ДО КРАЯ НА ЛЯТОТО ПРИКЛЮЧВА РЕМОНТЪТ НА ЗДРАВНАТА СЛУЖБА В СЕЛО КРУШАРЕ
юли 30, 2019 2197 Прегледи

ДО КРАЯ НА ЛЯТОТО ПРИКЛЮЧВА РЕМОНТЪТ НА ЗДРАВНАТА СЛУЖБА В СЕЛО КРУШАРЕ

Кметът на Сливен Стефан Радев инспектира ремонтните дейности на здравната служба в село Крушаре, която пострада при пожар през януари.

„Обектът е от изключително важно значение за жителите на селото и затова насочихме усилия към пълното възстановяване на функциите на здравното заведение, което сериозно пострада при пожара и вътре стана абсолютно необитаемо. Затова предприехме спешни мерки да възстановим сградата. Покривът е изцяло нов, оборудването и обзавеждането ще са изцяло нови. Тази служба е много важна за Крушаре и ние като община формално нямаме ангажименти по организиране процеса на здравеопазване, но всъщност ни е ясно, че без да осигурим условия, тук няма как да има лекарска практика.  Стремежът ни е да осигурим подходящи условия в кабинетите на лекарите, стоматолога и дрогерията, които се помещават в здравната служба, и най-вече за пациентите. Не можем да позволим население от над 2000 души, сред които многодетни семейства и възрастни хора, да бъде лишено от медицински и стоматологични грижи“, каза пред журналисти кметът.
Той е получил уверение от изпълнителя, че ремонтът ще приключи преди крайния срок – края на август. Кметът на селото Димо Станков благодари от негово име и от името на жителите на Крушаре за бързата реакция на Общината след инцидента.
„Поради бедствието, което ни сполетя, Общината, в лицето на господин Радев, моментално откликна и започна цялостния ремонт. Това, което не сме и мечтали да се случи, се случи. Общината отговори на всички наши потребности, за което сме изключително благодарни на кмета. Защото се случват не малко неща в населените места. Конкретно в Крушаре имаме и спортна площадка, ремонти по инфраструктурата. Във всеки един момент, в който имаме нужда, Общината, в лицето на господин Радев, имаме добър партньор и защитник на интересите на гражданите и жителите на община Сливен, както и на село Крушаре“, посочи  Димо Станков.

Самите жители на Крушаре също са много доволни от бързата реакция след инцидента. Марина Стойкова сподели пред Стефан Радев, че новият облик на сградата е дори по-добър от предишния.

„Здравната ни служба беше в едно много лошо състояние и сега всички се радваме на ремонта. Всичко, което се прави с помощта на кмета Радев, за което му благодарим, става хубаво“, смята Марина Стойкова.

При пожара, който възникна на 4 януари, беше унищожен покривът на сградата, увредени бяха изцяло мазилките по стените на вътрешните помещения и фасадата, както и мълниезащитата и електроинсталацията. Вероятната причина е попаднала искра от коминното тяло в подпокривното пространство. Благодарение на бързата реакция на двата екипа от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”-Сливен, които предприеха незабавно всички необходими действия по овладяване и ликвидиране на пожара, целостта на сградата беше спасена и беше предотвратено по-нататъшно увреждане.

Ремонтните дейности стартираха в средата на юни. Последиците от инцидента бяха възстановени за кратко време. Покривът беше обновен около месец след пожара със средства от републиканския бюджет. В момента се извършва цялостен вътрешен ремонт на сградата, смяна на дограмата и подовите настилки. Таваните ще бъдат облицовани с гипсокартон. Ще бъдат поставени вътрешни интериорни врати, а на входа – алуминиеви. Ще се извърши ремонт на ВиК-мрежата и електрическата инсталация.

Предишна НЕЗАКОННА АВТОМОРГА РАЗКРИХА В СЕЛО ЧИНТУЛОВО
Следваща С КАСОВА БЕЛЕЖКА ЗА 3,05 ЛВ. ДАМА ОТ СЛИВЕН СПЕЧЕЛИ ПРАХОСМУКАЧКА - РОБОТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

3 НОВИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В ОБЛАСТ СЛИВЕН

През изминалото денонощие в страната са регистрирани 174 нови случая на коронавирусна инфекция. Направени са 4835 теста. Това сочи справката в Националната информационна система Общият брой на установените случаи от

Новини Сливен

КОЛЕДНИЯТ БАЗАР В СЛИВЕН ЗАПОЧВА НА 19 ДЕКЕМВРИ

Тази година Коледният базар в Сливен започва на 19 декември и ще продължи до 24 декември. Това гласи в издадената от кмета Стефан Радев заповед за реда, условията и мястото

Новини Сливен

ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „ДОБРИ ЖЕЛЯЗКОВ” ОГЛАВЯВА ФИРМА С МЕЖДУНАРОДНО ЗНАЧЕНИЕ

Наградата на Община Сливен за стопанска инициатива „Добри Желязков” за 2021 г. се присъжда на управителя на „ДСГ България“ ООД Иван Желев. Изборът е направен след обсъждане на икономическите показатели