ДОБРОМИРА СТОЯНОВА ОТ СЛИВЕН Е ГОЛЕМИЯТ ПОБЕДИТЕЛ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ ,,ЦВЕТЕН КАМЕРТОН”
април 22, 2019 1517 Прегледи

ДОБРОМИРА СТОЯНОВА ОТ СЛИВЕН Е ГОЛЕМИЯТ ПОБЕДИТЕЛ В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ ,,ЦВЕТЕН КАМЕРТОН”

С  галаконцерт в зала ,,Сливен” тази вечер приключи 16-ят Национален фестивал за млади таланти ,,Цветен камертон”. Той се провежда традиционно в дните около Цветница и основната му цел е  да стимулира и подкрепя младите изпълнители и да им даде възможност да се изявят в областта на популярната музика.

Общо 63 деца и ученици от цяла България участваха в тазгодишната музикална надпревара. Те бяха разпределени в четири възрастови групи. Първата бе от 5 до 8 години, втората – от 9 до 11, третата – от 12 до 14 и четвъртата възрастова група – от 15 до 17 години. За всички участници бяха предвидени награди. Изпълненията им бяха оценявани от звездно жури в състав  композиторите  Хайгашод Агасян и Светослав Лобошки и певицата Тони Димитрова.

Наградата за най-малък участник беше връчена на седем-годишната Миглена Тодорова от град Свищов.

В първа възрастова група Петя Миндова от град Стара Загора спечели първото място. На второ място се класира Цветина Петрова от Сливен, а третото място си поделиха Анна Иванова и Адреана Янева от град Ямбол.

За победители във втора възрастова група бяха обявени Кристиян Налбантов и Анелия Налбантова от град Поморие. На второ място останаха Аглея Канева от Пловдив и Борислава Борисова от град Свищов, а на трето Самуил Махнев от град Сливен.

За фаворит в третата възрастова група бе обявен Иван Едрев от Сливен. Весела Колева от Пловдив и Алекс Колев от Сливен си поделиха второто място, следвани от Михаил Георгиу от град Нова Загора.

В последната четвърта възрастова група за най-добър изпълнител бе определена Гала Ботева от град Севлиево. На трето място се класира Никол Панова от град Сливен.

Гран При статуетката ,,Цветен камертон” спечели Добромира Стоянова от Вокално студио ,,Усмивка”, град Сливен. Наградата й връчи заместник – кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

,,Благодаря ви, че ни подарихте частица от вашия талант през изминалите два конкурсни дни. Бяхте чудесни и съм убедена, че усилията, които полагате и любовта ви към музиката ще продължат да ви водят в правилната посока”, заяви по време на награждаването Пепа Чиликова. Тя изказа благодарностите си към всички, участвали в организацията и провеждането на конкурса и им пожела светли великденски празници.

Сред гостите на вечерта бяха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, секретарят на Общината Валя Радева, директорът на РИМ ,,Д-р Симеон Табаков”, представители на различни институции в града, преподаватели, ученици и родители.

Организатори са Община Сливен и ЦПЛР – Детски комплекс – Сливен. Партньори в осъществяването на конкурса са Общински съвет – Сливен, Областна администрация – Сливен, ОД на МВР – Сливен, РИМ ,,Д-р Симеон Табаков”, РБ ,,Сава Доброплодни”, Държавен куклен театър и местни спонсори.

Предишна XX ФОЛКЛОРЕН СЪБОР "ПРОЛЕТНИ ИГРИ И ОБИЧАИ ЦВЕТНИЦА" СЕ ПРОВЕДЕ В ТВЪРДИЦА
Следваща БСП КАНИ ГРАЖДАНИТЕ НА СЛИВЕН НА СРЕЩА С ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА

За автора

Може да харесате още

Новини Сливен

НОВА ПРИДОБИВКА ЗА ДЕЦАТА ОТ ОУ „БРАТЯ МИЛАДИНОВИ“ В СЕЛО ЗЛАТИ ВОЙВОДА

Стая за занимания по интереси беше открита днес в Основно училище „Братя Миладинови“ в с. Злати войвода. Изграждането е финансирано с 9 303 лева по Националната програма „Осигуряване на съвременна образователна

Новини Сливен

ГС „СВЕТИ ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ“: НА СЛИВЕН Е НУЖЕН ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ ЗА ПОНЕ 20 ГОДИНИ НАПРЕД

Как се очаква да привличаш успешни инвестиции, след като нямаш дългосрочен план за развитие. Нашата Община има нужда от инвестиции, но очевидно няма дългосрочен план – как и какви да

Новини Сливен

ФРАНЦИЯ НАГРАЖДАВА С ДЪРЖАВНО ОТЛИЧИЕ ОФИЦЕР ОТ СЛИВЕН

С указ на президента на Франция Емануел Макрон български офицер получава държавно отличие „Кавалер на националния орден за заслуги“ на Френската република. Орденът ще бъде връчен на полковник Атанас Ненов

0 коментара

Все още няма коментари!

Може да сте първият който коментира публикацията!

Остави коментар

three × 3 =