ДЪРЖАВАТА БЛОКИРА ОБЛАСТНИТЕ ГРАДОВЕ ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА
март 20, 2020 1758 Прегледи

ДЪРЖАВАТА БЛОКИРА ОБЛАСТНИТЕ ГРАДОВЕ ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА

Държавата вдига нивото на мерките срещу коронавируса и от 24 часа на петък срещу събота се ограничава влизането и излизането от всеки един областен град. МВР ще разположи патрули на входовете и изходите и ще прави проверки за безпричинно влизане и излизане от областните градове.

Изключение ще се прави само и единствено за доказана неотложно пътуване, потребност от трудово естество и здравни причини, обясни министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Работодателите трябва да издадат документи на своите служители.

Вътрешният министър Младен Маринов призова, ако е възможно тези документи да се издадат събота и неделя. Но и няма да се наказват пътуващите, ако се снабдят с въпросните бележки в понеделник или вторник.

На гражданите, на които им се налага да пътуват по здравен въпрос, трябва да носят със себе си и медицински документ. Няма да бъдат ограничавани по никакъв начин транспортните и куриерските услуги.

„Идеята на тези ограничения е да не пречим на бизнеса“, обяви министърът.

Той беше категоричен, че гражданите, които предоставят неверен документ или излъжат за целта на пътуването ще бъдат наказани с цялата строгост на закона.

Преустановяват се посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки, закрити и открити, каза още Ананиев.

„Ще позволим на собствениците на домашни любимци да ги разхождат, там, където е обособено, но без струпване на хора.“, предупреди той.

Възрастните хора пък ще могат да пазаруват само и единствено в часовете между 8.30 и 10.30 часа.

Има и вече излекуван от COVID-19

Едната пациентка на ВМА  е дала две отрицателни проби за коронавирус и ще бъде изписана от болницата в събота. Добрата новина съобщи ген. Мутафчийски. На бързия тест е дала антитела.

На други двама пациенти, които са в добро състояние, а от ВМА са се надявали скоро да ги изпишат, пробите им обаче още са положителни.

Днес са направени 129 проби в лабораториите на ВМА, Националния център по заразни и паразитни болести, в Стара Загора и Варна. От тях в Националния център са 6 положителни, във ВМА – 7, във Варна – 4, в Стара Загора всичките са отрицателни.

Четирите проби от Варна са на хора от Добрич, всички останали положителни проби са на хора от София.

Най-тежко, към критично, е състоянието на пациента в „Пирогов”, който е интубиран, добави Мутафчийски.

 

clubz.bg

 

 

Предишна АРМИЯТА СЕ ВКЛЮЧВА В БОРБАТА СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Жена пита: – Ще ходим ли да гледаме „Годзила“ този уикенд? – Но нали бяхме миналия уикенд при майка ти? Блондинка влиза в кафене с термос и пита кафеджията:

Новини

ЕДНО ИНТЕРЕСНО ИНТЕРВЮ НА СЛИВНАЛИЙКАТА ОФЕЛИЯ КЪНЕВА

Offnews публикува едно интересно интервю със сливналийката Офелия Кънева , която до миналата седмица ръководеше ДАЗД. Интервюто е пред главния редактор на сайта Владимир Йончев. Предлагаме ви го: Г-жо Кънева,

Новини

ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

  Гид по време на туристическа обиколка в Скопие: – Внимание, това е фонтан от 17. век, а зад него се строи храм, който ще е от 8. век. Изпратили