Д-Р ЕЛКА НИНОВА: ПОДКРЕПЯМ МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ! В СЛИВЕН РАБОТАТА НИ БЕЗ ТЯХ Е НЕВЪЗМОЖНА

Д-Р ЕЛКА НИНОВА: ПОДКРЕПЯМ МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ! В СЛИВЕН РАБОТАТА НИ БЕЗ ТЯХ Е НЕВЪЗМОЖНА

Д-р Елка Нинова, дългогодишен общопрактикуващ лекар и Председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Сливен. Кандидат за общински съветник от Българска социалдемократическа партия под номер 35 в бюлетината и преференция 105.

Подкрепям медицинските сестри, с целия си опит на лекар и с отговорността към здравето на хората. Нашата работа е невъзможна без тях. Срамно е, че толкова време гласът им не е чут от държавата“. Това заяви д-р Елка Нинова, дългогодишен общопрактикуващ лекар и Председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Сливен по повод ескалиралия днес протест в Министерството на здравеопазването, при който медицински сестри и лекари специализанти отказаха да напуснат сградата му и блокираха движението по бул. „Мария Луиза“ в София.

Д-р Нинова обяви, че е солидарна с настояването на медицинските сестри от Сливен за увеличаване на заплащането до две минимални работни заплати. Към момента възнагражденията в болницата са между 800 до 850 лева, а минималната заплата е 610 лв. Според нея е разумно и искането им за промяна на категорията на положения труд и увеличаване на заплащането на нощния труд.

Здравето на хората не е търговия и отговорността на една държава и на една община си личи по отношението към специалистите, които работят в здравеопазването, смята д-р Елка Нинова.

„Министерството на здравеопазването не е основата на здравната система – основата сме ние лекарите и медицинските специалисти, хората разчитат на нас, а не на чиновниците, когато са в нужда. Отказът да бъде чут нашия глас, всъщност е отказ хората да получат добра здравна грижа“, коментира още тя.

Предишна МИНИСТЪРЪТ НА КУЛТУРАТА ОЦЕНИ ВИСОКО СТЕФАН РАДЕВ И ЕКИПА МУ
Следваща ЕЛЕНА ПОПОВА ПОВЕДЕ ОТБОРА НА ЕНП В ЗАЛА "ЗОРА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ИЗЛЕЗЕ ОТ ПЕЧАТ КНИГАТА „СЛИВНАЛИИ“

Излезе от печат „Сливналии – 20 интервюта“ – книга, събрала в себе си личности от всички сфери на обществения живот – стопанството, науката, литературата и изкуството, спорта. Не всички са

Новини Сливен

РЗИ – СЛИВЕН ОТВАРЯ ВРАТИТЕ СИ ЗА БЕЗПЛАТНО ИЗСЛЕДВАНЕ И КОНСУЛТАЦИИ ПО СЛУЧАЙ СВЕТИ ВАЛЕНТИН

Във връзка с отбелязване на Деня на влюбените–Свети Валентин, Регионална здравна инспекция-Сливен организира „Дни на отворените врати”. В периода от 11.02 до 18.02.2020 г. можете да направите проверка на Вашия

Новини Сливен

ОГНЕБОРЦИ СПАСИХА КУЧЕ В СЛИВЕН

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал помощ при сигнал за заклещено куче между два гаража на ул.“Текстилец“ в град Сливен. Сигналът е получен на 1 януари в 03,23 часа. Дежурният екип