ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ДОБРОВОЛЦИТЕ ОТ ФОРМИРОВАНИЕ  „ГРАМАДИТЕ“ НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ
24.06.2024 582 Прегледи

ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ДОБРОВОЛЦИТЕ ОТ ФОРМИРОВАНИЕ „ГРАМАДИТЕ“ НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ

Национално състезание за доброволци се проведе в град Троян на 22 юни. Тази година за първи път в надпреварата се включиха и доброволци от формирование „Грамадите“ от сливенското село Глушник.

Състезанието се провежда с цел установяване и повишаване практическите умения на доброволците за правилно действие при възникване на пожари и тяхната готовност за включване в акция при овладяването на критични ситуации. Организира се от  Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР и Национална асоциация на доброволците в Република България.

Класирането в състезанието е за правилно действие и най-добър резултат за време.

В колективната дисциплина отборът на „Грамадите“ покри критериите по поставяне шланг за бързина, издърпване на въже – гума, построяване на смесена водопроводна шлангова линия и щафета с построяване на дига за предотвратяване на наводнение.

При дисциплината в  индивидуално състезание, което включваше „Гасене на тава с прахов пожарогасител“, доброволец от „Грамадите“ успява да се справи за изключително кратко време с правилни действия при боравене с противопожарния уред.

Всеки доброволец от отбора на община Сливен – ДФ „Грамадите“, с. Глушник,  получи грамота за участие.

За проявена инициативност и принос в развитието на доброволните формирования, организаторите връчиха грамоти на инж. Снежана Кънева, отдел „Сигурност и управление при кризи“ и на кмета на село Глушник – Димитър Петков.

Община Сливен е сред първите в страната, където са създадени доброволни формирования. На територията й функционират общо четири формирования – „Грамадите“, „Железни врата“ и наскоро създадените – „Циклон“ и „Вихър“.

Предишна ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ЧАВДАР БОЖУРСКИ БЕ ГОСТ НА ПРАЗНИКА В СЕЛО КРУШАРЕ
Следваща ПЪТНИЧЕСКИ ВЛАК БЛЪСНА АВТОМОБИЛ КРАЙ СЕЛО ГАВРАИЛОВО

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

СЕКТОР „БЪЛГАРСКИ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ“ В СЛИВЕН С УДЪЛЖЕНО РАБОТНО ВРЕМЕ И ПРЕЗ МЕСЕЦ ОКТОМВРИ

От началото на август сектор „Български документи за самоличност” в град Сливен, ул. „Миркович” №2, работи с удължено работно време от 07,30 до 17,30 часа. Поради големия брой желаещи да

Новини Сливен

НАД 100 ГОРСКИ СЛУЖИТЕЛИ БЯХА ОТЛИЧЕНИ ОТ РЪКОВОДСТВОТО НА ЮИДП

Общо сто и двама служители на „Югоизточно държавно предприятие“ ДП гр. Сливен получиха отличия за най-висок принос за изпълнението на целите и задачите на предприятието. След заповед на директора инж.

Новини Сливен

КОТЛЕНКАТА ДИМКА ЛАЗАРОВА С НАГРАДА ОТ ПЪРВОТО ИЗДАНИЕ НА СЪСТЕЗАНИЕТО „ТУРИЗЪМ+КИТАЙСКИ ЕЗИК: 3-МИНУТЕН ПЪТЕВОДИТЕЛ – ЩЕ ВИ ЗАПОЗНАЯ С МОЯ РОДЕН ГРАД“

Второкурсничката от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” Димка Лазарова спечели първа награда за „Отличен видеоклип“, в състезанието  „Туризъм+китайски език: 3-минутен пътеводител – ще ви запозная с моя роден град“. Димка, която