ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ТЕСТОВЕ, ПОРЪЧАНИ ОТ ОБЩИНАТА, ПОМАГАТ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА

ДОПЪЛНИТЕЛНИТЕ ТЕСТОВЕ, ПОРЪЧАНИ ОТ ОБЩИНАТА, ПОМАГАТ ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ НА ЗАБОЛЕВАЕМОСТТА

Само два са положителните резултати от направените PCR-тестове на 23 лица от Дома за стари хора в Сливен. Тестовете бяха направени на 28 октомври, след като изследване по метода на пуловете на 49 души от Дома показа, че има пет положителни пула, включващи 23 лица. Двамата заразени са поставени под карантина, извършена е цялостна дезинфекция на сградата и РЗИ определя контактните лица.

На 28 октомври бяха взети пулове и на целия персонал от Центровете за настаняване от семеен тип – 43 души. Днес техните резултати показват един положителен пул, което означава, че на пет човека ще бъдат направени PCR-тестове.

Изследванията се правят по инициатива на кмета Стефан Радев за ранно установяване на положителни случаи и предотвратяване разпространението на заразата. След като беше установено огнище в Дома за пълнолетни лица с умствена изостаналост на селище „Качулка“ в средата на октомври,  кметът даде указания да се направят допълнителни тестове на персонала и потребителите на всички услуги от резидентен тип.

„Допълнителните тестове са част от мерките, които предприемаме, за да предотвратим създаването на огнище и благодарение на тях навреме да ограничаваме разпространението сред останалите членове на персонала и потребителите на тези услуги“, каза кметът.

Той подчерта, че ако всички спазват мерките за безопасност – носене на маски, дистанция, дезинфекция и миене на ръцете, обществото ще премине по-безболезнено през кризата.

 

Предишна ТРИ ЖЕРТВИ НА КОРОНАВИРУСА ЗА ДЕНОНОЩИЕ В ОБЛАСТ СЛИВЕН
Следваща ВИЦОВЕ ЗА СУТРЕШНО КАФЕ

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ОДМВР – СЛИВЕН: УРОЦИ ПО ПЪТНА БЕЗОПАСНОСТ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА

Продължават уроците по пътна безопасност в детските градини. Днес служители на Пътна полиция запознаха малчуганите от детска градина „В. и Х. Папазян” в Сливен с правилата за движение по пътищата.

Новини Сливен

КАДЕТИТЕ НА „СЛИВЕН БАСКЕТ“ ПОСТИГНАХА ДВЕ СЪКРУШИТЕЛНИ ПОБЕДИ В ПЛОВДИВ

Кадетите на БК „Сливен Баскет“ постигнаха две съкрушителни победи в неделя. В пловдивската зала „Сила“ сливенските баскетболисти, водени от треньора Събин Маринов, победиха отборите на „Розова долина“ – Казанлък и

Новини Сливен

ВЕЛИКДЕНСКИ КОНЦЕРТ СЪС САКРАЛНА МУЗИКА НА СЛИВЕНСКИЯ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР НА 20 АПРИЛ

Концерт със сакрална музика от Вивалди е подготвил за Великден Сливенският симфоничен оркестър. Той ще се състои на 20 април от 18.30 ч. в зала „Сливен“. Празничният концерт ще премине