ДО КРАЯ НА ЛЯТОТО ПРИКЛЮЧВА РЕМОНТЪТ НА ЗДРАВНАТА СЛУЖБА В СЕЛО КРУШАРЕ
юли 30, 2019 2010 Прегледи

ДО КРАЯ НА ЛЯТОТО ПРИКЛЮЧВА РЕМОНТЪТ НА ЗДРАВНАТА СЛУЖБА В СЕЛО КРУШАРЕ

Кметът на Сливен Стефан Радев инспектира ремонтните дейности на здравната служба в село Крушаре, която пострада при пожар през януари.

„Обектът е от изключително важно значение за жителите на селото и затова насочихме усилия към пълното възстановяване на функциите на здравното заведение, което сериозно пострада при пожара и вътре стана абсолютно необитаемо. Затова предприехме спешни мерки да възстановим сградата. Покривът е изцяло нов, оборудването и обзавеждането ще са изцяло нови. Тази служба е много важна за Крушаре и ние като община формално нямаме ангажименти по организиране процеса на здравеопазване, но всъщност ни е ясно, че без да осигурим условия, тук няма как да има лекарска практика.  Стремежът ни е да осигурим подходящи условия в кабинетите на лекарите, стоматолога и дрогерията, които се помещават в здравната служба, и най-вече за пациентите. Не можем да позволим население от над 2000 души, сред които многодетни семейства и възрастни хора, да бъде лишено от медицински и стоматологични грижи“, каза пред журналисти кметът.
Той е получил уверение от изпълнителя, че ремонтът ще приключи преди крайния срок – края на август. Кметът на селото Димо Станков благодари от негово име и от името на жителите на Крушаре за бързата реакция на Общината след инцидента.
„Поради бедствието, което ни сполетя, Общината, в лицето на господин Радев, моментално откликна и започна цялостния ремонт. Това, което не сме и мечтали да се случи, се случи. Общината отговори на всички наши потребности, за което сме изключително благодарни на кмета. Защото се случват не малко неща в населените места. Конкретно в Крушаре имаме и спортна площадка, ремонти по инфраструктурата. Във всеки един момент, в който имаме нужда, Общината, в лицето на господин Радев, имаме добър партньор и защитник на интересите на гражданите и жителите на община Сливен, както и на село Крушаре“, посочи  Димо Станков.

Самите жители на Крушаре също са много доволни от бързата реакция след инцидента. Марина Стойкова сподели пред Стефан Радев, че новият облик на сградата е дори по-добър от предишния.

„Здравната ни служба беше в едно много лошо състояние и сега всички се радваме на ремонта. Всичко, което се прави с помощта на кмета Радев, за което му благодарим, става хубаво“, смята Марина Стойкова.

При пожара, който възникна на 4 януари, беше унищожен покривът на сградата, увредени бяха изцяло мазилките по стените на вътрешните помещения и фасадата, както и мълниезащитата и електроинсталацията. Вероятната причина е попаднала искра от коминното тяло в подпокривното пространство. Благодарение на бързата реакция на двата екипа от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”-Сливен, които предприеха незабавно всички необходими действия по овладяване и ликвидиране на пожара, целостта на сградата беше спасена и беше предотвратено по-нататъшно увреждане.

Ремонтните дейности стартираха в средата на юни. Последиците от инцидента бяха възстановени за кратко време. Покривът беше обновен около месец след пожара със средства от републиканския бюджет. В момента се извършва цялостен вътрешен ремонт на сградата, смяна на дограмата и подовите настилки. Таваните ще бъдат облицовани с гипсокартон. Ще бъдат поставени вътрешни интериорни врати, а на входа – алуминиеви. Ще се извърши ремонт на ВиК-мрежата и електрическата инсталация.

Предишна НЕЗАКОННА АВТОМОРГА РАЗКРИХА В СЕЛО ЧИНТУЛОВО
Следваща С КАСОВА БЕЛЕЖКА ЗА 3,05 ЛВ. ДАМА ОТ СЛИВЕН СПЕЧЕЛИ ПРАХОСМУКАЧКА - РОБОТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДЕТСКИ ПАНАИР ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СЛИВЕН НА 3 ЮНИ

Третото издание на Детски панаир в Сливен ще се проведе традиционно на 3 юни на площад „Цар Освободител“. То ще включва културно-образователни инициативи, които ще се провеждат в рамките на

Новини Сливен

ПЪРВИЯТ СНЯГ В СЛИВЕН ДОЙДЕ С МИНУС 5 ГРАДУСА

Първи сняг в Сливен за тази зима. Снежната покривка не е голяма, но макар и ситно, продължава да вали. Температурата сутринта бе минус 5 градуса. „Няма проблеми с движението на

Новини Сливен

ИЗВЪРШИТЕЛИ НА КРАЖБА И ГРАБЕЖ СА ЗАДЪРЖАНИ В СЛИВЕН

В резултат на своевременните действия на криминалисти от РУ-Сливен са задържани извършители на кражба и грабеж. За по-малко от 24-часа след получаване на сигналите полицейските служители са установели и задържали