ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ ВЛИЗАТ В СИЛА ОТ 31 ЯНУАРИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН
януари 29, 2022 5152 Прегледи

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ ВЛИЗАТ В СИЛА ОТ 31 ЯНУАРИ В ОБЛАСТ СЛИВЕН

Допълнителни противоепидемични мерки влизат в сила от 31 януари със заповед на директора на РЗИ, съобщиха от Областния кризисен щаб.

До 6 февруари, по време на междусрочната ваканция за учениците, се преустановяват груповите посещения в езикови, образователни центрове, центрове за подкрепа и личностно развитие, школи по изкуствата, чиято дейност е предназначена за деца и ученици.

От 31 януари до 28 февруари, включително, се преустановява провеждането на масови организирани мероприятия, ако не се прилага подхода за зелен сертификат. За същия период се въвежда ограничение до 50% от капацитета в заведенията за хранене и развлечения, при работно време до 22 часа и представяне на зелен сертификат. Културните и сценичните мероприятия ще се провеждат при използване до 50% от капацитета, заемане на седящите места през едно, осигуряване на физическа дистанция от 1,5 метра и представяне на зелен сертификат.

От 31 януари до 28 февруари посещенията в търговските центрове от типа „МОЛ“ и пазарите ще се осъществяват при организирано еднопосочно движение на потока от клиенти, контрол за броя на допусканите клиенти при осигурена площ от 8 кв.метра на човек и задължително носене на предпазни маски. До края на февруари се престановяват плановия прием и плановите операции в болниците, както и посещенията в кварталните пенсионерски клубове.

Допълнителните мерки бяха обсъдени и приети на неприсъствено заседание на Областния кризисен щаб, проведено на 27 януари. Те са съобразени с Националния план за справяне с епидемията от COVID-19 и определения в него трети етап при нараснала заболеваемост. Заповедта на директора на РЗИ – Сливен д-р Николина Иванова е съгласувана с МЗ и МОН.

 

Предишна ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ
Следваща ЗАМ.-ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ДИМИТРИНКА ПЕТКОВА СИ ТРЪГВА КАТО РЕКОРДЬОР ПО ПРЕСТОЙ НА ПОЛИТИЧЕСКА ДЛЪЖНОСТ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ПОЗДРАВ ЗА ВСИЧКИ ЛЕКАРИ И МЕДИЦИНСКИ СПЕЦИАЛИСТИ ОТ ХРИСТИНА ЧОЛАКОВА, ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – КОТЕЛ

Честит празник, здравни работници! Датата 07.04 е определена от Световната здравна организация за Международен ден на здравето. Днес се отбелязва и денят на здравния работник. Това са хората, работещи в

Новини Сливен

ДПС ПОЧЕТЕ ПАМЕТТА НА ЖЕРТВИТЕ НА т.нар. „ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС” В СЕЛАТА ЯБЛАНОВО И ФИЛАРЕТОВО

  ДПС почете паметта на жертвите на т.нар. „възродителен процес” в селата Ябланово и Филаретово. От името на Движението зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов и зам.-председателят на ПГ на ДПС

Новини Сливен

ЕХО ОТ ПРОЕКТА „ДЕЦАТА – ГРАМОТНИ КУПУВАЧИ НА ХРАНА“

На 25 април ученически състав от 3 „д” клас при СУ „Константин Константинов”, с ръководител Татяна Дейчева, представи спектакъла „Защо децата не ядат сладко?” в залата на училището. Публиката бе