ДУЕТ „РИТОН“, „ТОНИКА СВ“ И ВПЕЧАТЛЯВАЩО ДРОН ШОУ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ В СЛИВЕН
23.05.2024 2129 Прегледи

ДУЕТ „РИТОН“, „ТОНИКА СВ“ И ВПЕЧАТЛЯВАЩО ДРОН ШОУ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ В СЛИВЕН

Дует „Ритон“, Тоника СВ“ и впечатляващо дрон шоу ще забавляват сливенската публика в празничните дни. Концертът на легендарния български дует с над 40-годишна история е предвиден за тази вечер, 23 май, на откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър“. Той ще започне в 19.30 ч. Преди това, от 18 ч. в зала „Сливен“, ще се състои традиционният концерт, на който ще бъде връчена наградата „Аргира Жечкова“. Вечерта ще завърши с празнични илюминации в 21 ч.

Концертът на любимата българска група „Тоника СВ“ ще се състои вечерта на 24 май. Музикалното шоу ще зарадва сливенската публика с едни от най-големите хитове на групата. Началото е от 19.30 ч. на откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър“. За жителите и гости на Сливен ще пеят и „Тримата български тенори“.

Денят на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската писменост – 24 май в Сливен, ще започне с празнично шествие на ученици от сливенските училища. То ще тръгне от Градската градина в 11 ч. и ще продължи по Главната улица до площад „Хаджи Димитър“. Там, от 11.30 ч., ще започне общоградската тържествена церемония.

От 12 ч. на откритата сцена на площада ще се състои награждаване на ученици, носители на награди от национални и международни състезания и конкурси.

Откритата сцена на градския площад ще посрещне след това гостите от фолклорния ансамбъл „Странджа“ и домакините от сливенския Ансамбъл за народни песни и танци. Те ще се представят пред публиката със съвместен концерт. Началото е от 12.30 ч. Денят ще продължи с празничен концерт на детските градини. Началото е от 16 ч. на откритата сцена на площада.

Вечерта ще завърши с впечатляващо дрон-шоу на централния градски площад. То е планирано за 21.30 ч.

Община Сливен обръща внимание, че при промяна в часа или мястото на събитие заради влошаване на времето, своевременно ще бъде публикувана информация.

 

 

Предишна ИВАЙЛО ЕНЕВ: САМО ГЕРБ-СДС МОЖЕ ДА ВДЪХНЕ ДОВЕРИЕ, СПОКОЙСТВИЕ И СТАБИЛНОСТ НА ХОРАТА В БЪЛГАРИЯ
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОБЩИНА СЛИВЕН ВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО Е НА ИНВЕСТИЦИОННАТА КАРТА НА ИНДУСТРИАЛНИТЕ ПАРКОВЕ В БЪЛГАРИЯ

„Индустриален парк Сливен“ вече е на картата на индустриалните паркове в България. Със заповед на министъра на икономиката и индустрията той бе вписан под №30 в регистъра на Индустриалните паркове.

Новини Сливен

БМВ СЕ ЗАПАЛИ В НОВА ЗАГОРА

На 14 юни, около 14,05 часа, е възникнал пожар в лек автомобил „БМВ“ в град Нова Загора. Произшествието е ликвидирано в 14,16 часа от екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма.

Новини Сливен

СЛИВЕНСКАТА ПОЛИЦИЯ ЗАПОЧНА ДА ПРОФИЛАКТИРА КУПУВАЧИ НА ГЛАСОВЕ В ЦЯЛАТА ОБЛАСТ

От 1 юли ОДМВР-Сливен провежда специализирана операция, част от полицейските действия на  територията на цялата страна. Основната задача е противодействие на престъпленията срещу политическите права на гражданите и нарушения на