ДОКТОР ПО ПРАВО СТАНА СЪДИЙКА В ЯМБОЛ
август 31, 2021 1878 Прегледи

ДОКТОР ПО ПРАВО СТАНА СЪДИЙКА В ЯМБОЛ

Доктор по наказателно право Анита Велева встъпи в длъжност младши съдия в Окръжен съд – Ямбол. Тя е назначена на 30.08.2021 с решение на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, след конкурс и задължително обучение в Националния институт за правосъдие, където завършва с отличен успех.

Младши съдия Велева е завършила специалност „Право“ във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Има образователна и научна степен „доктор по наказателно право“ като темата на дисертационния й труд е „Сравнение между евентуален умисъл и престъпна самонадеяност по българското наказателно право“.

Кариерата на младши съдия Анита Велева започва в съдебната система като прокурорски помощник в Апелативна прокуратура – София.

Владее перфектно немски и английски език.

 

Предишна ОБЩИНА И СИНДИКАТИ ПРЕПОДПИСАХА КОЛЕКТИВНИЯ ТРУДОВ ДОГОВОР В СЕКТОР "ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ"
Следваща СЛИВЕНСКИ ЗЕТ Е БРОНЗОВ МЕДАЛИСТ ОТ ОЛИМПИАДАТА В ТОКИО

За автора

Може да харесате още

Новини Ямбол

ПЕШЕХОДКА Е СЪС СЧУПВАНЕ СЛЕД КАТАСТРОФА В ЯМБОЛ

На 24.06.2018 г. около 11:00 часа в гр. Ямбол, на ул. „Бели Дрин“ до кръстовището с ул. „Търговска“ неустановен лек  автомобил при маневра „движение назад“, блъска  пресичаща зад автомобила пешеходка.

Новини Ямбол

ОДМВР – ЯМБОЛ НАГРАДИ 47-ГОДИШНА ЖЕНА, НАМЕРИЛА ЧАНТА С ПАРИ И ДОКУМЕНТИ

Днес, 47-годишната жителка на областта  бе наградена с почетна грамота за проявена висока гражданска отговорност и честност за доблестната си постъпка. На 7 април, на територията на търговски обект, находящ

Новини Сливен

ЯМБОЛ АПЛОДИРА ГОЛЕМИЯ ХРИСТО СТОИЧКОВ

При изключителен интерес – с десетки правостоящи и струпани по входовете хора, премина срещата с легендата на футбола Христо Стоичков и представянето на официалната му автобиография “Христо Стоичков. Историята” снощи,