ДРУЖЕСТВОТО „ИНДУСТРИАЛЕН ПАРК – СЛИВЕН“ ВЕЧЕ Е РЕГИСТРИРАНО В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР
април 28, 2023 1474 Прегледи

ДРУЖЕСТВОТО „ИНДУСТРИАЛЕН ПАРК – СЛИВЕН“ ВЕЧЕ Е РЕГИСТРИРАНО В ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР

Общинското дружество „Индустриален парк – Сливен“ вече е регистрирано в Търговския регистър, съобщи управителят на дружеството Соломон Москона на работна среща с кмета Стефан Радев и други представители на Общината.

Москона информира, че следващата стъпка е вписването в регистъра на индустриалните паркове. На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани с изготвяне на инвестиционни проекти за изграждане на елементите на довеждащата й част от вътрешната инфраструктура за индустриален парк. „Бършен“.

Намерението на Община Сливен е да кандидатства за финансиране на строителните дейности чрез Плана за възстановяване и устойчивост, като за целта се подготвят и документи, които ще й осигурят проектна готовност. Поставени бяха задачите и сроковете за изготвяне на необходимите проекти и документи, както на служители от Общинска администрация, така и на управителя на новоучреденото общинско дружество, чрез което Община Сливен ще реализира намеренията си за създаване и развитие на индустриален парк.

Предложението на кмета Стефан Радев за създаване на общинската фирма „Индустриален парк – Сливен“, беше прието от общинския съвет на заседание в началото на април, когато беше гласуван и управител на дружеството.

Кметът подчерта, че проектът е много важен за стратегическото развитие на региона и работата по създаването на парка трябва да продължи все така последователно и организирано.

Предишна БАЩА УБИ СИНА СИ В СЕЛО КРАЙ СЛИВЕН
Следваща ОКРЪЖНА ПРОКУРАТУРА - СЛИВЕН ЗАДЪРЖА ЗА СРОК ДО 72 ЧАСА Г.В., ОБВИНЕН В УБИЙСТВОТО НА СВОЯ СИН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

32-ГОДИШЕН НАНЕСЕ ЖЕСТОК ПОБОЙ НА ЖЕНАТА, С КОЯТО ЖИВЕЕ

32-годишен мъж е задържан в РУ-Нова Загора за побой и причиняване на телесна повреда. На 14 ноември, в 18,10 часа, в дежурната част на РУ-Нова Загора е получен сигнал от

Новини Сливен

МЕХМЕД МЕХМЕДОВ: НЕАДЕКВАТНИТЕ МЕРКИ УБИВАТ МАЛКИЯ И СРЕДЕН БИЗНЕС. СПОРТЪТ Е ЗДРАВЕ!

Мехмед Мехмедов е световно известен акробат и цирков артист. Тръгнал от с. Новачево, той достига върховете в своята професия, събирайки възхищението на публиката на няколко континента. Натрупал сериозен опит, Мехмед

Новини Сливен

ЖАНДАРМЕРИЯ СЕ ПОЯВИ В СЕЛА ОКОЛО СЛИВЕН

Жандармерия се появи в няколко села около Сливен този уикенд. Това съобщиха пред Sliveninfo жители на селата Николаево, Самуилово и Ковачите. Жандармеристите по -скоро демонстрирали присъствие, а не са участвали