ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР – СЛИВЕН ПРЕДСТАВЯ СВОЯТА ПЪРВА КОЛЕДНА ПРЕМИЕРА „СЪКРОВИЩЕТО НА ДЯДО КОЛЕДА“
27.11.2023 803 Прегледи

ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР – СЛИВЕН ПРЕДСТАВЯ СВОЯТА ПЪРВА КОЛЕДНА ПРЕМИЕРА „СЪКРОВИЩЕТО НА ДЯДО КОЛЕДА“

Държавен куклен театър – Сливен представя своята първа коледна премиера „Съкровището на Дядо Коледа“ на 3 декември. Това съобщи днес в пресклуба на БТА в Сливен директорът на културния институт Ефимия Павлова.

Автор на представлението е Калоян Патерков, музиката на Валерия Крачунова-Попова, кукли, сценография и режисура – Мария Банова, изработка декор и кукли – ”Арт Ленд”. Актьорите са Алекса Манчева, Виктория Иванова и Росен Иванов.

„Пиесата ще зарадва всички деца в салона, защото в нея става дума за коледни подаръци“, разказа Ефимия Павлова. „Действието се развива в Лапландия“, разказа актьорът Росен Иванов, който е в ролята на Еленчето и заедно със Зайчето се отправят в търсене на съкровището на Дядо Коледа.

За младите актриси Алекса Манчева и Виктория Иванова това е първата коледна кампания. Те разказаха, че истински се забавляват и се надяват да предадат това чувство и на малките си зрители и да дадат своя принос за усещане на коледния дух.

Второто премиерно заглавие е „Куклата на Мери“, като повече подробности за него ще бъдат представени на пресконференция в пресклуба на БТА на 4 декември. И двете представления са матинета в залата на театъра. Сред другите коледни заглавия са още „Снежен сън“,  „Снежанка“, „Бяла приказка“ и „Откраднатите ботуши на Дядо Коледа“.

 

БТА

Предишна ШЕСТ СЕЛА В ОБЩИНА СЛИВЕН ВСЕ ОЩЕ СА БЕЗ ТОК, ОЧАКВА СЕ ДНЕС ЕЛЕКТРОПОДАВАНЕТО ДА БЪДЕ ВЪЗСТАНОВЕНО
Следваща ГЛОБИХА ШОФЬОР, КАРАЛ АВТОМОБИЛ ПО ЛАРГОТО В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОСТОЯНЕН АРЕСТ ЗА МЪЖ, ОГРАБИЛ ЖЕНА В СЛИВЕН

По искане на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът задържа под стража Ангел И. (на 27г. от гр. Сливен). Той е  обвинен за това, че на 30.12.2017г. в гр. Сливен, отнел

Новини Сливен

МАДЛЕН АЛГАФАРИ В БИБЛИОТЕКА „ЗОРА“

На 14 януари 2023 г. /събота/  от 11 часа в Библиотека „ЗОРА” ще бъде представена най-новата книга на Мадлен Алгафари  „…И заживели щастливо” „…И заживели щастливо“ е книга за личната

Новини Сливен

В ГРАД НОВА ЗАГОРА СЕ ПРОВЕДЕ ДИСКУСИЯ „РАБОТА ЗА ХОРАТА. НОВА ЗАГОРА, НОВ МОДЕЛ“

На 12 септември 2023 г. от 15:30 ч. в залата на Общински съвет Нова Загора се състоя дискусия на тема „Работа за хората. Нова Загора, нов модел“. Тя беше инициирана