ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ТЕСТОВЕ, ПОРЪЧАНИ ОТ ОБЩИНАТА, ПОМАГАТ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА

ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ТЕСТОВЕ, ПОРЪЧАНИ ОТ ОБЩИНАТА, ПОМАГАТ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА

Само два са положителните резултати от направените PCR-тестове на 23 лица от Дома за стари хора в Сливен. Тестовете бяха направени на 28 октомври, след като изследване по метода на пуловете на 49 души от Дома показа, че има пет положителни пула, включващи 23 лица. Двамата заразени са поставени под карантина, извършена е цялостна дезинфекция на сградата и РЗИ определя контактните лица.

На 28 октомври бяха взети пулове и на целия персонал от Центровете за настаняване от семеен тип – 43 души. Днес техните резултати показват един положителен пул, което означава, че на пет човека ще бъдат направени PCR-тестове.

Изследванията се правят по инициатива на кмета Стефан Радев за ранно установяване на положителни случаи и предотвратяване разпространението на заразата. След като беше установено огнище в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост на селище „Качулка“ в средата на октомври,  кметът даде указания да се направят допълнителни тестове на персонала и потребителите на всички услуги от резидентен тип.

„Допълнителните тестове са част от мерките, които предприемаме, за да предотвратим създаването на огнище и благодарение на тях навреме да ограничаваме разпространението сред останалите членове на персонала и потребителите на тези услуги“, каза кметът.

Той подчерта, че ако всички спазват мерките за безопасност – носене на маски, дистанция, дезинфекция и миене на ръцете, обществото ще премине по-безболезнено през кризата.

 

Предишна ТРИ ЖЕРТВИ НА КОРОНАВИРУСА ЗА ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДВАМА ПИЯНИ И ЕДИН ДРОГИРАН СА ХВАНАТИ ДА ШОФИРАТ

Двама водачи на МПС с алкохол и един с наркотици са установени от полицейски служители в периода 24-27 ноември. На 24 ноември, в 23,30 часа, на улица „Булаир“  е спрян

Новини Сливен

ТРИМА УБИТИ ПРИ ЗВЕРСКА КАТАСТРОФА МЕЖДУ „ФОРД“ И „ТОЙОТА“ /обновена/

Трима мъже загинаха, а четвърти е тежко ранен при зверска катастрофа между два леки автомобила, марки „Форд“ и „Тойота“, научи Sliveninfo. Драмата се е разиграла 10 мин. преди 17 часа

Новини Сливен

СЪОБЩЕНИЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА В СЛИВЕН

С цел по-експедитивно преминаване през контролно-пропускателните пунктове и недопускане образуването на колони РУ-Сливен призовава гражданите да представят готови попълнени декларации. Тези, които пътуват до и от работните си места, предварително