ДРУЖЕСТВОТО „ИНДУСТРИАЛЕН ПАРК – СЛИВЕН“ ВЕЧЕ Е РЕГИСТРИРАНО В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР
28.04.2023 1715 Прегледи

ДРУЖЕСТВОТО „ИНДУСТРИАЛЕН ПАРК – СЛИВЕН“ ВЕЧЕ Е РЕГИСТРИРАНО В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР

Общинското дружество „Индустриален парк – Сливен“ вече е регистрирано в Търговския регистър, съобщи управителят на дружеството Соломон Москона на работна среща с кмета Стефан Радев и други представители на Общината.

Москона информира, че следващата стъпка е вписването в регистъра на индустриалните паркове. На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с изготвяне на инвестиционни проекти за изграждане на елементите на довеждащата й част от вътрешната инфраструктура за индустриален парк. „Бършен“.

Намерението на Община Сливен е да кандидатства за финансиране на строителните дейности чрез Плана за възстановяване и устойчивост, като за целта се подготвят и документи, които ще й осигурят проектна готовност. Поставени бяха задачите и сроковете за изготвяне на необходимите проекти и документи, както на служители от Общинска администрация, така и на управителя на новоучреденото общинско дружество, чрез което Община Сливен ще реализира намеренията си за създаване и развитие на индустриален парк.

Предложението на кмета Стефан Радев за създаване на общинската фирма „Индустриален парк – Сливен“, беше прието от общинския съвет на заседание в началото на април, когато беше гласуван и управител на дружеството.

Кметът подчерта, че проектът е много важен за стратегическото развитие на региона и работата по създаването на парка трябва да продължи все така последователно и организирано.

Предишна БАЩА УБИ СИНА СИ В СЕЛО КРАЙ СЛИВЕН
Следваща ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - СЛИВЕН ЗАДЪРЖА ЗА СРОК ДО 72 ЧАСА Г.В., ОБВИНЕН В УБИЙСТВОТО НА СВОЯ СИН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА: СТЕФАН РАДЕВ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ КМЕТ В СТРАНАТА, КОЙТО ИЗПРАВИ НА КРАКА ЕДНА ФАЛИРАЛА ОБЩИНА

ГЕРБ – Сливен проведе събрание за номиниране на кандидати за членове на следващия Европейски парламент. На срещата присъства депутатът и областен ръководител на партията Десислава Танева. Според нея е необходима

Новини Сливен

СЪВЕТНИЦИТЕ ОТ БСП-СЛИВЕН НАПРАВИХА ДАРЕНИЕ НА НЧ ,,ХРИСТО БОТЕВ 1936“

Групата общински съветници на БСП-Сливен дари компютри на Народно читалище ,,Христо Ботев1936“ в с.Бяла. Дарението връчи общинският съветник Радослав Кутийски.

Новини Сливен

НЕЗАГАСЕНА ЦИГАРА ПРИЧИНИ ПОЖАР В ЧАСТЕН ИМОТ

Незагасена цигара е причината за възникване на пожар в частен имот в град Шивачево. Сигналът е получен на 17 юли в 17,45 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на