ДОМАШЕН АРЕСТ ЗА МЪЖА, КОЙТО НАПРАВИ ОПИТ ДА ОБЕРЕ БАНКА В СЛИВЕН
21.12.2022 6026 Прегледи

ДОМАШЕН АРЕСТ ЗА МЪЖА, КОЙТО НАПРАВИ ОПИТ ДА ОБЕРЕ БАНКА В СЛИВЕН

Районен съд – Сливен постанови домашен арест на мъжа, който направи опит да обере банка в центъра на Сливен в неделя около 19.00 часа вечерта. В понеделник Районна прокуратурата му повдигна обвинение за опит за взломна кражба, направен в условията на опасен рецидив и поиска постоянна мярка задържане под стража.

След заседанието на съда 41-годишния рецидивист бе отведен за слагане на проследяваща гривна. Прокурор Катя Стаменова съобщи решението на съда:

„Районен съд – Сливен взе мярка за неотклонение „домашен арест“ по отношение на 41-годишния жител на сливенското село Сотиря. Същият е привлечен в качеството си на обвиняем за тежко умишлено престъпление от общ характер, а именно опит за извършване на взломна кражба в условията на опасен рецидив, за което престъпление законът предвижда наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода. Определението на Районен съд ще подлежи на обжалване и протестиране в тридневен срок от днес пред Сливенския окръжен съд“.

За взлома в банката криминално проявеният мъж е използвал паве. Търсил е пари, но не е намерил. Арестуван е вътре в банката, след като очевидец е звъннал на телефон 112. Той е лежал многократно в затвора, включително и за грабеж в големи размери. Последната присъда е изтърпял през 2017 година.

 

БНР

Предишна ПО ИНИЦИАТИВА НА ОБЛАСТНА АДМИНИСТРАЦИЯ СЕ СЪСТОЯ СРЕЩА ПО ПРОБЛЕМИТЕ НА РАННИТЕ БРЕМЕННОСТИ, БРАКОВЕ И ОТПАДАНЕ ОТ УЧИЛИЩЕ
Следваща ДВАМА ДРОГИРАНИ ШОФЬОРИ СА ХВАНАТИ В СЛИВЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ВРЕМЕННИ ОГРАНИЧЕНИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО ВЪВ ВРЪЗКА С КОЛОЕЗДАЧНОТО СЪСТЕЗАНИЕ

Организаторите на колоездачното състезание за изкачване на връх Българка за купата „Милко Димов и Илия Кръстев“ напомнят, че на 14 април ще има временни ограничения на движението. Колоездачите ще потеглят

Новини Сливен

СИН ОТКРИ БАЩА СИ ОБЕСЕН

  67-годишен мъж бе открит обесен от своя син, научи Sliveninfo. драмата се разигра в село Падарево, община Котел. 67-годишният Киро е открит мъртъв около 20 часа на 11 май.

Новини Сливен

ОТ 14 НОЕМВРИ 2023 Г. ЗАПОЧВА ИЗПЛАЩАНЕТО НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА СЕКЦИОННИТЕ ИЗБИРАТЕЛНИ КОМИСИИ

От 14 ноември 2023 г. /вторник/, започва изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии, участвали в изборите за общински съветници и за кметове произведени на 29.10.2023 г. и