ДЪРЖАВНАТА БУРГАСКА ОПЕРА ГОСТУВА В СЛИВЕН НА 15 ДЕКЕМВРИ С „ЛЕШНИКОТРОШАЧКАТА“

ДЪРЖАВНАТА БУРГАСКА ОПЕРА ГОСТУВА В СЛИВЕН НА 15 ДЕКЕМВРИ С „ЛЕШНИКОТРОШАЧКАТА“

Държавна опера – Бургас гостува в Града под Сините камъни на 15 декември. На сцената на зала „Сливен“ тя ще представи „Лешникотрошачката“ – балет в две действия по музиката на П. И. Чайковски. Началото е от 18.30 ч.
Балетът е подарък от Общината за жителите на Сливен. С оглед на големия интерес входът ще бъде с безплатни покани, които могат да бъдат получени от касата на зала „Сливен“ от днес – всеки работен ден от 10 до 17 ч.
Балетът е по приказката на Ернст Теодор Амадеус Хофман „Лешникотрошачката и Кралят на мишките”. Либретото е на Иван Всеволожски и Мариус Петипа. Редакция – проф. Хикмет Мехмедов, хореография и режисура – проф. Хикмет Мехмедов, сценография и костюми Радостин Чомаков.

Предишна ОБЩИНА СЛИВЕН ЗАПОЧВА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ВОДОПРОВОД В МЕСТНОСТТА "КИРООЛУ"
Следваща ПРИВЕТСТВИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ МИНЧО АФУЗОВ ДО СТУДЕНТИТЕ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

39 СЛУЖИТЕЛИ НА РДПБЗН – СЛИВЕН СА НАГРАДЕНИ ЗА ПРАЗНИКА

С „ПОЧЕТЕН ЗНАК НА МВР III-та степен” от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев е награден главен инспектор Васил Величков Василев, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на

Новини Сливен

16-ГОДИШНО МОМИЧЕ ОТ СЛИВЕН Е ХВАНАТО ПИЯНО ЗАД ВОЛАНА ТАЗИ СУТРИН

Водачи, употребили алкохол над 1,2 промила, са установени от полицейски служители в хода на ежедневния контрол по пътна безопасност в град Сливен. На 19 юли, около 08,40 часа, на бул.

Новини Сливен

АРЕСТ ЗА ДРОГИРАН ШОФЬОР НА МЕРЦЕСЕС

Водач, употребил наркотици, е хванат от полицейски служители при проверка в град Нова Загора. На 25 март,  на ул. „Освобождение“, е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 40-годишния