ДОКУМЕНТАЛНА ИЗЛОЖБА ПРЕДСТАВЯ ИСТОРИЯТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

ДОКУМЕНТАЛНА ИЗЛОЖБА ПРЕДСТАВЯ ИСТОРИЯТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН

Документална изложба „Сливенската община – път през годините“ ще бъде открита в 11,30 часа на 12 октомври, във фоайето на общинската зала „Май“.  Гости на събитието ще са кметът Стефан Радев и председателят на Общинския съвет Димитър Митев.

Ще бъдат представени документи, снимки и книги от фондовете на библиотека „Зора“ и Държавен архив – Сливен, организатори на изложбата. В експозицията са включени протоколни книги на Съвета на града и неговото първо заседание от 20 април 1878 г., както и от заседанието на 20 април 1881 г., когато се провеждат първите избори за общински съвет. Посетителите ще могат да видят архиви за проекта за водопровод на Сливен от 1907 г., списъци на служители в общината, ведомости за заплати, документи за първите назначения на пожарната команда, горските пъдари и др.

Документалната изложба е посветена на 12 октомври, Ден на българската община. На тази дата през 1882 г. е приет първият Закон за общините и градското управление.

През 1998 г., с решение на Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България, 12 октомври става празник на българските общини и на общинските служители.

Предишна СПЕКТАКЪЛЪТ НА АНСАМБЪЛ „БЪЛГАРЕ“ В СЛИВЕН – ПОД ПАТРОНАЖА НА КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ
Следваща ПРОВЕДЕ СЕ ТРАДИЦИОННИЯ ТЕНИС ТУРНИР „ПЕТКОВДЕН

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

ДАМСКИ СБЛЪСЪК НА ПАРКИНГ В ЦЕНТЪРА НА СЛИВЕН

Водачки на две коли влязоха в остър спор на паркинг в центъра на Сливен. Това се случи веднага след като „БМВ“ и „Мини купър“ се удариха на паркинга, който е

Новини Сливен

ПРОДЪЛЖАВАТ ОТКРИТИТЕ ПРИЕМНИ НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ ПП ГЕРБ – СЛИВЕН И ПРЕЗ АВГУСТ

Общинските съветници от ПП „ГЕРБ“ – Сливен продължават срещите си с граждани и през месец август. Приемните на представителите на местния парламент преминават при голям интерес и през летните месеци.

Новини Сливен

НА ЕДНА СРЕЩА В СЛИВЕН БСП ПОКАЗА, ЧЕ Е ЖИВА

Някога подобни срещи се наричаха открито партийно събрание. На него освен членовете на БКП присъстваха и безпартийни. Обикновено целта беше да се затегнат обръчите на непослушни. Този път само формата