Д-Р КОНСТАНТИН ТРЕНЧЕВ ПОЧЕТЕ ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА В СЛИВЕН

Д-Р КОНСТАНТИН ТРЕНЧЕВ ПОЧЕТЕ ЖЕРТВИТЕ НА КОМУНИЗМА В СЛИВЕН

Създателят и дългогодишен лидер на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев почете жертвите на комунистическия режим, участвайки в църковна служба в сливенския храм „Света Богородица“.

Проявата бе организирана от Божидар Кисьов, лидер на КТ „Подкрепа“ в Сливен и един от малкото останали местни дисиденти. Поменът бе отслужен от ставрофорен иконом Хаджи поп Янко Георгиев.

Д-р Тренчев изненада хората, които бяха дошли за църковната служба. Той бе придружен от Божидар Кисьов, а пред църквата видя свои съратници от първите години на КТ „Подкрепа”.

Специално за помена в храма беше председателят на общинския съвет в Сливен Димитър Митев, роднини на загинали горяни, на репресирани от бившия режим, настоящи и бивши членове на синдиката, някогашни седесари и днешни активисти на десни партии.

Предишна ТРИФОНОВДЕН Е
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СТРЕЛБИТЕ НА „БАТМИШ“ ПРОДЪЛЖАВАТ И ПРЕЗ МЕСЕЦ ОКТОМВРИ 2018 Г.

По информация на Военно формирование 22 220, във връзка с разпределението и реда за използване на учебните полигони и стрелбищата за подготовка на военните формирования и организациите извън въоръжените сили,

Новини Сливен

ПОТРОШИХА СТЪКЛАТА НА ДЖИП В СЕЛО ЖЕРАВНА

Служители на РУ-Котел работят по причиняване на материални щети на лек автомобил в село Жеравна. Сигналът е получен на 19 февруари за счупени стъкла на автомобил „Jeep Cherokee“, собственост на

Новини Сливен

СЛИВНАЛИЯТА МИХАИЛ ГЕОРГИЕВ СПЕЧЕЛИ БРОНЗОВ МЕДАЛ ОТ ЕВРОПЕЙСКОТО ПЪРВЕНСТВО ПО БОРБА

Михаил Георгиев спечели бронзов медал от Европейското първенство по борба до 23 години в Нови сад. В категория до 70 кг, възпитаникът на АСК Сливен и Спортно училище „Димитър Рохов”