ДЪРЖАВАТА ДАВА ПАРИ ЗА НОВА БОЛНИЦА В ЯМБОЛ
януари 20, 2018 2539 Прегледи

ДЪРЖАВАТА ДАВА ПАРИ ЗА НОВА БОЛНИЦА В ЯМБОЛ

Държавата ще даде пари за изграждане на нова сграда на областната болница в Ямбол, заяви здравният министър Кирил Ананиев по време на парламентарния контрол вчера.

Проблемът със строежа на нова сграда в града е от години. През 2012 г. общината в Ямбол дари пет сгради в груб строеж на здравното министерство, за да бъдат завършени. Според болницата за целта са нужни над 12 млн. лв. Досега обаче движение по строежа няма.

„Имам новина, говорил съм с премиера и с министъра на финансите, средства за строежа ще има. Те ще бъдат дадени в момента, в който се проведе търг, за да се види колко реално ще са нужни“, заяви Ананиев вчера.

Надлимитната дейност на болниците не може да се счита за отчетена, тъй като е извън определените в бюджета на касата финансови параметри, каза още пред депутатите Ананиев. Наскоро ВАС обяви лимитите за 2015 г. за нищожни и се очаква болниците да заведат дела срещу здравната каса именно за неразплатената надлимитна дейност, която за този период е 52 млн. лв. „При планирани по закон 798 млн. лв. за лекарства, от НЗОК са заплатени 986 млн., или 187 млн. повече разходи от предвидените. А при 1.457 млрд. лв. за болнична помощ, от НЗОК са заплатени 1.695 млрд. лв., или 238 млн. лв. повече. Цялата законово отчетена дейност е заплатена на лечебните заведения, и за лекарствата“, аргументира се здравният министър с данни за миналата година.

ГЛЕДНА ТОЧКА

„Приветствам това, че ще се дадат средства, ако стане, но не и начинът, по който се прави – бащицата ще каже „ето още 12 млн. лв.“ и нещо ще се случи, защо тези средства не са предвидени в бюджета, това разпределение на средства е непрозрачно“, заяви обаче Кристиан Вигенин от БСП.

 

segabg.com

Предишна Д-Р Б. МИХАЛЕВА: ОПТИМИЗАЦИЯТА НА УЧИЛИЩНАТА МРЕЖА Е ТРЯБВАЛО ДА СТАНЕ ОТДАВНА
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ЖЕРТВИТЕ НА "ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС"

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

АУДИ БЛЪСНА КАРУЦА, РАНЕНИТЕ СА ПЕТИМА

На 22 август, към 21:05 ч., на тел.112 в оперативната дежурна част на ОДМВР-Ямбол е получен сигнал за възникнало пътнотранспортно произшествие с пострадали на път III-5305, км.7, в посока от

Новини Ямбол

ДУМА ЗА БОРКО

Днес Ямбол се сбогува с Борислав Ненов – истински журналист и талантлив писател. Sliveninfo поднася съболезнования на близките. Предлагаме ви текста на писателя и журналиста Любомир Котев, посветен на Борислав

Новини Ямбол

СТОТИЦИ ПОСРЕЩНАХА СЛЪНЦЕТО В ДЕНЯ НА ЛЯТНОТО СЛЪНЦЕСТОЕНЕ В АНТИЧНИЯ ГРАД „КАБИЛЕ“

Скалното светилище в античния град „Кабиле“ събра стотици хора в ранната утрин днес, за да посрещнат първите лъчи на Слънцето в най-дългия ден от годината. Ентусиастите изкачиха възвишението „Зайчи връх“,

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

3 × 3 =