Д-Р ЕЛКА НИНОВА: ПОДКРЕПЯМ МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ! В СЛИВЕН РАБОТАТА НИ БЕЗ ТЯХ Е НЕВЪЗМОЖНА

Д-Р ЕЛКА НИНОВА: ПОДКРЕПЯМ МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ! В СЛИВЕН РАБОТАТА НИ БЕЗ ТЯХ Е НЕВЪЗМОЖНА

Д-р Елка Нинова, дългогодишен общопрактикуващ лекар и Председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Сливен. Кандидат за общински съветник от Българска социалдемократическа партия под номер 35 в бюлетината и преференция 105.

Подкрепям медицинските сестри, с целия си опит на лекар и с отговорността към здравето на хората. Нашата работа е невъзможна без тях. Срамно е, че толкова време гласът им не е чут от държавата“. Това заяви д-р Елка Нинова, дългогодишен общопрактикуващ лекар и Председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Сливен по повод ескалиралия днес протест в Министерството на здравеопазването, при който медицински сестри и лекари специализанти отказаха да напуснат сградата му и блокираха движението по бул. „Мария Луиза“ в София.

Д-р Нинова обяви, че е солидарна с настояването на медицинските сестри от Сливен за увеличаване на заплащането до две минимални работни заплати. Към момента възнагражденията в болницата са между 800 до 850 лева, а минималната заплата е 610 лв. Според нея е разумно и искането им за промяна на категорията на положения труд и увеличаване на заплащането на нощния труд.

Здравето на хората не е търговия и отговорността на една държава и на една община си личи по отношението към специалистите, които работят в здравеопазването, смята д-р Елка Нинова.

„Министерството на здравеопазването не е основата на здравната система – основата сме ние лекарите и медицинските специалисти, хората разчитат на нас, а не на чиновниците, когато са в нужда. Отказът да бъде чут нашия глас, всъщност е отказ хората да получат добра здравна грижа“, коментира още тя.

Предишна МИНИСТЪРЪТ НА КУЛТУРАТА ОЦЕНИ ВИСОКО СТЕФАН РАДЕВ И ЕКИПА МУ
Следваща ЕЛЕНА ПОПОВА ПОВЕДЕ ОТБОРА НА ЕНП В ЗАЛА "ЗОРА"

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ФИНАНСИРА ПРОЕКТ ПО ИДЕЯ НА ЗАГИНАЛАТА ПРИ КАТАСТРОФА УЧИТЕЛКА СТАНИСЛАВА ПЕТКОВА

Община Сливен осигури финансирането на проекта „Обичам природата и аз участвам“, който ще се реализира от Основно училище „Елисавета Багряна“. Инициатор на проекта е Станислава Петкова – начален учител в

Новини Сливен

ПАРНОТО В СЛИВЕН НЯМА ДА СЕ ВДИГА

С между 2 и 9 процента се очаква да се повишат сметките за парно и топла вода от 1 октомври. Увеличението ще е различно за отделните градове. Основният аргумент за

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ПОДПОМОГНЕ ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ С ПО-ЕВТИНИ ДЪРВА ЗА ОГРЕВ

Община  Сливен и тази година инициира дейности за подпомагане на хора с увреждания и предоставяне на дърва за огрев за зимния период 2018/2019 г. на по-ниски цени. Кандидатстващите трябва да