ДЪРЖАВАТА ДАВА ПАРИ ЗА НОВА БОЛНИЦА В ЯМБОЛ
януари 20, 2018 2495 Прегледи

ДЪРЖАВАТА ДАВА ПАРИ ЗА НОВА БОЛНИЦА В ЯМБОЛ

Държавата ще даде пари за изграждане на нова сграда на областната болница в Ямбол, заяви здравният министър Кирил Ананиев по време на парламентарния контрол вчера.

Проблемът със строежа на нова сграда в града е от години. През 2012 г. общината в Ямбол дари пет сгради в груб строеж на здравното министерство, за да бъдат завършени. Според болницата за целта са нужни над 12 млн. лв. Досега обаче движение по строежа няма.

„Имам новина, говорил съм с премиера и с министъра на финансите, средства за строежа ще има. Те ще бъдат дадени в момента, в който се проведе търг, за да се види колко реално ще са нужни“, заяви Ананиев вчера.

Надлимитната дейност на болниците не може да се счита за отчетена, тъй като е извън определените в бюджета на касата финансови параметри, каза още пред депутатите Ананиев. Наскоро ВАС обяви лимитите за 2015 г. за нищожни и се очаква болниците да заведат дела срещу здравната каса именно за неразплатената надлимитна дейност, която за този период е 52 млн. лв. „При планирани по закон 798 млн. лв. за лекарства, от НЗОК са заплатени 986 млн., или 187 млн. повече разходи от предвидените. А при 1.457 млрд. лв. за болнична помощ, от НЗОК са заплатени 1.695 млрд. лв., или 238 млн. лв. повече. Цялата законово отчетена дейност е заплатена на лечебните заведения, и за лекарствата“, аргументира се здравният министър с данни за миналата година.

ГЛЕДНА ТОЧКА

„Приветствам това, че ще се дадат средства, ако стане, но не и начинът, по който се прави – бащицата ще каже „ето още 12 млн. лв.“ и нещо ще се случи, защо тези средства не са предвидени в бюджета, това разпределение на средства е непрозрачно“, заяви обаче Кристиан Вигенин от БСП.

 

segabg.com

Предишна Д-Р Б. МИХАЛЕВА: ОПТИМИЗАЦИЯТА НА УЧИЛИЩНАТА МРЕЖА Е ТРЯБВАЛО ДА СТАНЕ ОТДАВНА
Следваща ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ЖЕРТВИТЕ НА "ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС"

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

КИТАЙСКИЯТ ПОСЛАНИК ИДВА В ЯМБОЛ

По покана на областния управител на област Ямбол г-н Димитър Иванов на посещение в област Ямбол пристига посланикът на Китайската народна република в Р България Н.Пр. Джан Хайджоу. Първото официално

Новини Ямбол

ПРОТЕСТ В ЯМБОЛ ПОИСКА НЕГРАМОТНИТЕ ДА НЕ ГЛАСУВАТ

На обяд в Ямбол се проведе малоброен протест срещу системата и политическото статукво. Недоволството е в подкрепа на Войводиново. Протестиращите искат събаряне на всички незаконни постройки и спиране на социалните помощи

Новини Ямбол

С ЦЕРЕМОНИЯ ПО ПЪРВА КОПКА ЩЕ БЪДЕ ДАДЕН СТАРТ НА РЕМОНТНИТЕ ДЕЙНОСТИ ПО УЛИЦА „ПРЕСЛАВ“ В ЯМБОЛ

На 18 юни 2018 г. (понеделник), от 11.00 часа, ще бъде даден старт на строително-монтажните дейности за ремонт и реконструкция на ул. „Преслав“ в Ямбол. Официалната церемония по първа копка

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

15 + six =