Д-Р КРАСИМИРОВА ДАРЯВА ЗДРАВЕ И САМОЧУВСТВИЕ
04.05.2023 3236 Прегледи

Д-Р КРАСИМИРОВА ДАРЯВА ЗДРАВЕ И САМОЧУВСТВИЕ

Тя е красива и образована. И много предпочитана като лекар. Д-р Мариела Красимирова дарява здраве и самочувствие всеки ден. Тя е сред малцината български лекари, които съчетават две специалности като кардиология и диетология.

„Стремя се да Ви изградя правилни хранителни навици, чрез които да поддържате теглото си без глад и диети, т.е да развия у вас способността за интуитивно хранене“, твърди д-р Мариела Красимирова.

Тя е дипломиран лекар от 2011 година, като в последствие е придобила две специалности – кардиология и диететика, хранене и диетология.

Съавтор и научен редактор е на книгата „ Интуитивното хранене живот без диети“, която е в печат от началото на 2021.

Член е на международното дружество по хранителни разстройства IAEDP и е единствения в България сертифициран диетолог – експерт по хранителни нарушения.

„Аз не деля кардиологията от диетологията, защото те се допълват и са много свързани. Затлъстяването е нещо, което инвалидизира, а диетологията не е глезотия, както някои считат. Превантивната кардиология у нас не е специалност, но в Америка е водеща“, споделя специалистката. Наскоро тя е получила букет цветя от 38-годишен мъж, който преди да отиде при нея, буквално се е инвалидизирал в следствие на затлъстяване. „Вие ме върнахте към живота, днес мога да се разхождам със семейството си“, споделил пациентът на д-р Красимирова. В такива моменти лекарката се чувства истински щастлива. Тя не крие, че като ученичка преди години се е двоумила дали да стане юрист или лекар. В крайна сметка обаче поема пътя на своята майка – д-р Росица Вълчева, която е един от водещите сливенски кардиолози.

Д-р Мариела Красимирова е в очакване на нов апарат, който ще определя риска от диабет, инфаркт, инсулт и други заболявания. Той се нарича „Age Reader“. А лекарката от Сливен ще бъде първата в България, която ще го използва. „Вече сме инсталирали новият софтуер. Чакам го с нетърпение, защото много пациенти се страхуват от вземане на кръв, а новият апарат прави изследването чрез ултравиолетова светлина върху част от кожата“, разказва лекарката.

В свободното си време д-р Мариела Красимирова е отдадена на Сдружението „ИНЪР УИЙЛ“, на което тя е чартър президент и основател. Кардиоложката е благодарна на всички дарили средства за куклите, които вече са закупени и ще бъдат поставени на възлови кръстовища в Сливен. „Целта ни е да спасим поне един човешки живот“, казва д-р Красимирова. Която най-много предпочита ранния следобед от всички часове в денонощието. По това време вече са си тръгнали пациентите и може спокойно да направи равносметка на работния ден. Лекарката е изключително привързана към своята дъщеря. Малката петокласничка предпочита мусаката на мама. „Това е причината вкъщи често да се готви мусака. Но като цяло аз препоръчвам на пациентите си домашна храна, включително и хляб“, казва лекарката.

През последните седмици д-р Красимирова е изключително натоварена заради честото си пътуване до морето. Тя има намерение да открие свой кабинет и в Несебър. Целта е това да стане още през идното лято. Тя няма да напуска окончателно Сливен. Ще работи и в подножието на Сините камъни и на морето.

 

Георги Мангинов

Предишна ОГНЕБОРЦИ ГАСИХА ЗАПАЛЕНА ЦИСТЕРНА
Следваща 600 МЛАДЕЖИ ИДВАТ В СЛИВЕН ЗА ФИНАЛИ НА УЧЕНИЧЕСКИТЕ ИГРИ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОТБОРЪТ НА ОДМВР – СЛИВЕН СЕ КЛАСИРА ТРЕТИ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „ПЪТЕН ПОЛИЦАЙ НА ГОДИНАТА“

Младши автоконтрольор Николай Стойчев е първи в дисциплината „Оказване на първа долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортно произшествие” Сливенски пътни полицаи заеха трето място в отборното класиране на провелия се

Новини Сливен

ПОЧИНА ПАНАЙОТ МИТЕВ, БИВШ ДИРЕКТОР НА РЕГИОНАЛНИЯ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ В СЛИВЕН И НАЦИОНАЛНИЯ МУЗЕЙ „РИЛСКИ МАНАСТИР“

На 88-годишна възраст в столицата е починал Панайот Митев, бивш директор на Регионалния исторически музей в Сливен и дългогодишен директор на музея към Рилския манастир, научи Sliveninfo. Панайот Митев ще

Новини Сливен

ПИСАТЕЛЯТ МИЛЕН РУСКОВ Е НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „ДОБРИ ЧИНТУЛОВ“ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЗА 2023 Г.

Обществената комисия за избор на носител на наградата „Добри Чинтулов“ определи писателя Милен Русков за носител за 2023 г. Предложението за удостояването му с наградата беше направено от ръководствата на