Д-Р ВАСИСЛАВ ПЕТРОВ : 3 200 ЛЕВА Е СРЕДНАТА ЛЕКАРСКА ЗАПЛАТА В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА НА СЛИВЕН
12.07.2023 994 Прегледи

Д-Р ВАСИСЛАВ ПЕТРОВ : 3 200 ЛЕВА Е СРЕДНАТА ЛЕКАРСКА ЗАПЛАТА В ОБЛАСТНАТА БОЛНИЦА НА СЛИВЕН

Трябва да се проведе дискусия за мястото на областните болници в системата на здравеопазването и да се осигури необходимото финансиране на дейностите им, защото те осигуряват спешния прием на пациенти във всяка една област. Това коментира в изнесеното студио в Сливен на Радио Стара Загора д-р Васислав Петров, директор на сливенската МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и председател на Националното сдружение на областните болници.

Той подкрепя и идеята на новия здравен министър д-р Христо Хинков за временен мораториум върху изграждането на нови частни болници.

В среща с новия министър д-р Васислав Петров е поставил и исканията на колегите си. „По-нататъшно развитие на болничната помощ трябва да се постави като въпрос и е нужна дискусия, за да се намери мястото на всички болници“, добави д-р Петров.

Той каза още, че областната болница в Сливен засега е в стабилно финансово състояние, като за полугодието отчита и счетоводна печалба от 600 хил. лв. Привличат се и млади лекари, като в момента там работят 35 специализанти. Средната брутна заплата на лекарите в здравното заведение, след последното увеличение, е 3 200 лв., при сестрите средното е 2 000 лв., а при санитарите – 1 100 лв.

„С нетърпение чакаме новия бюджет и приключването на преговорите между Здравната каса и Лекарския съюз, за да разберем колко ще бъде увеличението на съответните клинични пътеки, както и за да разберем с колко ще могат да увеличат възнагражденията“, коментира още д-р Петров.

 

Интервю на Елена Балабанова с д-р Васислав Петров

 

БНР Стара Загора

Предишна В ОТГОВОР НА СИГНАЛИ, ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ ПОИСКА ОФИЦИАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОДА НА ВОДНИЯ ПРОЕКТ В ГР. СЛИВЕН
Следваща КМЕТЪТ НА ГАВРАИЛОВО КАНИ ВСИЧКИ ФОЛКЛОРНИ СЪСТАВИ ЗА ПРАЗНИКА НА ПРАСКОВАТА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА В ОБЛАСТ СЛИВЕН Е НАД СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТА

Заболеваемостта в област Сливен нарасна до 334 на 100 000 души население и вече е над средната за страната от 284 на 100 000 души, съобщиха от Областния кризисен щаб. Новодиагностицираните лица

Новини Сливен

В ГР. НОВА ЗАГОРА СЕ ПРОВЕДЕ РЕГИОНАЛЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС ЗА ЮНОШИ И ДЕВОЙКИ ДО 14 Г.

На 12 август 2023 г., на обновените тенис кортове в гр. Нова Загора, се проведе Регионален турнир по тенис за юноши и девойки до 14 г. от календара на Българска

Новини Сливен

УСПЕШНО ПРЕДСТАВЯНЕ ЗА ШАХМАТИСТИТЕ ОТ КЛУБ „СИНИТЕ КАМЪНИ“

Шахматистите от клуб „Сините камъни“се завърнаха с медали от проведения детски шахматен празничен турнир Купа Казанлък от 14-16.02  с  участието над 80 деца от цяла страна . Васил Кондов завърши