-открити, да са честни. Да водиш истински разговори с хората изглежда много просто и лесно, но се иска кураж и отговорност. Аз ежедневно в работата си заставам с лицето си, с името си, с думата си , с подписа си, с печата си пред хората и се старая да не предавам и забравям бащините думи.

 

ПП „Има Такъв Народ“ е с номер 29 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Предишна ОТВАРЯТ ДЕТСКИ ГРАДИНИ, УЧИЛИЩА, ТЕАТРИ, ЗАВЕДЕНИЯ, ЗАЛИ ЗА ФИТНЕС
Следваща ОБРЪЩЕНИЕ ОТ АТАНАС АТАНАСОВ, КАНДИДАТ ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ КОАЛИЦИЯ "БСП ЗА БЪЛГАРИЯ"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЗВЕСТНАТА ОПЕРНА ПЕВИЦА ТАТЯНА ШИВАРОВА ДАДЕ НЕТРАДИЦИОНЕН СТАРТ НА КАМПАНИЯТА НА ДБГ В СЛИВЕН

Известната в цяла Европа оперна певица от Сливен Татяна Шиварова излезе с видеообръщение в подкрепа на съветническата листа на „ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ“, водена от д-р Нина Борова. „Ще работя

Новини Сливен

МЪЖ С НАРКОТИЦИ Е ХВАНАТ В КВАРТАЛ „СТОЯН ЗАИМОВ“

Притежание на наркотици е установено от служители на група „Охрана на обществения ред“ в град Сливен. На 16 юли при извършване на патрулна дейност в квартал „Ст.Заимов“  е спрян за

Новини Сливен

ОБЩИНАТА ОСИГУРЯВА ДВА ПУНКТА ЗА ВОДА НА ГЛАВНАТА УЛИЦА НА СЛИВЕН И ИЗМЕРВАНЕ НА КРЪВНОТО В ГОРЕЩИЯ 31 ЮЛИ

Община Сливен ще разположи два пункта за безплатна минерална вода по главната улица на 31 юли от 10 до 16 часа. На всеки от пунктовете ще има и медицински специалисти,