Д-Р ЕЛКА НИНОВА: ПОДКРЕПЯМ МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ! В СЛИВЕН РАБОТАТА НИ БЕЗ ТЯХ Е НЕВЪЗМОЖНА

Д-Р ЕЛКА НИНОВА: ПОДКРЕПЯМ МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ! В СЛИВЕН РАБОТАТА НИ БЕЗ ТЯХ Е НЕВЪЗМОЖНА

Д-р Елка Нинова, дългогодишен общопрактикуващ лекар и Председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Сливен. Кандидат за общински съветник от Българска социалдемократическа партия под номер 35 в бюлетината и преференция 105.

Подкрепям медицинските сестри, с целия си опит на лекар и с отговорността към здравето на хората. Нашата работа е невъзможна без тях. Срамно е, че толкова време гласът им не е чут от държавата“. Това заяви д-р Елка Нинова, дългогодишен общопрактикуващ лекар и Председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Сливен по повод ескалиралия днес протест в Министерството на здравеопазването, при който медицински сестри и лекари специализанти отказаха да напуснат сградата му и блокираха движението по бул. „Мария Луиза“ в София.

Д-р Нинова обяви, че е солидарна с настояването на медицинските сестри от Сливен за увеличаване на заплащането до две минимални работни заплати. Към момента възнагражденията в болницата са между 800 до 850 лева, а минималната заплата е 610 лв. Според нея е разумно и искането им за промяна на категорията на положения труд и увеличаване на заплащането на нощния труд.

Здравето на хората не е търговия и отговорността на една държава и на една община си личи по отношението към специалистите, които работят в здравеопазването, смята д-р Елка Нинова.

„Министерството на здравеопазването не е основата на здравната система – основата сме ние лекарите и медицинските специалисти, хората разчитат на нас, а не на чиновниците, когато са в нужда. Отказът да бъде чут нашия глас, всъщност е отказ хората да получат добра здравна грижа“, коментира още тя.

Предишна МИНИСТЪРЪТ НА КУЛТУРАТА ОЦЕНИ ВИСОКО СТЕФАН РАДЕВ И ЕКИПА МУ
Следваща ЕЛЕНА ПОПОВА ПОВЕДЕ ОТБОРА НА ЕНП В ЗАЛА "ЗОРА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

999 ЖЕНИ С ИМЕТО ЕЛЕНА ИМА В ОБЩИНА СЛИВЕН

Днес е денят на Светите равноапостоли Константин и Елена. Дамите с името Елена, които са с постоянен адрес в община Сливен са 999. От тях 744 са в града. Елен

Новини Сливен

УПРАВИТЕЛЯТ НА ОБЩИНСКАТА ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА ПЕТКО ЧОЛАКОВ ПРИЕМА ПОЗДРАВИ ЗА РОЖДЕН ДЕН ДНЕС

Той е историк по образование и полицай по призвание. На днешния 28 май управителят на общинската фирма „Общинска охрана и СОТ“ – Сливен Петко Чолаков приема поздрави за своя рожден

Новини Сливен

ПЪРВИЯТ СТУД НЕ УПЛАШИ ТЪРГОВЦИТЕ НА БИТАКА В СЛИВЕН

Сливенският битак е последното нещо, което ще изчезне, ако един ден градът ни го няма. Тази неистова страст да търгуваш в мизерни условия тук намира хиляди сподвижници. Така беше и