ДЪРЖАВЕН АРХИВ – СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА 60 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО МУ

ДЪРЖАВЕН АРХИВ – СЛИВЕН ОТБЕЛЯЗА 60 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО МУ

Държавен архив-Сливен отбеляза 60 години от създаването му. По този повод заместник-кметът Румен Иванов поздрави всички служители в отдела.

„Приемете моите най-сърдечни поздравления по повод юбилея. Създаването на Държавен архив-Сливен преди 60 години е историческо събитие за нашата община. Изключително съм щастлив, че благодарение на Вашия труд, се опазва, съхранява и не спира да се обогатява сливенския архив. На всички Вас пожелавам здраве, успехи и лично щастие!“, каза Румен Иванов.
Той подари плакет на Община Сливен на началника на отдела Ваня Койчева. Тя от своя страна благодари за доброто сътрудничество.

„Ние работим много добре с общината и сме Ви много благодарни. Надяваме се за напред доброто сътрудничество да продължи“, заяви Ваня Койчева.

Архивът е създаден  през 1959 година в резултат на административно-териториалната реформа. От 1961 година е на административно подчинение на Окръжен народен съвет-Сливен, от 1988-а е в структурата на Община Сливен. През 1992 година преминава на пряко административно подчинение на Главно управление на архивите при Министерския съвет. От 1978-а получава статут на дирекция, а през 2010 година е преструктуриран в отдел.

Предишна ГС "СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ": НА СЛИВЕН Е НУЖЕН ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ ЗА ПОНЕ 20 ГОДИНИ НАПРЕД
Следваща ПЕНСИОНЕРИ ОТ СЛИВЕН ПРИВЕТСТВАХА КАНДИДАТ - КМЕТА РУМЕН БОЗУКОВ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН С ПРИЗИВ КОНТЕЙНЕРИТЕ ЗА ДРЕХИ ДА СЕ ПОЛЗВАТ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Община Сливен призовава гражданите да ползват контейнерите за дрехи по предназначение. В тях се забранява поставянето на други отпадъци. Във връзка със засечени нерегламентирани действия, Община Сливен ще предприеме действия

Новини Сливен

СВЕТОФАРЪТ ДО „БИЛЛА“ НЯМА ДА РАБОТИ В СЪБОТА ОТ 8 ДО 18 ЧАСА ЗАРАДИ РЕМОНТ

Светофарът на кръстовището между булевардите „Братя Миладинови“ и „Хаджи Димитър“ /до магазин „Билла/ в Сливен няма да работи от 8 до 18 часа на 14 март – събота. Регулирането на

Новини Сливен

ЗАПОВЕД НА КМЕТА, ОПРЕДЕЛЯЩА ПЕРИОДА И МЕСТАТА ЗА ТЪРГОВСКА ДЕЙНОСТ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРЕДСТОЯЩИТЕ ПРАЗНИЦИ ЗА ДИМИТРОВДЕН

Във връзка с предстоящите празници за Димитровден, по заповед на кмета се регламентират периодът и местата за извършване на търговска дейност на открито. Мястото за настаняване на всички съоръжения, атракциони,